ראשל"צ: הציב שמשייה בים וחטף 660 שקל קנס
תושב ראשון-לציון הביא מהבית שמשייה כדי להגן על ילדיו ועליו מפני השמש, וקיבל דו"ח על סך מאות שקלים. הוא מספר שבאותו אזור הוצבו עוד שמשיות, שהושכרו למתרחצים. מהחברה לביטחון נמסר: הוא הפריע לשדה הראייה של המצילים
האם עיריית ראשון לציון מצאה מקור הכנסה חדש? שרון דוידי מראשון-לציון הגיע בסוף השבוע עם ילדיו לחוף הים בעיר. הוא הציב את השמשייה כדי להגן על ילדיו ועליו מפני השמש - אך הוא חזר הביתה עם קנס בגובה 660 שקלים, משום שלטענת הפקחית - הציב את השמשייה במקום אסור. מנגד, בחברה לביטחון בראשון לציון טוענים כי דוידי הפריע עם השמשייה לשדה הראייה של המצילים, לילדים קטנים הרוחצים בים.
דוידי קבע את השמשייה כמה עשרות מטרים מסוכת המציל. תוך זמן קצר הגיעה למקום פקחית של החברה העירונית לביטחון בראשון-לציון, ונתנה לו דו"ח, ובו נכתב: "ביקשתי מהנ"ל לפנות את השמשייה מהמקום. הוא פינה את השמשייה, אך לאחר מספר רגעים החזירה למקום. דבר זה מפריע לעבודת המציל ובכך מהווה סכנה! סירב להזדהות ולכן הגיע שוטר למקום".
הפקחית מוסיפה בדו"ח שדוידי אמר לה: "הנה זה סגור, תזוזי מפה, חצופה".

השמשיה הסוררת (צילום: שרון דוידי)
דוידי עצמו סיפר ל-ynet על מה שהתרחש: "היא אמרה לי שאני לא יכול לשים שמשייה כאן, כי זה מקום מסוכן. אמרתי לה שאני לא רואה שום שלט שאסור לשים שמשייה. אחרי זה ניסיתי להסביר לה שאני רחוק ממש מהמציל, וחוץ מזה בצד השני של החוף יש שמשיות באותו הקו - רק שאותן שוכרים בכסף".
טיעוניו של דוידי לא עזרו לו, והוויכוח עם הפקחית נמשך. היא ביקשה ממנו להציג תעודת זהות, אך כיוון שלא היתה ברשותו תעודה, הוזעק למקום שוטר. "בסך הכל באתי ליהנות בים ולא לריב, אז סגרתי את השמשייה. אבל אז היא הגיעה עם שוטר שביקש לאמת את הפרטים שלי. נתתי לו מספר תעודת זהות, ואז ראיתי את הפקחית כותבת את דו"ח. הייתי בהלם".
ההלם של דוידי רק הלך וגבר כאשר הפקחית מסרה לו את הדו"ח והתברר לו שהמחסה הזמני שלו מהשמש עלה לו לא פחות מ-660 שקלים. "אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק. איזה פשע גדול עשיתי שאני צריך לספוג קנס? להזמין לי שוטר? הם ירדו מהפסים לגמרי. גם אחרי שסגרתי את השמשייה לא עניין אותה כלום, העיקר שהצליחה לרשום לי קנס מופקע. אני לא מתכוון לוותר ואבקש להישפט. שם אני אביא את העדים שלי ואת התמונות שיש לי כדי שיעשה צדק".
"אסור לפתוח שמשיות בקו החוף"
מהחברה לביטחון בראשון לציון נמסר בתגובה: "המציל פנה לפקחית בחוף הים והסב לתשומת ליבה כי אזרח פתח שמשייה בקו החוף. חשוב להבהיר כי פתיחת שמשיות בקו החוף חוסמת את שדה הראייה של המצילים לילדים קטנים הרוחצים בים בעיקר בקו החוף, ולכן אסורה. יחד עם זאת מוצב שילוט מאיר עיניים על מקום המותר לפתיחת שמשיות בחוף הים".
עוד נמסר כי "הפקחית פנתה אל האזרח וביקשה ממנו להזיז את השמשייה למקום המותר, אך זה בחר להתעמת עימה ולא להזיז את השמשייה. כמו כן, סגר ופתח את השמשייה לחילופין כך שהפריעה לעבודתו של המציל.
לאור כך, ביקשה הפקחית מהאזרח להזדהות על מנת לרשום לו דו"ח משסרב נאלצה להיעזר בשוטר על מנת לזהותו. האזרח וחברו נהגו באלימות מילולית כלפי הפקחית, הזדהו כמתנדב וקצין משטרה שמודעים היטב לאסור ולמותר בחוף הים.
בנוסף אומרים בחברה לביטחון כי "לצערנו, משלא נענו להוראותיהם של הפקחית והמציל נרשם להם דוח בהתאם לסעיף 83 לחוק עזר הסדרת מקומות רחצה - האומר: 'אי ציות להוראות פקח, מציל או סדרן שנועדה למנוע סכנה או הפרעה על שפת הים'. גובה הקנס נקבע בהוראות החוק ובהתאם לסעיף העבירה. המצילים נושאים באחריות כבדה לשמירה על חיי אדם, ומחובתה של החברה לביטחון וסדר ציבורי לסייע להם במשימתם".
- המידע הראשוני הגיע באימייל האדום