אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

תיק מורכב

אילוסטרציה צילום: ablestock
אילוסטרציה צילום: ablestock
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

חוות דעת: יהיה קשה לפטר את הווטרינר צדוק

לקראת ישיבת מועצת העיר בנושא קיבלו חברי המועצה חוות דעת משפטית עבת כרס שמפרטת את הקשיים הכרוכים במהלך. ראש העיר מצידו טוען שעמדתו ברורה והפיטורים הכרחיים. השר ארדן: באיש הזה אין רחמים. אסור שימשיך לעבוד עם בעלי חיים

שמוליק חדד
פורסם: 03.06.09, 13:26

מועצת עיריית אשקלון תדון היום (ד') בעניינו של הווטרינר העירוני ד"ר יואב צדוק, שתחקיר של "כלבוטק" טען שהמית כלבים במתקן ההסגר העירוני בניגוד לנהלים. לאחר שתי וועדות, שני שימועים ודיונים רבים בחודשים האחרונים, קיבלו חברי המועצה את חוות הדעת המשפטית בנושא - אלא שהדרך לפיטורי של הרופא כנראה עוד ארוכה.

 

לקראת ישיבת המועצה קיבלו חברי המועצה שני ספרים עבי כרס (כ-800 עמודי חומר) הכוללים את חוות הדעת המשפטית בנושא. כשחיפשו חברי המועצה את "השורה התחתונה" גילו שהחומר מנוסח באופן מעורפל, שמפרט את הקשיים בדרך לפיטוריו של הרופא.


עוד בנושא יואב צדוק:

 

בחוות הדעת המשפטית נכתב, בין היתר, שפיטורי צדוק הם צעד קיצוני שעלול להביא את העובד לבית הדין לעבודה, שלעיתים מקשה על פיטורים. גם פיטורים על בסיס אי התאמה יצטרכו לדברי מחברת חוות הדעת להיבחן לאור העובדה שאין תלונות רבות בתיקו של צדוק בעבר, ונסיבותיו האישיות.

 

אופציה נוספת היא נקיטת הליכי משמעת. "לצורך כך יש למנות תובע, אשר לאחר בחינות הראיות ישקול אם יש די ראיות קבילות ברמה הדרושה להוכחה במשפט הפלילי, כדי להרשיע את הווטרינר בעבירות המשמעות המיוחסות לו. במקרה כזה תוגש תובענה משמעתית לבית הדין של הרשות", נכתב במסמך.

 

ראש העיר: צריך לפטרו

חברי מועצה ששוחחו בנושא עם ראש העירייה בני וקנין, אמרו שהתקשו לשמוע ממנו עמדה מסודרת בנושא. יתרה מזאת: צדוק הוזמן להופיע היום שוב בפני חברי המועצה, והדבר העלה בקרב חלקם תמיהה, וטענות כאילו מדובר שוב בתרגיל השהייה של וקנין.

 

הבוקר אמר וקנין שכבר בשימוע שערך לצדוק הבהיר שעמדתו היא שיש לפטרו. "כל השאר זה שמועות ופרשנויות; עמדתי היא שהוא צריך ללכת, אבל אני לא יכול לומר לחברי המועצה את העמדה הזו כדי לא להשפיע עליהם. על כן החלטתי בהתאם לחוות הדעת המשפטית להביא את הדיון לפני מועצת העירייה לשימוע, בכדי שנוכל לומר שמיצינו את כל ההליכים נגדו".

 

צדוק מצידו טוען שנעשה לו עוול. לדבריו, בשימוע הראשון שערך לו ראש העיר הקודם, רוני מהצרי, האשים אותו צדוק ב"איבוד עשתונות". לדבריו, ראש העיר אכן ביקש ממנו שלא להרוג בעלי חיים אך צדוק הבהיר לו "שבנושא המתות החסד, הימנעות מהרג היא בניגוד לחוק, וזו הסמכות שלי".

 

לאחר השימוע הראשון נערכו בחירות באשקלון, ובני וקנין נבחר לראשות העיר. הוא זימן אליו את צדוק לשימוע נוסף, ובמקביל ביקש לקבל את חוות הדעת המשפטית. בינתיים הוחלט להרחיק את צדוק מפעילות בכלבייה העירונית. אלא שכאשר נשאל צדוק האם הוא נכנס בכל זאת למתחם - לא הכחיש. "המצב מורכב; אני הסמכות הבלעדית בעיר הזו בנושא הכלבת. לד"ר גדי שרביט (מחליפו - ש.ח) אין סמכות כזו. מה יקרה אם כלב נגוע בכלבת יברח מהכלבייה?".

 

הדיון היום במועצת העיר, אגב, יתנהל בדלתיים סגורות. היועצת המשפטית כתבה כי אין מניעה לכך, "כדי לאפשר דיון חופשי ללא הפרעות או לחץ של התקשורת און דעת הקהל".

 

ארדן: אסור שימשיך לעבוד עם בעלי חיים

מי שהיה מעורב בנושא מתחילתו היה ח"כ גלעד ארדן, שמונה מאז לשר להגנת הסביבה. ארדן לא מסתיר את עמדתו בנושא. "האיש הזה מעל בתפקידו. אני בטוח שחברי מועצת העיר מבינים שאדם שתפקידו לטפל בבעלי חיים, אך הוכיח במעשיו שהוא אינו פועל לפי חוק, ושאין בו שום רחמים, לא יכול להמשיך ולהיות אחראי על בעלי חיים", אמר ארדן ל-ynet. "אני בטוח שגם ראש העיר מבין שאדם שפעל בצורה כה אכזרית אינו צריך להמשיך ולקבל משכורת מהעירייה, ואני בטוח שכולם יקבלו את ההחלטה הנכונה".

 

ארדן הזכיר כי בהיותו יושב ראש ועדת הכלכלה של הכנסת קיים דיון בנושא, ורופאים וטרינרים שהזמין העידו כי אופן הטיפול בה נהג צדוק אינה מקובלת. "במקרה של לכידת כלב משוטט, הנוהל מחייב שליחת מכתב לבעליו. בפועל, צדוק המית פי שניים או שלושה כלבים משוטטים מאלה המומתים בערים אחרות. מבחינתי אין הבדל בין התעללות בבעלי חיים והתעללות בילדים או תינוקות - בכל מקרה מדובר בחסרי ישע. אסור לעשות הנחות לאנשים כאלה, עם כל אי-הנעימות הכרוכה בדבר, אני מחוייב לערכים שלי ולתפקידי הציבורי, ועומד על כך שהאיש הזה לא יהיה במגע עם בעלי חיים".

 

בסביבתו של ארדן אמרו שכל החלטה מלבד פיטוריו של צדוק תראה בעיניו כבלתי סבירה לאור הממצאים החמורים, ותחייב לשקול פנייה לערכאות משפטיות.

 


תגיות: אשקלון

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©