שתף קטע נבחר

המשטרה תילחם בנהגים מתפרעים בחופים

בעוד שבוע יחל מבצע אכיפה נרחב במיוחד של המשטרה, במטרה לעצור נהגים המשתוללים בחופים ומסכנים את המתרחצים. השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ: "משטרת ישראל פועלת נמרצות למיגור התופעה"

החל ב-12 ביוני תחל המשטרה במבצע אכיפה נרחב בחופי הים, במטרה למנוע מנהגים מלסכן את המתרחצים ומלגרום נזק סביבתי חמור. "התופעה שכלי רכב משתוללים בחופים ועוברים על החוק, מהווה סכנת חיים והינה בריונות לשמה". כך אמר אתמול (ד') במליאת הכנסת השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ, לפני שהציג לחברי הכנסת מבצע אכיפה שנועד להתמודד עם התופעה. המבצע יחל בסוף השבוע הבא, ויימשך עד סוף אוגוסט, כאשר עיקר הפעילות מתוכננת להתבצע בסופי השבוע.

 

"המבצע הינו חלק מההיערכות הכוללת של משטרת ישראל, שהופצה בפקודת הקיץ 2009", הסביר אהרונוביץ לחברי הכנסת. " עם תחילת חופשת הקיץ, קיימים ריכוזים של נופשים בחופי הרחצה ובעיקר בסופי השבוע. אני מקווה כי מאמצי המשטרה ישפרו מאד את הביטחון, ושיהיה קיץ שקט ורגוע".


רכב שטח בחוף. "סכנת חיים ובריונות לשמה" (צילום: ג'ורג' גינסברג) 

 

פעילות בולטת, פעילות סמויה

בתשובה לשאילתה שהעלה ח"כ מגלי והבה, הסביר השר לביטחון את תוכנית המשטרה למיגור תופעת הנהיגה האסורה בחופים: "משטרת ישראל פועלת נמרצות למיגור התופעה. על-מנת לבצע את האכיפה, פועלים כוחות משולבים של יחידות יס"מ, אגף תנועה, שיטור ימי, היחידה האווירית, יחידות הג'יפים והפרשים - הכול לפי הערכות מצב ומידע מודיעיני. חלק מן הפעילות היא נוכחות ובולטות להרתעה, וחלק סמויה".

 

בתגובה לדברי השר, הביע ח"כ והבה תקווה כי מבצע האכיפה של המשטרה אכן יביא לשינוי: "אנחנו רואים תופעה של בריונים שמשתוללים ומסכנים חיי אדם. האם באמת נראה בריכוזים הגדולים, במיוחד בסופי השבוע, נוכחות משטרתית מוגברת - שיראו שהיא קיימת שם, ותתבצע אכיפה? אם האכיפה הזאת תהיה - נעבור את הקיץ בשלום".

 

החמרת הענישה שנתקעה

למרות ההתגייסות הנוכחית של המשרד לביטחון פנים, ראוי לציין כי מחלוקת בין משרדי הממשלה מעכבת חקיקה המחמירה משמעותית את האכיפה נגד נהגים המתפרעים בחופים. באוגוסט 2008, אישרה ועדת הפנים והגנת הסביבה הצעת חוק של חברי הכנסת דב חנין ומיכאל מלכיאור, שקבעה עונשים חמורים במיוחד למי שינהג בחוף נגד החוק. כך למשל, החוק קבע כי בית משפט יוכל להטיל עונש כספי בגובה של עד 67 אלף שקל, וזאת בנוסף לעונשי מאסר לתקופה של עד שנה. הצעת החוק גם קבעה כי בית משפט יוכל לחייב נהג עבריין לתקן את הנזק שגרם לסביבה, או לחילופין לחייבו לשלם על התיקון הנדרש.

 

אלא שלמרות תמיכה ציבורית רחבה - שהתעוררה לאחר דריסת תיירת שבדית בחוף הים בחיפה, ביולי 2008 - הכשילו משרדי הממשלה השונים את אישור החוק. כך למשל, השר להגנת הסביבה באותה עת גדעון עזרא, התנגד לכוונה להפוך את פקחי המשרד לאחראים על אכיפת החוק בהיבט הבטיחותי. "אין לנו שום כוונה לטפל בבטיחות", אמר עזרא לחברי ועדת הפנים לפני כחצי שנה. "קרה אסון עם התיירת השבדית שנדרסה בחוף, (אבל) זה בכלל לא נמצא בשדה שלנו ולא בנושא שבו אנו מטפלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ: "שיהיה קיץ שקט ורגוע"
צילום: הרצל יוסף
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים