שתף קטע נבחר

פידל קסטרו: האשמות הריגול של ארה"ב מגוחכות

נשיא קובה לשעבר הגיב בביטול לטענת ארה"ב כי בכיר לשעבר במחלקת המדינה ריגל לטובת קובה והביע תמיהה מתזמון חשיפת הפרשה. לדבריו, הפרסום הגיע בעקבות החלטת ארגון מדינות אמריקה לצרף את קובה לשורותיו

נשיא קובה לשעבר, פידל קסטרו, כינה את ההאשמה האמריקנית כי פנסיונר של מחלקת המדינה ואשתו ריגלו למען קובה במשך 30 שנה "מגוחכת" ותיאר את הפרשה כ"רצועת קומיקס של ריגול".

 

בטור שהתפרסם אתמול (שבת) לא התייחס קסטרו לאמיתות הטענות, אך אמר שהוא אינו זוכר שנפגש עם בני הזוג וולטר וגוונדלין מאיירס ב-1995, כפי שטענה ארצות הברית. "באותה תקופה נפגשתי עם אלפי אמריקנים מסיבות שונות.... אני לא יכול להיזכר בפגישה אחת עם שני אנשים", טען קסטרו, ושאל את קוראיו: "אתם לא חושבים שרצועת הקומיקס הזאת על הריגול היא מגוחכת?".

 

קסטרו העיר כי בני הזוג מאיירס נלקחו למעצר 24 שעות לאחר שהארגון של מדינות אמריקה החליט לבטל קביעה משנת 1962 - ולאפשר לקובה לחזור לשורותיו, החלטה שהוא רואה בה "תבוסה לדיפלומטיה האמריקנית". קסטרו לא הכחיש או אישר שהשניים אכן ריגלו לטובת קובה, אך רמז שההאשמות עלו על פני השטח בין היתר גם בשל "המגעים בין ארצות הברית וקובה בנוגע לאינטרסים משותפים".

 

קסטרו בן ה-82 פרש מהנהגת המדינה הקומוניסטית ב-2008 בשל בעיות בריאותיות והעביר את השלטון לאחיו הצעיר ראול. הוא לא נראה בציבור מאז יולי 2006, אך מפרסם את דעותיו בתדירות תכופה, ותגובתו לחשיפת פרשיית הריגול היא התגובה הראשונה שמגיעה מקובה.  

 

הוא הבטיח כי "קובה מעולם לא עינתה או שילמה למישהו תמורת מידע".

לדבריו, "אלה שעזרו בדרכים כאלו ואחרות להגן על העם הקובני מפני התנקשויות וטרור אמריקני עשו זאת על-פי צו מצפונם והם ראויים לכל הכבוד שבעולם".

 

וולטר וגוונדלין מאיירס, בני 72 ו-71, נעצרו ביום חמישי בעקבות חקירה של הבולשת הפדראלית (FBI). הם חשודים בעבירות של קשירת קשר, פעולה כסוכנים של מדינת זרה וכן העברת מסמכים מסווגים לממשל בהוואנה. על פי כתב האישום, בני הזוג שימשו כסוכנים קובנים מאז 1979.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קסטרו. תזמון מוזר
קסטרו. תזמון מוזר
צילום: איי אף פי
מומלצים