שתף קטע נבחר

פשיטה על "גנבי המים" באזור חברון

הברזים של הפלסטינים והמתנחלים התייבשו - ובמינהל האזרחי הכינו לגנבים הפתעה. ומה עם המים שמתבזבזים בהריסות?

מבצע רחב היקף נגד גניבת מים התנהל היום (ב') באזור חברון. לפחות 12 בריכות נהרסו וציוד רב לגניבת מים הוחרם, בעיקר צינורות. זהו המבצע השלישי שמקיים המינהל האזרחי בתקופה האחרונה נגד גנבי המים, אשר משאירים את הברזים בבתי התושבים באזור יבשים, פשוטו כמשמעו.

 

סמוך לשעה 06:00 פשטו כוחות גדולים של המינהל בשיתוף צה"ל, מג"ב משטרה וחברת "מקורות" על ארבע נקודות בפאתי חברון. יצויין כי קריית-ארבע ויישובי דרום הר חברון -  יהודים וערבים כאחד - מקבלים מים באמצעות שני צינורות ראשיים: האחד מכיוון בית גוברין בתוואי כביש 35, והשני מכיוון ההרודיון לאורך כביש 60.

 

תושבים מקומיים הציגו אישורים לכאורה, אולם מנהל יחידת הפיקוח במינהל האזרחי, מרקו בן-שושן, סיפר ל-ynet: "הפלסטינים גונבים מים למטרות חקלאיות. הם מתחברים בשעות הלילה לצינור לאורך כביש 60 ומובילים מים לשדות שלהם. לעתים הם גם פותחים את הכביש ודואגים לזפת אותו שוב לאחר מכן. במבצע שנערך לפני חודשיים נתפסו מעל ל-100 ק"מ של צנרת פלסטינית".

 

לדברי בן-שושן, החקלאים הפלסטינים משתמשים ללא אישור בבריכות שחייה ואגירה שיכולות להכיל עד 9,000 קוב מים. עשרות בריכות כאלה נבנו בשנים האחרונות ובמיוחד בתקופה האחרונה. "האנשים כאן זועקים לשמיים שאין להם מה לשתות, ויש פלסטינים - תושבי חברון - שגונבים את המים", הוא הוסיף.

 

"מה שקורה כאן זו הפקרות, מאות קוב מים נגנבים מדי בחודש ועליהם אף אחד לא משלם ונותן את הדין. אוכלוסיות של חפים מפשע - יהודים ופלסטינים - נותרים ללא מים", אמר ראש מנהלת התיאום והקישור בגזרת חברון, סא"ל אביב פייגל.

 

"המצב החריף בגלל מצוקת מים שקיימת ממילא. ימים שלמים מים לא זורמים לכפרים ולהתיישבות היהודית, זהו אינטרס משותף גם של הרשות הפלסטינית וגם שלנו. מדי חודש אנחנו תופסים בפעילות משותפת עשרות חיבורים לצינורות של מקורות. נוצרה גם תופעה של מכירת מים במיכליות במחירים מאוד גבוהים".

 

ומה לגבי המים שיורדים לטמיון עקב הריסת הבריכות? לדברי סא"ל פייגל, "נכון להרגע הם הולכים לאיבוד, אבל נעשים נסיונות למצוא פתרון יצירתי לשאיבתם במהירות וביעילות, תוך התייחסות לאיום הביטחוני".  

 

במנהל ציינו כי גם בקרב השלטון הפלסטיני בחברון קיים רצון למגר את התופעה. בכמה מקרים נקודתיים ניסו פלסטינים לחסום את דרכם של צוותי המיהל האזרחי באמצעות סלעים ומסמרים, אך אלה פונו בעזרת כלים הנדסיים. בסך הכל הוחרמו קרוב ל-40 קילומטר של צנרת וכן נותקו ארבעה חיבורים פיראטיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חקלאים פלסטינים (ארכיון)
צילום: AP
מומלצים