אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הבוחרים החדשים

על חודו של קול. אריאל צילום: דודי ועקנין
על חודו של קול. אריאל צילום: דודי ועקנין
 
נשאר בחוץ. בר-און צילום: דודי ועקנין
נשאר בחוץ. בר-און צילום: דודי ועקנין
 
 


 

ניצחון לנתניהו על קדימה: אריאל ימנה שופטים

אורי אריאל, חבר הכנסת מהאיחוד הלאומי, גבר על חודו של קול על רוני בר-און - ויהיה נציג האופוזיציה בוועדה. את הקואליציה ייצג דוד רותם מישראל ביתנו. ח"כ אריאל: "נדע להביא לייצוג רחב יותר בבית המשפט". בקדימה זועמים

אמנון מרנדה
פורסם: 08.06.09, 21:21

הפתעה בכנסת - נציגי הימין ניצחו: ח"כ דוד רותם וח"כ אורי אריאל נבחרו הערב (יום ב') להיות שני נציגי הכנסת בוועדה לבחירת שופטים. בהצבעה החשאית לבחירת נציג האופוזיציה גבר אריאל בפער של קול אחד בלבד על ח"כ רוני בר-און מקדימה, שבמפלגתו תקפו בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

הח"כים נדרשו לבחור שני חברים לכהונה בוועדה. רותם קיבל 63 קולות, אריאל 59, ואילו בר-און 58. ח"כ איתן כבל מהעבודה קיבל 43 קולות. שני חברי הכנסת יצטרפו בוועדה לשרים יעקב נאמן וגלעד ארדן, לנשיאת בית המשפט העליון השופטת דורית ביניש ולשופטים אילה פרוקצ'יה ואדמונד לוי, ולשני נציגי לשכת עורכי הדין - פנחס מרינסקי ורחל בן-ארי.

 

ח"כ אריאל אמר לאחר בחירתו: "אני מודה לכל מי שבחר בי. בכונתי להשקיע מאמץ רב בחיזוק מערכת המשפט. אני מאמין שנדע להביא לייצוג רחב יותר בבית המשפט ובכך נביא לאמון של ציבור גדול יותר במערכת כולה. אמון הנמצא בירידה מתמשכת בשנים האחרונות".


נתניהו. בקואליציה עקצו את לבני (צילום: דודי ועקנין)

 

בקדימה תקפו את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לאחר הבחירה. "נתניהו עומד אישית מאחורי מהלך ההשתלטות על בית המשפט העליון ודריסת כל מרכיב בכללי המשחק הדמוקרטי. מסורת בת עשרות שנים נשברה בכנסת באופן ציני ומכוער. הליך הבחירות, אשר נערך לאורך שנים בהסכמה ובאיזון דמוקרטי בין אופוזיציה לקואליציה, הוקרב על מזבח העסקנות הפוליטית של מר נתניהו והעדפת האינטרס הפוליטי על הממלכתי", נמסר.

 

מנגד, אמר יו"ר הקואליציה ח"כ זאב אלקין: "צר לנו שבקדימה מתקשים לקבל תוצאה של הכרעה דמוקרטית ואינם מבינים שביללות והשמצות לא בונים מנהיגות. העובדות הן ש-59 זה יותר מ-58 וזאת על אף חופש ההצבעה שניתן לקואליציה".

 

והבה ניצח את והבה

בנוסף נבחרו חברי הכנסת משה גפני (יהדות התורה) ועתניאל שנלר (קדימה) לוועדה למינוי דיינים. השניים קיבלו 79 קולות כל-אחד. למקום השלישי הגיע חבר הכנסת אורי אורבך (הבית היהודי) שקיבל 61 קולות והוא לא יכהן בוועדה. לוועדה למינוי קאדים נבחרו חברי הכנסת עפו אגבאריה (חד"ש), דוד אזולאי (ש"ס) ואיברהים צרצור (רע"מ-תע"ל).

 

לוועדה למינוי קאדים לבתי הדין הדרוזיים, נבחרו ח"כ חמאד עמאר (ישראל ביתנו), ו-והבה והבה - דרוזי שאינו חברי כנסת. גם כאן נחלה קדימה כישלון, כאשר חבר הכנסת מגלי והבה הגיע למקום השלישי והוא לא יכהן בוועדה.

 

ברקע להחלטת מליאת הכנסת היום, עומד מיני-עימות שהתרחש בימים האחרונים בכנסת בין הליכוד לקדימה. תחילה היה נראה כי ח"כ דוד רותם (ישראל-ביתנו) יהיה נציג הקואליציה לכהונה בוועדה ואילו ח"כ רוני בר-און יהיה נציג האופוזיציה. אלא שאז החליט גם ח"כ אורי אריאל (האיחוד-הלאומי) להיכנס למירוץ.

 

בקדימה היה מי שטען כי הליכוד הוא זה ש"מריץ" את ח"כ אריאל לכהונה בוועדה. יו"ר הקואליציה, ח"כ זאב אלקין מהליכוד, הכחיש את הדברים - אך אמר כי יאפשר חופש הצבעה לחברי סיעתו.

 

בקדימה טענו עוד כי על פי הנוהג שהשתרש בכנסת, צריכה הקואליציה לתמוך באופן אוטומטי בנציג האופוזיציה החבר בסיעה האופוזיציה הגדולה ביותר. ח"כ אלקין דחה את הטענות הללו ואמר

 כי "האופוזיציה צריכה לבוא בטענות בעיקר לעצמה על כך ששלא הצליחה אפילו לגבש מועמד מוסכם מטעמה - דבר שהיה מייתר את הטענות האלה". יו"ר הקואליציה ציין עוד כי הנוהג על פיו תומכת הקואליציה בחבר האופוזיציה מהסיעה הגדולה ביותר התקיים בשנים האחרונות בלבד.

 

ח"כ איתן כבל (העבודה), שהתמודד גם הוא לכהונה בוועדה, נימק את החלטתו בכך ש"עמדותיו של נציג הקואליציה דוד רותם קיצוניות מידי".

 


תגיות: אריאל | שופטים | גפני | רוני בר-און | דוד רותם | משה גפני | אורי אריאל

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©