שתף קטע נבחר

ארה"ב: 10 בנקים יחזירו את כספי החילוץ

משרד האוצר של ארה"ב אישר ל-10 בנקים שקיבלו חבילת סיוע באוקטובר האחרון לרכוש מחדש את מניותיהם וחובותיהם. מטרת הצעד היא להביע ביטחון במערכת הבנקאית, אך יש החוששים שהוא טרם זמנו

משרד האוצר האמריקני הודיע היום (ג'), כי הוא יאפשר לעשרה בנקים לבצע רכישה מחדש של מניותיהם וחובותיהם המוחזקים על ידי הממשל. מטרת הממשל היא להביע ביטחון בבנקים ולהראות כי המלווים הגדולים לא יזדקקו יותר לכספי משלם המסים. "החזר הכספים הוא סימן מעודד להחלמה של הכלכלה", אמר שר האוצר האמריקני טימות'י גייטנר, "אך מצפה לנו עדיין עבודה רבה".

 

 

בין הבנקים הנמנים ברשימה ניתן למצוא את ג'י.פי.מורגן, גולדמן זאקס, אמריקן אקספרס וסטייט סטריט. בנקים אלה שלקחו חלק בתוכנית ההצלה הממשלתית מפגינים כעת את חוסנם הפיננסי, בכך שהם מצביעים על יכולתם לגייס הון בשוק הפרטי גם בתקופה הנוכחית.

 

הבנקים יחזירו סכום כולל של 68 מיליארד דולר מכספי הסיוע. צעד זה ישחרר אותם מהמסגרת המחייבת של תכנית הסיוע הממשלתית, במסגרתה הזרימה ממשלת ארה"ב כ-200 מיליארד דולר ליותר מ-600 בנקים במדינה. הבנקים הגדולים בארה"ב משתוקקים זה זמן להשתחרר ממסגרת התכנית, כדי להסיר מעליהם הגבלות שלטוניות כמו פיקוח על הבונוסים המוענקים לבכירים.

 

האישור גם עשוי להסיר את חששותיהם של חלק מהמשקיעים בנוגע לבעלות הממשל על אחזקותיהם של הבנקים, כמו גם על החלטות הניהול המשותפות בבנקים אלה. זאת לאחר מחאה שהשמיעו פעילי וול סטריט בנוגע לתוכניות הסיוע.

 

עם זאת, לא כולם תומכים במהלך. יו"ר קרן המטבע העולמית, דומיניק שטראוס קאהן, מתנגד למהלך באומרו כי המערכת הבנקאית עדיין מצויה ב'סטרס' עמוק ואינה חסינה דייה בפני המשבר הנוכחי.

 

"המהלך לא אומר כי אנחנו מחוץ למשבר, ישנה עדיין עבודה רבה שהבנקים צריכים לעשות כמו גם עבודה רבה הנדרשת מצד הרגולטורים", כך מסר ריצ'רד שפילנקוטן (Richard Spillenkothen), דירקטור בחברת רואי החשבון Deloitte & Touche היושבת בניו יורק.

 

בהכנת הידיעה השתתף: ישראל הס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבנקים יחזירו 68 מיליארד
צילום: index open
מומלצים