אתרים|כתבות|אנציקלופדיה|פורומים|קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

צילום: שני שמשי

טורים אחרונים
 



 
גברי ברגיל  

 

צ'יקו, הם השתגעו

המושג "פגיעה בביטחון ישראל" סובל משימוש יתר, אך כשמפקד כה מוכשר כתמיר נאלץ לסיים את תפקידו בשל עונש בלתי מידתי, בטחוננו אכן נפגע

פורסם: 11.06.09, 13:45

החלטת בית הדין הצבאי להוריד בדרגה את תא"ל צ'יקו תמיר, שמשמעותה ככל הנראה הפסקת שירותו הצבאי, היא פגיעה בביטחון המדינה, לא פחות מכך. אך אם יש דיון שצריך להיזהר ממנו, ולו רק משום שיותר מדי אנשים ביותר מדי הזדמנויות נוהגים להשתמש בו לצרכים הלא נכונים, הוא זה הנוגע לפגיעה בביטחון ישראל.

 

ביטחון הוא צורך עליון, שמשמש טיעון שכל ישראלי קשוב לו באופן אוטומטי. פוליטיקאים מוכנים להיאבק על כל נושא אבל נזהרים מעימות גלוי עם הצבא שמא יואשמו בפגיעה בו. שרים יודעים לספר, לא לציטוט כמובן, שבשמו יכול הצבא להעביר כל החלטה בקבינט המדיני-בטחוני ואף אחד לא יעז לצאת נגדם. מאידך, הטיעון של פגיעה בביטחון המדינה הוא מטבע עובר לסוחר ביותר מדי ויכוחים פוליטיים, בדרך כלל כשלא מוצאים טיעונים מספיק חזקים לצדקת העמדה.

 

הבעיה היא שכמו בסיפור הידוע על הזאב, ביטחון המדינה הוא אכן צורך קיומי. מרוב שימוש בו, יקשה עלינו להבחין מתי באמת הוא נפגע.

 

הבעיה איננה בטיעונים של השופטים בפסק הדין. תא"ל צ'יקו תמיר טעה כאשר נתן לבנו לנהוג בטרקטורון, וגם כאשר לא דיווח על כך באופן מיידי לאחר שהתנגש ברכב אזרחי וגרם לנזק. הבעיה טמונה במידתיות העונש או במקרה הזה - בחוסר מידתיות.

 

אנו חיים בחברה שהופכת להיות צדקנית יותר ויותר. בשם היושר והצדק המושלם היא מכרסמת ברקמות החברתיות, הניהוליות והציבוריות שלה באופן מדאיג. בחברות שמחפשות את "האדם המושלם", צומח פאשיזם. אין אדם מושלם כיוון שאף אחד מאיתנו אינו כזה, ובשם המאבק בשלמות אפשר לפגוע בכל אדם ובכך להבטיח שרק מי שיודע להסתיר טוב יותר את מגרעותיו, בדרך כלל בדרכים מאוד לא ישרות, יוכל להתקדם בסולם הציבורי, הפוליטי, הצבאי או בכל שטח אחר. סיפור הטרקטורון הוא תקלה משמעתית הדורשת טיפול, ואולי גם עונש, אבל להביא בגינה לסיום שירותו של קצין כל כך מוערך, שתרומתו כה גדולה וחשובה לביטחון ישראל - זהו חוסר פרופורציה וחוסר אחריות.

 

מי שמכיר את מורכבותו של המאבק הביטחוני היומיומי של המדינה, מאבק שרחוק רובו ככולו מכותרות העיתונים, מכיר את תרומתו של תא"ל תמיר. זוהי תרומה שאסור לוותר עליה בקלות כזו.

 

המידתיות בעונש לתא"ל תמיר נדרשת לא רק בשל עדויות האופי החשובות שנתנו קצינים בכירים רבים כולל הרמטכ"ל עצמו, אלא בעיקר כי נזדקק גם בעתיד לתרומתו הייחודית. צריך רק לקוות שהשופטים שידונו בערעור, יגלו קצת יותר מידתיות וקצת יותר הגיון בריא כשייגשו לקבל את החלטתם.

 

גברי ברגיל, לשעבר מזכ"ל התנועה הקיבוצית

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסת כתבההדפסת כתבה  שלחו כתבהשלחו כתבה    לדיון בפורוםלדיון בפורום

עוד בערוץצילום: רויטרספניו של נתניהו למלחמה צילום: גיל יוחנןלא הסער שלו פיללנו

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
הוט
רשת
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
ynet-shops
ynettours
winwin



אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
ynetnews
ירוק
לאשה
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
פנאי פלוס
mynet
כלים ושירותים
קניות
הזמן חופשה
winwin
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
לימודים

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןקידום אתריםTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©