קייטנת הורים: כפכפי קסטה מתוקים
ילדים אוהבים קינוחים ואם הם צריכים לעבוד קצת כדי שזה יקרה - הם יעבדו. עוד דרך להעביר כמה דקות "משעמם לי" בשלום. היום בקייטנה: לומדים להכין כפכפי קסטה
מערבבים, לשים, יוצרים - ויש לכם קינוח מתוק וטעים שעשיתם לגמרי בעצמכם. טל צפריר מסטודיו "טלטלים" עם עוד כמה הצעות מסוכרות במיוחד לחופש הגדול. ואם זה לא מספיק - הירשמו לניוזלטר קייטנת הורים ותוכלו לקבל בכל יום הצעה אחת ישירות למייל שלכם. המשך חופש נעים!
החומרים הדרושים:
- בצק פריך (המתכון בהמשך)
- בצק סוכר פיסולי בצבעים שונים
- מים
- גלידה
- חותכן כפכפים או כל חותכן עוגיות אחר (ניתן למצוא בכל סופר או בחנויות לציוד אפיה)
- מכחול
- קיסם שיניים
החומרים להכנת הבצק הפריך:
- 300 גר' קמח
- 200 גר' חמאה קרה
- 100 גר' סוכר
- 1 ביצה
- שקית סוכר וניל
אופן הכנת הבצק:
- לערבב יחד את הקמח, הסוכר והחמאה, עד שמתקבלים פירורים, להוסיף את הביצה וללוש לישה קצרה עד לקבלת בצק (יש להימנע מלישת יתר).
אופן הכנת הקסטה:
- מרדדים את הבצק וקורצים ממנו צורות בחותכני העוגיות. אם יוצרים צורות שונות, יש להקפיד שמכל צורה יהיה מספר זוגי של עוגיות. אופים את העוגיות כרבע שעה ומצננים.
- מניחים חצי מהעוגיות בצד ומעטרים את היתר.
-
ליצירת כפכפים: יוצרים נחש מבצק סוכר, מקפלים במרכזו ומדביקים לעוגייה במעט מים. עלה: יוצרים צורת טיפה, משטחים מעט ומדביקים לעוגיה. מוסיפים חריץ במרכז כל עלה בעזרת קיסם השיניים. פרח: יוצרים 5 כדורי בצק קטנים ומדביקים במעגל. חורצים גם אותם בקיסם השיניים. מוסיפים כדור בצק בצבע אחר במרכז הפרח.
- ממש לפני ההגשה, מורחים גלידה על העוגיות שהנחנו בצד ומכסים בעוגיות המעוטרות. בתיאבון!
צילום: יהונתן צור
מומלצים