שתף קטע נבחר

צילום: AFP

אובמה אדיש להפגנות באיראן: כל משטר יהיה עוין

ההבדל בין המדיניות של אחמדי-נג'אד לזו של מוסווי "אינו גדול כפי שפורסם", סבור נשיא ארצות-הברית, שכבר מבוקר מבית על הימנעותו מנקיטת עמדה במאבק שמשסע את איראן. בטהרן עצמה מנסה המנהיג העליון לפייס את המחנות הנצים

עיני רבים בעולם עדיין נשואות לנעשה באיראן, בעוד המחאה העממית על תוצאות הבחירות - נמשכת. אמש (יום ג') נעשה ניסיון ראשון מצד המנהיג הרוחני העליון של הרפובליקה האיסלאמית, האיתוללה עלי חמינאי, לצנן את ההתנגשויות האלימות, שגבו מתחילת השבוע את חייהם של יותר מ-20 בני אדם, תומכי הרפורמיסטים שטענו לזיופים בהיקפי ענק בבחירות.

  

אתמול - יום נוסף של טלטלה באיראן:

 

המנהיג הרוחני ניסה ללכד את השורות מאחורי מסר שגם המנהיגים הרפורמיסטים יוכלו לקבל: "יש מטרה אחת משותפת והיא שמירת המשטר האסלאמי".

 

נראה כי גם העולם תופש את הזרמים השונים כבעלי קול אחיד במגוון תחומים. נשיא ארה"ב ברק אובמה אמר כי אינו רואה הבדל מדיניות משמעותי בין הנשיא המכהן מחמוד אחמדי-נגא'ד ליריבו המושבע, הרפורמיסט מיר חוסיין מוסווי. "ההבדל ביניהם בתחום המדיניות אינו גדול כפי שפורסם", אמר בראיון לרשת טלוויזיה אמריקנית. "בכל מקרה - נעמוד בפני משטר איראני שבאופן היסטורי עוין את ארצות הברית", סיכם.

 

הדיווחים מאיראן ממשיכים להיות מקוטעים, עקב האיסור שהטילו השלטונות על פעולתם של כתבים זרים. המקור שדרכו דולף מרבית המידע - ממקורות שאינם רשמיים - הוא הרשתות החברתיות באינטרנט. בשל חשיבות הנושא, הממשל האמריקני אף ביקש ממפעילי האתר טוויטר לדחות עבודות התחזוקה, כדי לשמור על רציפות המידע מטהרן.

 

עדכוני וידאו מאיראן

 

את מצוקת הכתבים בטהרן היטיב לבטא כתב ה-BBC שדיווח אמש: "לא הורשתי לצאת מהמשרד להפגנה. זה נראה גדול, אבל לא כמו אתמול". התקשורת גם הפכה להיות מטרה להתקפותיו של חמינאי, שגרס כי יש רבים שמעבירים מידע "בלתי מציאותי" למערב על הנעשה באיראן "ונוקטים אלימות".

 

ומה בדבר הטענות לזיופים? המנהיג הרוחני ציין בדבריו: "יש לטפל בבעיות ואני קורא למועצת שומרי החוקה ולמשרד הפנים לבדוק את הנושא ברצינות כדי שלא ייוותר ספק קל". לדבריו, "אם תידרש ספירה חוזרת בחלק מהקלפיות - יש לעשות זאת בנוכחות נציגי מטות המועמדים".

 

דבריו של חמינאי שודרו בעוד תומכיו של הרפורמיסט המובס מוסווי מתכנסים ליד בניין הטלוויזיה בטהרן. הכינוס שנערך למרות האיסור מצד השלטונות לא הידרדר לתקריות אלימות כפי שהתרחש יממה קודם לכן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאת הענק, אמש
צילום: AP
תומכי מוסווי צועדים בטהרן
צילום: פרמרז השמי
מומלצים