הכרות עם פליט אחד ביום - איברהים
לכבוד יום הפליט הבינלאומי שיצויין מחר (שישי), מוצגת סדרת סרטוני וידאו קצרים, בהם מבקשי מקלט בישראל מספרים למצלמה בכנות מה הביא אותם לארץ ומדוע הם נשארים כאן. הצצה לעולמם של אנשים שקופים
החל מסוף 2005 החלו להגע פליטים דרפורים לישראל דרך הגבול עם מצרים. תחילה הם נכלאו לתקופות ממושכות בשל חשש המדינה שמדובר באיום ביטחוני. לבסוף, משהתברר שמדובר בפליטים שברחו מאותו משטר סודני עויין לישראל, החליטה ממשלת אולמרט בספטמבר 2007 להעניק מעמד של תושב ארעי ל-600 פליטים דרפורים. איברהים הוא אחד מהם.
יתר הפליטים הדרפורים שהגיעו לאחר ספטמבר 2007 לא זכו למעמד, אך מכיוון שלא ניתן לגרשם (גם כי אין לישראל קשרים דיפלומטים עם סודאן וגם כי מדובר בהפרה של החוק הבינלאומי) הם שוהים כאן ללא זכויות.
איברהים יהיה בין מאות הפליטים שיפקדו את אירועי "יום הפליט הבינלאומי" בגן לוינסקי ביום שישי הקרוב, בין השעות 15:00-19:00. באירוע, המאורגן על ידי שורה של אירגוני זכויות אדם, יופיעו עלמה זהר, אסף אבידן וכהן את מושון וכן יתקיים יריד אוכל מהמטבח האפריקני, תערוכת צילומים והקרנות סרטים שצילמו בני נוער פליטים.
- אירועי "יום הפליט הבינלאומי", יתקיימו ביום שישי ה-19.06.09, בגן לוינסקי בתל-אביב בשעות 15:00-19:00. הכניסה חופשית.
מומלצים
