שתף קטע נבחר

קומישנר ה-NFL יכבוש פסגה בגובה 4,392 מ'

רוג'ר גוּדל בן ה-50 יחבור לקבוצת מטפסי הרים שתצא למסע מפרך בן שלושה ימים לראש מאונט ראינייר - מהגבוהים בהרי ארה"ב. המטרה: לגייס כספים להזנת הנזקקים

בואו נדמיין לרגע את אבי לוזון נושא על גבו תרמיל עמוס בחבלים ויתדות מתכת, עוטה על עצמו בגדי ספורט (וגם סוודר ליתר ביטחון) ויוצא למסע הרפתקני לפסגת הר החרמון. והכל לטובת צדקה. נשמע מנותק מהמציאות, הלא כן? קשה לראות את יו"ר ההתאחדות לכדורגל מטפס 2,224 מטרים (גובהו של מצפה שלגים - שיא החרמון בצד הישראלי) בשביל לתקוע בפסגה דגל. אפילו אם מדובר בדגל של מכבי פתח תקווה. לוזון לא. במקרה של קומישנר ה-NFL דווקא כן.

 

רוג'ר גוּדל הודיע על כוונתו לחבור בעוד כשבועיים לקבוצת מטפסי הרים במסע מפרך לפסגתו של הר הגעש מאונט ראינייר, שבקרבת העיר סיאטל. גודל בן ה-50 (צעיר מלוזון בארבע שנים), העומד בראש הליגה המשגשגת ביותר בארצות הברית ובעולם, יתן הפעם לאד וייסטורס את הבכורה. מטפס ההרים האגדי יוביל את הקבוצה אל הפסגה של אחד ההרים הגבוהים בצפון אמריקה - 4,392 מטרים מעל פני הקרקע.

רוג'ר גוּדל. אין הר גבוה מדי (AP)

 

המסע הוא יוזמה של ארגון הצדקה 'יונייטד וויי' ומלבד גודל, ייקח בו חלק גם יו"ר הארגון ג'ון פיין, וכך גם ג'ים מורה ג'וניור, מאמן קבוצת הפוטבול המקומית סיאטל סיהוקס, ומנכ"לה טים לייווקי. צוות המטפסים יחלו במסע ב-5 ביולי ועל פי התכנית יגיעו לפסגה כשלושה ימים לאחר מכן. אחרי שיתקעו דגל של הארגון בראש ההר המושלג, יחלו במסע חזרה לפני הקרקע.

 

יש לציין כי מדובר בפעילות לא פשוטה. מעבר לכך שהיא דורשת מאמץ פיזי ומנטלי כביר, היא מסוכנת. מבין אלפים שפוקדים את האתר בכל שנה, רבים מקפחים את חייהם או נפצעים בדרך. סכנה רבה נשקפת למטפסים לא מנוסים מבורות ותהומות המכוסים בשכבת קרח ועלולים להפוך למלכודת מוות.

פסגת מאונט ראינייר. אם גודל לא בא אל ההר, ההר יבוא לגודל (MCT)

 

חברי הקבוצה מתגייסים לטובת היוזמה של ה'יונייטד וויי' לגיוס כספים לרכישת 680 אלף ק"ג של מזון מסוגים שונים לנזקקים באיזור. "האומה כולה חשה בעול המשבר הכלכלי", אמר לייווקי, "פה בצפון-מערב ארה"ב, כשאנשים פגועים, אנו מתאחדים ומנסים לעזור. אנו מקווים שהקהילה כולה תצטרף אלינו עם תרומה לצורך הבסיסי שלנו, עליו סומכים שכנינו".

 

מורה בן ה-47, מאמנם החדש של הסיהוקס, נודע כאדם קשוח השומר על כושר ונוהג לרוץ קילומטרים רבים בטבע. שחקנים שליוו אותו בריצותיו באיזורים ההרריים של סיאטל, התקשו לעמוד בקצב שלו. גודל מבחינתו מקפיד גם הוא לרוץ ולבלות כל יום בחדר כושר בשעות הבוקר המוקדמות, מיד אחרי יקיצתו. ממש כמו לוזון שלנו.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטפסי הרים במאונט ראינייר
מטפסי הרים במאונט ראינייר
צילום: MCT
מומלצים