שתף קטע נבחר

שמרים למתקדמים: בית ספר לעוגות שמרים

מה זה פרסבורגר? כמה זמן מתפיחים? איך מכינים בצק שמרים כרוך? אחרי שהגישה את המדריך המקיף לעבודה עם שמרים ולאפיית לחמים, מגישה יעל גרטי את המדריך המקיף לאפיית עוגות שמרים – וגם שלושה מתכונים. כתבה שניה בסדרה

אחרי שערכנו היכרות ראשונית עם השמרים ועם הכנת לחמים, הגיעה העת להתמודד עם נושא מעט יותר מורכב: עוגות שמרים. מה ההבדל בין הכנת בצקי שמרים ללחמים ובצקי שמרים לעוגות? ראשית, המרכיבים: בנוסף למרכיבים הבסיסיים המככבים בבצקים ללחמים, מכילים בצקי השמרים לעוגות גם ביצים ו/או חלמונים, חמאה, סוכר ולעתים גם חלב, ונבדלים בינם לבין עצמם בכמויות החמאה והביצים. בעוד בצקי שמרים ללחמים מותפחים תמיד בטמפרטורת החדר, בצקי שמרים לעוגות יותפחו לעתים במקרר. בנוסף, מלאכת עיצוב הצורות עבור עוגות השמרים מורכבת יותר מעיצוב ככר לחם עגולה או אובאלית. מכאן שמלאכת הכנת עוגות השמרים מומלצת למי שכבר טמן ידו בבצקי שמרים. מוכנים? מתחילים.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יעל גרטי
צילום: יעל גרטי
ליצירת קשר עם יעל גרטי הקליקו על התמונה
ליצירת קשר עם יעל גרטי הקליקו על התמונה
צילום: אסף רונן
מומלצים