ולנסיה הודיעה: "דויד וייה אינו למכירה"
אחרי ששוחח עם מספר קבוצות צמרת בנוגע למכירת חלוץ נבחרת ספרד, הודיע נשיא ולנסיה יורנטה: "אין מדובר באסטרטגיה, רוצה למנוע את השמועות". סוכנו של וייה: "זה מצב לא נעים, הם שוב משנים את דעתם"
כריסטיאנו רונאלדו - נרכש. קאקה - נרכש. דייגו - נרכש. ומה עם דויד וייה? נראה כי החלוץ הספרדי המצטיין הוא השם החם הבא בשוק ההעברות של הכדורגל האירופי. שם חם? בוולנסיה ממהרים לקרר את העניינים. למרות המצב הכספי הלא פשוט של ה'עטלפים', הודיע נשיאה: "וייה לא למכירה".
המרדף אחר הסקורר של נבחרת ספרד כולל את הגדולות שבקבוצות היבשת - ריאל מדריד, ברצלונה, מנצ'סטר יונייטד וצ'לסי הוזכרו כולן כמועמדות לזכות בשירותיו. מנואל יורנטה, נשיא ולנסיה, רמז בעבר כי ישקול כל הצעה מעניינת - כאלו יש רבות ונדיבות לאחרונה. יתכן כי מדובר בתוצאה של הסחרור האחרון של השוק, אולם יורנטה הצהיר כי וייה לא יימכר, אלא אם כן תוגש לשולחנו הצעה כספית מדהימה.

דויד וייה. כובש בוולנסיה ומצביע לאן? (AFP)
"קיבלנו החלטה לא למכור את דויד וייה", אמר יורנטה, "קיבלנו את ההחלטה הזאת אחרי כמה ימים של חשיבה, במהלכם למדנו את היתרונות והחסרונות של עיסקה שכזו. אנו סבורים שווייה הוא החלוץ הטוב באירופה ואנו ברי מזל שהוא בקבוצתנו ואנו מתכוונים לשמור עליו כאן. אין מדובר באסטרטגיה, אלא בניסיון למנוע את כל השמועות מכיוון שהן משפיעות על ולנסיה, התקשורת והשחקן".
"עלינו לחשוב בקור רוח ולחשוב על הפרויקט", המשיך נשיא הקבוצה, "כשדיברנו על למכור, חשבנו שכמה מהם יניבו המון כסף, כמו עם וייה. אבל זה לא כך. אני לא יכול להבטיח שהוא יישאר אם נקבל הצעה מדהימה".
וייה, השוהה עם נבחרת ספרד בדרום אפריקה לרגל גביע הקונפדרציות, לא מרוצה מהחלטת קבוצתו. סוכנו חוסה לואיס טמארגו, הגיב: "ולנסיה שמו אותנו בסיטואציה לא נעימה כי היא לא טוב לאף אחד. ולנסיה שינתה את דעתה ואומרים לנו שהם לא רוצים למכור את השחקן, אחרי שדיברו עם שלוש או ארבע קבוצות צמרת".