שתף קטע נבחר

צרפת שוקלת למנוע ממוסלמיות ללבוש בורקה

אחרי שהגבילו את עטיית הרעלה, מבקשים חברי פרלמנט צרפתים למנוע מנשים מוסלמיות ללבוש את הכיסוי שמסתיר את גופן מכף רגל ועד ראש. התומכים טוענים כי מדובר בהפרת החילוניות, המתנגדים סבורים כי למוסלמיות מותר לבחור

האם העימות הבא בין המוסלמים בצרפת לרשויות בדרך? ממשלתו של הנשיא, ניקולא סרקוזי, שוקלת לאסור על נשים מוסלמיות לעטות את ה"בורקה", כיסוי המסתיר את גופן מכף רגל ועד ראש.

 

קבוצה 65 של חברי פרלמנט צרפתים, רבים מהם אנשי מפלגתו השמרנית של סרקוזי, העלתה בצעד מעורר מחלוקת את הדרישה להקים ועדה פרלמנטרית שתבדוק אם עטיית הבורקה בפומבי אינה מנוגדת להיותה של צרפת מדינה חילונית ואינה מהווה הפרה של זכויות האישה. המועצה המוסלמית של צרפת מיהרה לגנות את הקריאה, וטענה כי מדובר בהכפשה של האיסלאם. סרקוזי עצמו הבטיח להתייחס לנושא בנאום בפני הפרלמנט מחרתיים.

 

את הקבוצה מוביל אנדרה גרי, חבר פרלמנט המכהן גם כראש העיר וניסיו שבדרום המדינה. גרי, שבעירו מתגוררים מהגרים רבים, התלונן כי הנשים המוסלמיות מכסות את עצמן ב"בתי כלא ניידים", ותיאר את הבורקה כסמל הפונדמנטליזם האיסלאמי.

 

דובר הממשלה, לוק שטה, אמר כי כל האופציות בנושא פתוחות ובכללן האפשרות שעטיית הבורקה תיאסר. "אם יוחלט שלבישת הבורקה מנוגדת לעקרונות הרפובליקה, הפרלמנט יצטרך להסיק את המסקנות הדרושות", אמר.

 

ההצעה החדשה זוכה גם לתמיכתה של השרה לעניינים מוניציפליים, פדלה אמרה, פעילה למען זכויות האשה ומי שהוריה היו מוסלמים. "עלינו לעשות הכל כדי למנוע ממנהג לבישת הבורקה להתפשט - בשם הדמוקרטיה, הרפובליקה וכבוד האשה", אמרה.

 

"אם הבורקה תיאסר - הנשים ייעלמו"

אך יש גם מי שמתנגד להצעה. השר הצרפתי לענייני הגירה, אריק בסון, אמר כי צרפת - שבה מתגוררים כחמישה מיליון מוסלמים - כבר שברה את האיזון בין חופש הדת לחילוניות. בשנת 2004 התקבל במדינה חוק שנוי במחלוקת, האוסר לעטות סמלים דתיים באופן בולט בבתי ספר ציבוריים, ובכלל זאת רעלות, שלבישתן נאסרה גם במשרדים ממשלתיים. בסון אמר כי אנשים צריכים לחוש חופשיים ללבוש את הבגדים המועדפים עליהם ללא חשש.

 

גם יושבת ראש המפלגה הסוציאליסטית, מרטין אוברי, הזהירה כי אם יעבור חוק שיאסור ללבוש את הבורקה, "הנשים הללו ימשיכו להחזיק בה, אך יישארו בבית, ולא ייראו עוד בציבור".

 

דליל בובקר, רקטור המסגד בפריז, אמר כי הבורקה נחשבת אמנם לפריט לבוש פונדמנטליסטי, אך ציין כי נשים רבות בוחרות לעטות אותה כדי להדגיש את זהותן המוסלמית בחברה שלדידן עוינת כל סוג של כיסוי ראש איסלאמי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נשים אפגניות לובשות בורקה (ארכיון)
צילום: רויטרס
סרקוזי. צפוי לנאום
צילום: AFP
מומלצים