אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ימי הביניים

"להעביר הדרכות". זאב צילום: זום 77
"להעביר הדרכות". זאב צילום: זום 77
 
95% מהמתלוננים - חיילות (אילוסטרציה) צילום: אפי שריר
95% מהמתלוננים - חיילות (אילוסטרציה) צילום: אפי שריר
 
"לא להפוך את הקורבנות לאשמות". חוטובלי צילום: דודי ועקנין
"לא להפוך את הקורבנות לאשמות". חוטובלי צילום: דודי ועקנין
 
"לשים קו אדום". זוארץ צילום: דודי ועקנין
"לשים קו אדום". זוארץ צילום: דודי ועקנין
 
 


 

ח"כ זאב על הטרדות: שחיילות יידעו להתנהג

על פי סקרים אנונימיים, אחת מכל 7 חיילות מוטרדת מינית, אך לפי נתוני הצבא התלונות מועטות יחסית. זעם על דברי הח"כ מש"ס, שהוסיף: "יש חיילות שיפרשו זאת כמחמאה"

יעל ברנובסקי
פורסם: 23.06.09, 21:29

סערה התעוררה היום (ג') בוועדת הכנסת למעמד האשה, בעקבות דברים שאמר חבר הוועדה נסים זאב (ש"ס), בעת דיון בנושא ההטרדה המינית בצה"ל. ח"כ זאב אמר שיש להעביר הדרכות לחיילות, כדי שיידעו איך להתנהג. בנוסף, אמר זאב בדיון כי ישנן חיילות שיפרשו זאת כהטרדה מינית, וישנן חיילות שיפרשו את אותה התנהגות כמחמאה.

 

ח"כ אורית זוארץ (קדימה), שניהלה ויכוח נוקב עם זאב בעקבות הדברים, אמרה לאחר מכן ל-ynet: "הדברים שלו מחזירים אותנו שנות דור אחורה". לדבריה, "יש טעם לפגם בהתבטאות שלו כחברי כנסת. צריך לשים קו אדום. לנבחר ציבור יש אחריות גדולה בדברים שהוא אומר. יש הגדרות מאוד ברורות להטרדה מינית. בדברים שנאמרו הוא ניסה לקחת את המהות הנשית של חיילות לכיוון של זילות, וזה דבר מאוד לא מקובל. האחריות על הטרדה מינית צריכה להיות מוטלת כולה על אותם המטרידים".

 

על פי הנתונים שהוצגו בוועדה, 363 נשים בלבד מתלוננות מדי שנה על הטרדה מינית בצבא. זאת, לעומת סקרים אנונימיים, שלפיהם אחת מכל שבע חיילות - כלומר, עשרות אלפים - נופלות קורבן להטרדה. זאת ועוד - גם מבין אלו שהתלוננו, כמעט 40% בחרו שלא להמשיך בטיפול לאחר התלונה.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ ציפי חוטובלי (ליכוד) אמרה ל-ynet בעקבות הדיון כי הפער הזה הוא "בלתי נסבל". לדבריה, יש להחריף את הסנקציות על אותם גברים שהטרידו מינית: "צה"ל חייב לעשות את כל המאמצים כדי למנוע ולצמצם את התופעה".

 

בהתייחסה להתבטאותו של ח"כ זאב, הוסיפה ח"כ חוטובלי: "חשוב מאוד לזכור לא להפוך את הקורבנות לאשמות. האחריות מוטלת על המטרידים. בוועדה היתה ביקורת חריפה על דבריו.

בין היתר, ציינתי שכאדם דתי הוא חייב לזכור שההלכה היהודית אוסרת הטרדה מינית כדי לשמור על כבודה של אישה".

 

 לפי הנתונים שהוצגו על ידי צה"ל, מבין 363 התלונות, 90 אחוז הן על הטרדות שבוצעו במסגרת צבאית, והשאר - במפגשים בין חיילים מחוץ לבסיס; ב-62 אחוז מהמקרים כללה ההטרדה מאפיינים פיזיים כגון נגיעות, ולא רק הטרדה מילולית; 95 אחוז מהמתלוננים הן נשים; 88 אחוז מהחיילות שהוטרדו הן בשירות חובה, אך לעומת זאת - 57 אחוז מהפוגעים היו אנשי קבע או אזרחים עובדי צה"ל.

 


תגיות: זאב | מיניות | ציפי חוטובלי | צה"ל

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as18-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©