אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ביטוח לאומי למי?

הופכים את הביטוח  הלאומי למכשיר גבייה. שר האוצר צילום: דודי ועקנין
הופכים את הביטוח הלאומי למכשיר גבייה. שר האוצר צילום: דודי ועקנין
 
 


אפליקציות כלכלה לנייד שלך
 

גפני: "האוצר הורס את מדינת הרווחה"

כך הזהיר יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני בדיון על הצעת האוצר בחוק ההסדרים להכפיל את תקרת ההכנסה לתשלום דמי הביטוח הלאומי . לפי ההצעה התקרה תגדל לכ-80 אלף שקלים בחודש במקום כ-40 אלף. הביטוח הלאומי: לא נראה מכך אגורה

צבי לביא
פורסם: 28.06.09, 14:41

"האוצר לדורותיו הולך על הלאמת המוסד לביטוח לאומי בתהליך הרסני של ישראל כמדינת רווחה", הזהיר היום (א') יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני בסיכומו של דיון סוער על הצעת האוצר בחוק ההסדרים להכפיל את תקרת ההכנסה לתשלום דמי הביטוח הלאומי לכ-80 אלף שקלים בחודש במקום כ-40 אלף שקלים כיום. 

 

גפני חיזק את טענת מנכ"ל המוסד אסתר דומיניסיני כי "האוצר הופך את הביטוח הלאומי למכשיר גבייה של מס הכנסה". דומיניסיני הזהירה שהאוצר לא מתכוון להעביר לביטוח הלאומי "אפילו אגורה אחת מההכנסה הנוספת כתוצאה מהכפלת התקרה שכן הצהיר בדברי ההסבר בחוק שכוונתו לצמצם בכך את השתתפותו בתקציב הביטוח הלאומי.
בסוף 2008:
צניחה בהכנסות המדינה מגביית מסים / אמנון אטד והדר קנה, "כלכליסט"
ההכנסות מגביית מס על שוק ההון נפלה בקרוב למחצית. האוצר נערך לפער של 4 מיליארד שקל לעומת הגבייה השנתית המתוכננת
לכתבה המלאה
כך נקבל פחות הכנסות מהמתוכנן והאוצר עוד יעניש אותנו בדרישה לכסות את הפער אם לא נעמוד ביעד הגבייה החדש. זהו מהלך איום ונורא".

  

דומיניסיני אמרה זאת בהמשך להתנגדות הגורפת להכפלת התקרה שהביעו נציגי הלשכות העצמאים, רואי החשבון ועורכי הדין. קודם לכן היא הזהירה שהאוצר במהלכיו עלול לרוקן את קופת הביטוח אם ימשיך לממן את הגירעון בתקציב המדינה על חשבון הגדלת הגירעון האקטוארי בענפי הביטוח הלאומי שכבר מתקרב למאה מיליארד שקלים.  

 

הממונה על התקציבים באוצר רביב סובל הגיב, "אל תדאגו לגירעון האקטוארי של הביטוח הלאומי. בלאו הכי כספי המוסד מופקדים באוצר ואם הוא יישאר בלי כסף בעוד כמה עשרות שנים האוצר יצטרך לשלם לציבור את קצבאות הביטוח הלאומי".

רו"ח עופר מנירב מלשכת רואי החשבון טען כי הכפלת התקרה היא הגדלה בפועל של שיעור המס השולי של מס הכנסה מ-46% ל-58% בעוד שזכויות המבוטחים לא יוכפלו ויעמדו על שיעורם הנוכחי.  

 

הוא הזהיר כי הנישומים במגזר העסקי ישתדלו להתחמק מתשלום התוספת במעבר לחברות שיקימו כפי שעשו לפני שבע שנים בתגובה למהלך דומה. בתור חברה הם יידרשו לשלם אפילו פחות ממה שגובים מהם היום.  מנירב ציין כי מחקר של בנק ישראל מצא כי הקמת החברות בעקבות גזירה דומה שיצאה ב-2002 גרמה לאוצר הפסדי הכנסות של חצי מיליארד שקלים. להערכתו הפעם הוא עלול להפסיד פי שלושה מההכנסות הצפויות. במקום הכנסה נוספת של 70 אלף שקלים מכל נישום בעל הכנסה גבוהה הוא יפסיד 200 אלף שקלים. רביב ביטל את הדברים ואמר שהאוצר מעריך שתקבוליו יגדלו בחצי  מיליארד שקלים מהמהלך. 

 

ראש לשכת העצמאים יהודה טלמון אמר כי המגזר העסקי לא יאמין לאוצר שתוקף הכפלת התקרה יוגבל לשנה וחצי בהוראת השעה שבחוק ההסדרים. לדבריו בעלי עסקים כבר מתחילים להקים חברות בהנחה שהגזרה תימשך מעבר לשנה וחצי. עו"ד יצחק הדרי מלשכת עורכי הדין הציע להחליף את הכפלת התקרה בתוספת של 1% למס השולי של מס הכנסה שלא תהיה מעוותת ולא שוויונית כמו הגזרה הנוכחית. 

 

הוועדה תצביע על תיקון חוק הביטוח הלאומי להכפלת התקרה במועד אחר.

 

 


תגיות: ביטוח לאומי | לאומי | ביטוח

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ידיעות, כתבות ופרשנויות בנושאי כספים, כלכלה בארץ. דגש על כתבות בנושאי שוק ההון והבורסה, היי-טק, נדל"ן, בנקאות, מדיניות כלכלית, יחסי עבודה, צרכנות פיננסית.
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as16-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©