שתף קטע נבחר

חשד: פלסטינים שרפו ספרי קודש בישיבה בחומש

מאז שפונתה ההתנחלות בצפון השומרון במסגרת ההתנתקות, פועלת במקום לסירוגין ישיבה, שרק לפני כמה שבועות נהרסה על ידי צה"ל - ושוב חודשה. לדברי המתנחלים, כשעזבו את המקום לכמה שעות, באו פלסטינים ושרפו את הספרים - אך לא נגעו בשום דבר אחר. המשטרה חוקרת

פלסטינים חיללו ושרפו ספרי קודש בישיבה הנמצאת בהתנחלות המפונה חומש שבשומרון - כך חושדים במשטרה. "המראה היה נורא", אומר ראש הישיבה, הרב אלישמע כהן. "עשרות ספרי קודש - גמרות, חומשים וסידורים - היו שרופים כמעט לחלוטין". ממשטרת מחוז ש"י נמסר כי נפתחה חקירה, הנמצאת בשלביה הראשונים, וטרם נעצרו חשודים.

 

מאז יישום תוכנית ההתנתקות, מנסים פעם אחר פעם מתנחלים ופעילי ימין לחזור להתנחלות המפונה חומש שבצפון השומרון - ומדי כמה זמן מגיעים כוחות הביטחון ומפנים אותם משם. במקום מתגוררים כדרך קבע 12 אנשים, רווקים ומשפחות, מרביתם אחרי צבא.
הרווקים נשארים לישון במקום, ואילו המשפחות יורדות בלילה. הם הקימו בהתנחלות המפונה מעין ישיבה במבנה עץ שבו למדו. לפני כמה שבועות הרסו כוחות הביטחון את הישיבה, ומאז הם משתמשים בחצר של אחד הבתים שנהרסו בהתנתקות, ומתגוררים מתחת לציליה.

 

בסוף השבוע האחרון, על פי החשד, בעת שבחורי הישיבה ירדו למספר שעות להתארגנות בהתנחלות שבי שומרון, הגיעו פלסטינים לישיבה, ניגשו לארון ספרי הקודש, הוציאו ספרים החוצה, קרעו אותם ושרפו אותם.

 

לטענת הצעירים במקום, הפלסטינים לא נגעו לא בציוד הישיבה, לא בשולחנות, לא בכסאות, לא במיטות ולא בכלי האוכל - אלא אך ורק בספרי הקודש. "ניכר היה שהערבים ששרפו את ספרי הקודש עשו זאת בצורה יסודית והשקיעו בשריפת כל ספר", אומר הרב כהן. "הספרים היו שרופים ומפויחים כמעט לגמרי. הצלנו משרידי האש והפיח כמה דפים מפויחים שהאותיות עדיין ניכרות עליהם, אותיות של סוגיות אותן למדנו רק בימים האחרונים".

 

יוסי דגן משדולת "חומש תחילה", הפועלת מאז ההתנתקות להקים מחדש את ההתנחלות, סיפר כי תלמידי הישיבה אספו את שרידי הספרים השרופים ומתכוונים לערוך לספרים הלוויה מכובדת כפי שנפסק בהלכה לגבי ספרי קודש שנשרפו. "אנו דורשים מראש הממשלה להורות על הקמה של יישוב רשמי גדול בחומש", הוא אומר.
"זו צריכה להיות תשובה גאה ונכונה של הממשלה בישראל לחילול השם והשפלה לאומית".

 

"אנחנו לא נישבר מהמעשה", מוסיף הרב כהן. "בשנה הבאה נגדל הן בכמות והן באיכות. מבחינתנו, התיקון למעשה החמור של שריפת ספרי הקודש, הוא דווקא בהגברת אור התורה בחומש".

 

שר ההסברה והתפוצות יולי אדלשטיין הודיע כי הוא דורש לדאוג להקמת מבנה קבע לישיבה ולהצבת שמירה רשמית נאותה במקום - "כדי שמקרים אנטישמיים חמורים וקשים מסוג זה לא יישנו".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקלף השרוף
הקלף השרוף
באדיבות חומש תחילה
שרידי הספרים השרופים
שרידי הספרים השרופים
באדיבות חומש תחילה
מומלצים