הנפט השלים שבוע שלישי של ירידת מחירים
חבית נפט ננעלה בירידה של 1.2% לרמה של 65.95 דולר; ברקע: נתוני אבטלה קשים בארה"ב, אירופה ויפן
מחיר הנפט ננעל הערב (ו') על 65.95 דולר לחבית, המשקף ירידה של 1.2% לעומת אתמול, והוא נמוך כעת ב-10% מהשיא שרשם בו במהלך שנת 2009. היום לא התקיים מסחר רציף בנפט, אלא מסחר אלקטרוני, עקב חופשת יום העצמאות האמריקני שחל מחר.
אמש צנח מחירו של הנפט הגולמי ביותר מ-2 דולר לחבית על רקע דו"חות אבטלה קשים שפורסמו בארה"ב, יפן ואירופה. מהדו"חות שפורסמו אתמול עולה כי המעסיקים בארצות הברית דיווחו על ירידה של 467 אלף בהיקף המועסקים בחודש יוני, ושיעור האבטלה זינק ל-9.5%, שיא שלא נרשם מאז 1983. נתוני אבטלה חמורים פורסמו אמש גם בגוש האירו, שם עומד שיעור האבטלה על 9.3%.
ירידתו של הנפט הועצמה עוד יותר על רקע צניחת שוקי ההון אתמול בעולם, ובעיקר בוול סטריט שחתמה את המסחר בירידות שערים חדות של יותר מ-2%, וגם בעקבות התחזקותו של הדולר ביחס ליורו: המטבע האמריקאי טיפס היום ל-1.3978 דולר ליורו. לרוב קיים קשר הפוך בין חוסנו של הדולר למחירו של הנפט: דולר חזק מבריח משקיעים מהשקעה בסחורות כגון נפט וזהב.