שתף קטע נבחר

נשים הפגינו נגד האוצר: מעון יקר מאוניברסיטה

בגן הוורדים בירושלים הפגינו נשים מכל רחבי הארץ, בעד החלת חוק חינוך חובה לגיל הרך. אחת המפגינות: "העלויות של המעון גוזלות חלק נכבד מאוד מהמשכורת שלנו". ח"כ אורבך: "אם הגברים לא יכלו לצאת לעבודה - תוך שעתיים החוק היה עובר"

מחאת הנשים נגד האוצר, על החלופה ל"חוק המטפלות " יצאה לדרך: 200 נשים הפגינו אחר הצהריים (יום ב') בגן הוורדים בירושלים, סמוך למשכן הכנסת, נגד הצעת האוצר לתת רק נקודת זיכוי אחת לאמהות המגיעות אל סף המס ובעד חינוך חינם לגיל הרך.

 

הנשים, מארגוני נעמת, ויצ"ו, אמונה וחירות, הגיעו מכל רחבי הארץ. הן אחזו בשלטים עליהם נכתב: "שטייניץ אל תעבוד עלינו, אנחנו רוצות לעבוד", "מעון יקר יותר מאוניברסיטה", וקבלו על כך שהעלות הגבוהה של המעונות גורמת לכך שנשים לא יוצאות לעבוד, כיוון שמשכורתן בלאו הכי מתקזזת עם העלויות הגבוהות של המעון.

 

יו"ר נעמת, טליה לבני, אמרה ל-ynet: "הגיעו לכאן נשים שרוצות להיאבק על זכותן לצאת לעבוד ולהשתחרר מהעלות הגבוהה של מעונות לגיל הרך, צהרונים ומוסדות שונים. הצעת האוצר לתת נקודת זיכוי בפריסה לפי גיל במשך חמש שנים מבישה ומעליבה אותנו, היא חלה רק על 17% מאוכלוסיית הנשים שנמצאות מעל לסף המס וכל היתר אינן נהנות מכך".

 

לדבריה, "כאשר השכר הממוצע לאשה הוא 5,300 שקלים ושני ילדים במעון עולים 3,300 שקלים, לא משתלם לנשים לצאת לעבודה. צריך לשחרר אותן מזה, אנו אומרים לאוצר שבמקום נקודת זיכוי תתחייב לנו ותלך איתנו על מתווה בחקיקה כולל העמקת סבסוד למעונות, ותוך חמש שנים להפעיל חינוך חינם לגיל הרך".


"נקודת הזיכוי - מעליבה". ההפגנה ליד הכנסת (צילום: גיל יוחנן)

 

חבר הכנסת אורי אורבך (הבית היהודי) גם כן הזדהה עם מאבק הנשים: "אם היה מדובר בנו הגברים, שלא יכולנו לצאת לעבודה כדי להחזיק את הילדים, תוך שעתיים החוק הזה היה עובר. אני לא רואה את עצמי נשאר שלוש שעות בבית או מוכרח לחזור הביתה בשעה 13:00 לאסוף את הילד מבית הספר. זה היה הורס לנו את הקריירה. אבל מה אכפת לנו שאת הקריירה שלכן הורסים?"

 

חברת הכנסת שלי יחימוביץ' (עבודה), נאמה בהפגנה וזכתה למחיאות כפיים סוערות. "יש המון נושאים פמיניסטים לדבר עליהם, חלקם גם יותר אופנתיים מהנושא הזה. אבל אין נושא פמיניסטי יותר חשוב ממצבן של נשים עובדות ומהזכות שלהן לצאת ולעבוד. זהו המאבק האמיתי והחשוב ביותר, הזכות לצאת לעבודה ולדעת שהילד שלנו מטופל ונמצא בידיים טובות, בלי שכל המשכורת שלנו הולכת למעון. אנחנו רוצים חינוך חינם בגיל הרך, זאת התשובה הנכונה היחידה הפותרת את הבעיות של כולם. אומרים שזה יקר? זה לא יקר! היקר הזה מביא כסף, היקר הזה מוסיף כוח עבודה של נשים ונותן פתרון כולל לפעוטות ולילדים קטנים. אין השקעה כדאית מזו, אין דבר מוסרי או צודק מדרישה זו".

  

מיטל עזורי-רובין הגיעה מרמת גן להפגין. "יש לי ילד בן שנה ואני משלמת 2,050 שקלים בחודש למעון. כרגע אני מובטלת, עזבתי עם בעלי את הבית ועברתי לגור עם ההורים, משום שקשה להתפרנס ממשכורת אחת", היא אמרה ל-ynet. "חשוב לקדם את הדבר ולשנות את המערכת העדיפויות אצלנו. חינוך זה העתיד שלנו ובלי עזרה מהממשלה לא נוכל לתת לילדים חינוך ראוי. מדובר במעגל שלא נסגר".

 

שרית אגאין, אם חד הורית, אמרה. "אני אם לשני ילדים, בני שלוש ותשע. הבעיה היא מעבר לתשלום הגבוה למעונות, הרי החל משעה 13:00 הילדים גם הולכים לצהרונים וגם עליהם צריך לשלם. משום כך, כאמהות עובדות אנו דורשות סבסוד. העלויות גוזלות חלק נכבד מאוד מהמשכורת שלנו, וזה לא קל. במיוחד לאמהות חד הוריות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת הנשים בירושלים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים