שתף קטע נבחר

אנשי קולנוע תומכים בעובדי סינמטק ירושלים

ערב פתיחת פסטיבל הסרטים בירושלים קוראים מאות יוצרים להנהלת הסינמטק לפתור את המשבר עם העובדים. ההנהלה: "אנחנו עושים מאמצים כבירים למציאת דרך חדשה וראויה"

עצומה ובה חתימותיהם של כמאתיים יוצרים ואנשי תעשיית הקולנוע בישראל קוראת ערב פתיחת פסטיבל הסרטים הבינלאומי בירושלים להנהלת הסינמטק בבירה: "התעשתו!". אנשי הקולנוע מביעים בעצומה תמיכה במאבקם של עובדי הסינמטק הנאבקים על זכויות ההעסקה שלהם. בעצומה מביעים החתומים צער עמוק על העמדה בה בחרה הנהלת הסינמטק לנקוט כלפי העובדים כשפנתה לערכאות המשפטיות בניסיון לעצור מחאה לגיטימית לטענתם.

 

"אנו מביעים גם צער שההנהלה בחרה לומר בפומבי כי יש לנו, היוצרים, סיבה לחשוש מעובדי הסינמטק וממאבקם ומבקשים להבהיר כי לא כך הוא הדבר. אנו זוכרים ומזכירים כי הקרנת סרטנו לקהל אינה רק הצגה של עבודתנו. לכל הקרנה יש מקרין, בכל אולם יש סדרן ומי שמנקה את האולמות בתום ההקרנות. אנשים אלו הם שותפים שקטים להצגת עבודתנו בפני הקהל ויש לנו אחריות כלפיהם", נכתב בעצומה.


סידר. בין החותמים על העצומה (צילום: תמר אברהם) 

 

עוד הוסיפו את הקשר ההדוק של פסטיבל הסרטים הבינלאומי בירושלים והיצירה הקולנועית הישראלית. "הקשר הזה מייצג ומעודד סובלנות, אנושיות ושאיפה להגינות ולשוויון בין בני האדם בחברה", כתבו החותמים, "כאנשי קולנוע המאמינים בערכים אלו, אנו חשים אי נעימות, שלא לומר בושה כלפי מצב בו אנו מציגים את סרטנו או משתתפים בפסטיבל כאורחים, כאשר אנו יודעים כי אנשים העובדים עבורנו ימים כלילות, אינם זוכים לתנאי העסקה הוגנים ואף לא לאוזן קשבת מההנהלה בעניין זה.

קשה לא פחות המחשבה שזמן מה לאחר שתסתיים חגיגת הקולנוע הזו, חלקם לפחות עלולים למצוא את עצמם מובטלים".

 

העצומה קוראת כאמור להנהלת הסינמטק לכבד לא רק את הסרטים והאורחים שיקחו חלק בפסטיבל אלא גם את צוות העובדים. "הוותיקים שבאנשי סינמטק ירושלים מלווים במסירות אותנו היוצרים כבר שנים רבות. הם, לא פחות מההנהלה, ליבו של הסינמטק. אנו מקווים שבזמן שנותר עד פתיחת הפסטיבל, תצליח ההנהלה למצוא דרך לקיים משא ומתן המושתת על אמון הדדי ורצון טוב ולהביא לקיומו של הפסטיבל כאירוע תרבות חופשי והוגן כפי שהוא אמור להיות".

 

בין החתומים על העצומה יוצרים, מפיקים ובמאי קולנוע עלילתי ותיעודי. הרשימה כוללת שמות כמו חתן פרס ישראל ג'אד נאמן, רענן אלכסנדרוביץ', ג'ולי שלז, דוד אופק, דרור שאול, וידי בילו, אמיר הראל, יוסף סידר, אבי מוגרבי, ערן קולירין, נורית קידר, עדנה סובול, ערן מרב, איתן גרין, יאיר לב וצחי גראד.

 

עובדי הסינמטק השיבו בתגובה לעצומה: "אנחנו מאוד מעריכים את התמיכה. היא גם מחזקת וגם מחממת את הלב. אנחנו שמחים להיות מתוקף תפקידנו המקום שנותן במה לחשיפת הקולנוע הישראלי ומאוד מעריכים את תחושת השותפות. המחווה הזו מעידה על מחויבות ואומץ לב ומעוררת בכולנו תקווה שאירוע התרבות הקולנועי החשוב בישראל, עדיין לא איבד מתוקפו".

 

מנכ"ל הסינמטק והפסטיבל, אילן דה פריס, השיב על העצומה במכתב פתוח שנשלח לחתומים: "אין זו הכרזה דיפלומטית, מתחמקת או שגרתית. אנו מצפים מכם לאמון מלא באמירה זו שנאמרת בצורה ברורה, מובהקת וטבעית ביותר. כל ניסיון לערער על כך ללא בדיקה, נואל בעיני. אמירות שונות בהצהרת התמיכה אינן נכונות ומעוותות את התמונה האמיתית. לא אכנס כאן להעמדת תיקונים או דיוקים ובוודאי שאיני מעוניין להתווכח עם מי מכם, רבות משום שהערכתי אליכם גדולה, אך בעיקר כי המשימה האמיתית היא שיפור מערכת יחסי ותנאי העבודה בסינמטק וזו תעשה על ידינו ועל ידי העובדים בלבד".

 

עוד כותב דה פריס: "אני מבין את דאגתכם ותמיכתכם בעובדי הסינמטק והארכיון הישראלי לסרטים שעושים רבות למען תרבות הקולנוע, אבל למרות התמונה שאתם ואחרים מבקשים ליצור, הנהלת הסינמטק עושה מאמצים כבירים למציאת דרך חדשה וראויה במגוון של נושאים הכרוכים בתנאי העבודה במוסד הזה בתקופה כלכלית קשה ביותר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
שלז. כבדו לא רק את הסרטים והיוצרים
צילום: גבי מנשה
צילום: גבי מנשה
הראל. העובדים לא פחות מההנהלה הם לב הסינמטק והפסטיבל
צילום: גבי מנשה
צילום: יהונתן צור
גראד. להגיע להסכמה מהירה
צילום: יהונתן צור
נאמן. עובדי הסינמטק הם שותפים שקטים להצגת עבודותינו
לאתר ההטבות
מומלצים