שתף קטע נבחר

הרבנים איימו, מינוי נשיא המכללה בוטל

רבנים בזרם החרד"לי איימו שלא ישלחו עוד את תלמידיהם למכללת ליפשיץ לחינוך, לאחר שבחרה כנשיא את פרופ' שמואל גליק, המלמד גם במוסד קונסרבטיבי. ראשי המכללה התכנסו והחליטו: המינוי יבוטל. גליק ל-ynet: "לא מחפש סידור עבודה"

עימות דתי-חרד"לי נוסף – הפעם במכללת "ליפשיץ" להכשרת מורים בירושלים: ראשי המכללה הדתית החליטו לחזור בהם ממינויו של נשיא חדש, זאת לאחר שרבנים מהזרם החרד"לי בציונות הדתית איימו שלא לשלוח אליה עוד את תלמידיהם. הסיבה: הנשיא הנבחר, פרופ' שמואל גליק, לימד בעבר במוסד המכשיר רבנים קונסרבטיבים.

 

לאחרונה הודיעה המועצה להשכלה גבוהה למכללת ליפשיץ כי החל משנת הלימודים הקרובה היא תוכל להעניק גם תואר שני, וכי הדבר מחייב אותה להעמיד בראשה אדם בעל תואר פרופסור. בעקבות כך הוחלט לסיים את כהונת המנכ"ל, ד"ר יעקב הדני, ולמנות במקומו את פרופ' גליק כנשיא.

 

לרבנים וראשי ישיבות, הנוהגים לשלוח את תלמידיהם ללימודי הוראה במוסד, נודע כי הנשיא הנבחר לימד בעבר במכון שכטר ללימודי יהדות, והודיעו כי הם מתנגדים למינויו. בעצומה שנשלחה לראשי ליפשיץ, איימו כמה מהם – והרב זלמן מלמד, מבכירי הרבנים החרד"לים, בראשם – להחרים את המכללה אם זו לא תחזור בה מההחלטה. מדובר באחד המוסדות הידועים להכשרת מורים, המפעיל שלוחות רבות בישיבות ההסדר, והחרמתו על ידי הרבנים עלולה לפגוע בו קשות.

  

ראשי המכללה מתכנסים

ביום ראשון התכנסו חברי העמותה לדון בפרשה, והחליטו לבטל את החוזה שנחתם עם פרופ' גליק, שהיה אמור להיכנס לתפקיד החדש בתחילת חודש ספטמבר. גורם בעמותה אישר ל-ynet את הפרטים והוסיף כי לא מן הנמנע שלא ימונה נשיא אחר בתואר פרופסור לשנת הלימודים הקרובה, אף שכאמור החוק מחייב זאת, וכי הדבר נידון כעת מול הנהלת משרד החינוך.

  

במכללת ליפשיץ חוששים מהתערבות משרד החינוך בהחלטה לבטל את המינוי,

ויו"ר העמותה, שלמה בקיש, כבר הציע לחבריו הצעת פשרה לפיה פרופ' שמואל גליק וד"ר יעקב הדני ישמשו יחד כנשיא וכמנכ"ל. הדני, שעמד עד היום בראש המכללה, מקובל על הרבנים, ובקיש מקווה שהמהלך ירכך את עמדתם. עם זאת, ההצעה טעונה עדיין את אישור הצדדים.

 

גורמים המעורבים בפרשה טוענים כי בבסיסה עומדים מאבקי שליטה ישנים במוסד, ועתה רק גויסו כמה רבנים חרד"לים למערכה. גליק, מצידו, זכה למודעת תמיכה של רבנים מאפרת, מקום מגוריו, בו הם מבהירים כי הם משוכנעים שהוא יוביל את המכללה "בדרך התורה, הדת וההלכה". מקורבי הנשיא שמינויו בוטל מדגישים כי מדובר באדם אורתודוכסי למהדרין, וכי כך הוא מוכר גם ב"מכון שכטר" הקונסרבטיבי שבו לימד.

  

בתוך כך, ל-ynet נודע כי הרב זלמן מלמד, הנחשב גם לסמכות הרוחנית של האיחוד הלאומי, הורה לחברי הסיעה לפעול לשינוי החוק, כך שבראש מכללה דתית יוכל לכהן איש תורה שלא מהאקדמיה. על פי ההצעה, ועדה מיוחדת תוכל להעניק לרב או דיין בעל ידיעות תורניות מוכחות תואר המקביל לפרופסור, כדי שיוכל לשמש כנשיא מוסד אקדמי דתי.

 

פרופ' שלמה גליק אמר ל-ynet בתגובה להדחה כי לא קיבל על כך הודעה רשמית מטעם הנהלת המכללה. על הצעת הפשרה של יו"ר העמותה, אמר: "אני לא מחפש סידור עבודה אלא לממש את החזון החינוכי שלי ל'ציונות דתית שפויה'. אם יתנו לי לעשות את זה – אני מוכן לבחון את העניין".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: liquid library
מוסד אקדמי. אילוסטרציה
צילום: liquid library
צילום: דן בלילטי
הרב זלמן מלמד. לשנות את החוק
צילום: דן בלילטי
מומלצים