שתף קטע נבחר

עוגת תפוחים וחלבה בחושה

קלה להכנה ונפלאה ממש. והכי חשוב: היא חביבת הילדים (ובעצם גם האימהות, כולן)

כוחה בפשטותה המנחמת, וגם בעובדה שצריך רק להניח את היד על תפוח אחד ואז לערבל כמה דברים במיקסר, בערך, ויש בבית עוגה מושקעת. המתכון הוא של חבר בשלן ואופה מצטיין, אמיר קושילביץ'.

  

עוגת תפוחים וחלבה

המרכיבים (תבנית באורך 30 ס"מ)

1 תפוח, קלוף וחתוך לקוביות קטנות 

כ-1/4 כפית קינמון טחון  

100 גרם חמאה, מומסת 

1 כוס (200 גרם) סוכר 

2 ביצים 

1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוחים  

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח 

100 גרם חלבה, חתוכה לקוביות קטנות 

אפשרות להגשה

אבקת סוכר 

ההכנה  

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו.

2. מקלפים את התפוח, נפטרים מהליבה וחותכים את התפוח לקוביות בינוניות. שמים בקערה, זורים את הקינמון ומניחים בצד.

3. שמים בקערת המערבל את החמאה המומסת ואת הביצים ומתחילים להקציף, וכשמתחיל להתקבל קרם אחיד מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם חלק. מנמיכים את פעילות המערבל, ומוסיפים את הקמח ואת המיץ תוך הקצפה איטית. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים פנימה את התפוחים ואת קוביות החלבה ומערבבים בעדינות ידנית, לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית. אופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומצננים קצת. אם רוצים, אפשר לזרות אבקת סוכר מלמעלה.

שומרים יום, עטופה, בטמפרטורת החדר, או כמה ימים במקרר, ומחממים קצת לפני ההגשה.


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת חלבה ותפוחים. ילדים מתים עליה
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים