שתף קטע נבחר

יוגורט, גספאצ'ו ומלון: מרקים קרים וקיציים

יוגורט כבשים ודגים מעושנים, ענבים ושקדים, מלון ונענע - מסעדת ננה משיקה תפריט חדש והשף רוברט קלוגר מרענן לכם את הקיץ עם שלושה מרקים קרים ומהירים

מרק קר של יוגורט ודגים מעושנים

מתכון באדיבות השף רוברט קלוגר, מסעדת "ננה"

 

המרכיבים:

500 מ"ל יוגורט כבשים

5 שיני שום מרוסקות בפומפיה

צרור עלי שמיר קצוץ

2 מלפפונים מרוסקים בפומפיה

2 כפות שמן זית

1 לימון

50 גרם לקרדה מעושנת

50 גרם סרדינים כבושים

50 גרם סלמון מעושן

מלח

פלפל


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את המלפפונים, היוגורט, השום והשמיר.
  2. מדללים בשתי כפות מים לפי הצורך, ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון. שומרים במקרר.
  3. חותכים את הדגים לקוביות קטנות.
  4. יוצקים את המרק לקערות הגשה ומניחים מעל כל מנה 3 כפות קוביות של דגים. מזליפים מעט שמן זית ומגישים.

 

גספאצ'ו לבן עם שקדים לבנים, ענבים ושום

מתכון באדיבות השף רוברט קלוגר, מסעדת "ננה"

 

המרכיבים:

1/2 קילו ענבים ירוקים

100 גרם שקדים לבנים קלויים

10 שיני שום קלופות

1/2 באגט מושרה במים (ללא הקליפה)

2 כפות חומץ אורז

1/3 כוס שמן זית

לקישוט:

עלי מיקרו

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מעבירים את הנוזלים דרך מסננת דקה, אפשר להוסיף מעט מים במידת הצורך.
  3. מעבירים לקעריות אישיות, מעטרים בעלי מיקרו ומגישים.

 

מרק מלון ונענע

מתכון באדיבות השף רוברט קלוגר, מסעדת "ננה"

 

המרכיבים:

1 מלון שלם, חתוך לקוביות

10 קוביות קרח

חופן עלי נענע

מלח

פלפל

שמן זית


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. חולטים את עלי הנענע במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח. מסננים ומעבירים לבלנדר.
  2. מעבדים היטב, עד שהנענע הופכת למחית.
  3. מוסיפים את קוביות המלון לתערובת, מתבלים במלח ופלפל ומקשטים בזילופי שמן זית. מגישים קר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים