אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

רקמה אנושית
אם אני תורמת - לא יישאר לי בכלל קוקו צילום: עילי קמחי
אם אני תורמת - לא יישאר לי בכלל קוקו צילום: עילי קמחי
 
 
 
 
 
הוא גזר וגזר,( ''אני רק מיישר!'') ומדד, ושוב גזר, וסירק ופינפן, ובסוף שאל אם אני מוכנה. ברור שלא הייתי. אבל הייתי צריכה, אז הבטתי בראי והייתי בהלם, ושמחתי על השינוי, אבל הסטתי את המבט די מהר כי עדיין היה קשה"
 
 
 
 
 



  צילום: ויז'ואל/פוטוס

 

"גזרתי את כל השיער שלי ותרמתי אותו"

מייל שהתגלגל ליפעת גרם לה לשקול לגזור את שערה ולתרום אותו לחולי סרטן הזקוקים לו לייצור פיאות. לאחר ש"הלכה על זה" הפכה למסיונרית לנושא ומאז היא מנסה לעודד את כולנו (חיילים לפני גיוס, בנות ובנים לפני תספורת קיץ אופנתית) לקלוע לצמה ולשלוח, רק כדי לקבל חיוך בחזרה. בגוף ראשון

יפעת
פורסם: 19.07.09, 15:52

זה התחיל במייל שנשלח אלי לפני שנה וקצת. האמת שבדרך כלל אני לא אחת שטורחת לשבת ולפתוח כל מייל שנשלח, אבל היה משהו בנושא  שנראה לי נכון לפתוח ולקרוא, אז פתחתי. אני יכולה לשחזר בדיוק איפה ישבתי בשעה שקראתי את ה"דרושים תורמי שיער לילדים חולי סרטן", ואיך אוטומטית נשלחה לי היד לשיער, אתם יודעים, מתוך הרגל כזה, לשחק בו, תוך כדי "עליתי על זה" שיש כאלה שאין להם את זה, והחלטתי לתרום את שלי.

 

שנייה אחרי הגיעה המחשבה "היי, גם לי לא יהיה יותר, ובכלל, זה מטורף, תתרמי כסף ודי". ועזבתי, ולא עזבתי, וניג'סתי לכל העולם ב"לתרום או לא לתרום, זו השאלה", ואף אחד לא ענה תשובה מספיק ברורה, כי אתם יודעים, מי מתערב לבחורה בענייני השיער שלה? עוד לא קם האיש עם האומץ הדרוש לכך.

 

אז עשיתי טלפונים ובירורים ואיך זה הולך ולמי וכל מיני כאלה, אולי חיפשתי את הנקודה שתגיד לי 'עזבי את בכלל לא עומדת בקריטריונים', ובאמת מצאתי כזו, וגיליתי שהשיער שלי באורך הנדרש כמעט בדיוק, ואם אני תורמת - לא יישאר לי בכלל קוקו, ואיך אני אראה ומה יגידו ו'מי יצא איתך בכלל? את אישה', ואולי מצאתי בזה את "האישור" שלא לתרום, אבל כל הזמן עמוק בתוכי אולי חיפשתי את הריגוש שבזה וידעתי שזה לא סוף פסוק מבחינתי.

 

ובאמת, לילה אחד ישבתי במטבח, ובהבזק של שנייה כזה שאלתי את אמא (או את מי שהיה שם), "יאללה אולי אני אסתפר ודי?" ורצתי להביא מטר, ומדדתי 22 ס"מ, וניסיתי לתאר איך אני אראה ומה יצא ממני בסוף, וזהו ידעתי: אני לא הולכת להתחרט, וזה סופי. ועם ההחלטה והמחשבה הזו הלכתי לישון, ובעצם לא הצלחתי להירדם מרוב התרגשות. 


"תמדוד לי 22 ס"מ, תגזור ואז נדבר".

 

פתאום ידעתי שאני חייבת עוד פעם אחת ואחרונה לחפוף את השיער, לסרק אותו, לסדר, למרות שמחר אני כבר אהיה נטולה. אני משחזרת את זה עכשיו בראש ואומרת לעצמי "יאללה, מה הסיפור? גדל לך מחדש..ואם את מתרגשת מזה, תתארי לך איך הילדים התרגשו" ובכל זאת, היה לי טוב לעשות את זה בפעם האחרונה (מאז לא חזרתי לארוך).

 

בבוקר,עוד לפני הקפה קבעתי תור למספרה. הגעתי לשם די מבולבלת, לא ידעתי מה לומר לספר- איזה תספורת לעשות, הדבר היחיד שאמרתי לו זה "תמדוד לי 22 ס"מ, תגזור ואז נדבר." ושוב- לחפוף את השיער (לא נתתי לו להשקיע עם מסכה וכל אלה) לסרק, ולקלוע 3 צמות, אחת מאחורה, אחת מכל צד.

 

ואם יש סאונד שקשה לי לשמוע-זה זה של המספריים ליד האוזן, גוזרות קבוצת שיער בזמן שנראה לך כמו נצח, וזה לא נגמר, רק ממשיך לגזור ולהשמיע את אותו הקול. מה שהיה בסוף - זה נייר כסף ובתוכו 3 צמות, השיער שלי, מנותק, ואת הפנים שלי בזווית העין - משתקפות במראה. לא העזתי להביט בה, לא יכולתי להזיז את הראש כי ידעתי שארגיש שאין לי כלום על העורף, אבל הייתי חייבת, אז הסתכלתי וכמעט בכיתי.

 

לבכות ממש על זה - לא נתתי לעצמי אף פעם, נראה לי שזה כמו יפחית מערך המעשה, או ייתן הרגשה של פספוס, חרטה או החמצה, ובשום אופן לא הרגשתי ככה, גם לא היום. פשוט אמרתי לספר "עכשיו צריך לסדר את זה לתספורת נורמאלית עם מה שיש. בוא נחליף מקומות. אני אשב עם הגב לראי, אסתכל רק בסוף בסוף.."

 

וזה מה שהיה. הוא גזר וגזר,( "אני רק מיישר!") ומדד, ושוב גזר, וסירק ופינפן, ובסוף שאל אם אני מוכנה. ברור שלא הייתי. אבל הייתי צריכה, אז הבטתי בראי והייתי בהלם, ושמחתי על השינוי (בסוף יצא מאוד יפה, קצר מאוד), אבל הסטתי את המבט די מהר כי עדיין היה קשה.

 

ויצאתי ושלחתי ישר תמונה לחברה, וכשהיא הגיבה בדיוק בשלוש מילים "וואו איזה אומץ", אמרתי "איזה אומץ להיות ילד חולה ולחייך". וזה נשמע פלצני, ונשמע מתחסד וצפוי כל-כך, אבל באמת הרגשתי טוב עם זה והייתי גאה. ולמרות הכול-עדיין היה קשה, שמרתי אצלי את החבילה, בערך חודשיים, ואז שלחתי.

 

וגם עכשיו - כשבא לי ממש שיער ארוך כמו של פעם, או כשראיתי את "שיער", לא יכולתי

שלא להתגעגע, מצד שני - לא יכולתי לעשות אחרת מאשר לשלוח מיילים לכל רשימת התפוצה, על ילדה שחוגגת בת מצווה, והיא זקוקה לתרומה. מצד שלישי - כל טלפון על עוד תורמת ממש עושה לי את היום, ולא הייתי מוותרת על זה לעולם.

 

כשאני מדברת בטלפון עם תורמת, וחברה שיושבת לידי לוקחת לי את הטלפון באמצע, (רק כדי להגיד לה כמה היא מדהימה בעצם המעשה, כי היא עצמה לא מסוגלת), אני מחייכת וכואבת. כאב של שמחה, כי אני יודעת כמה כוח יש לנו, בדברים הקטנים האלו של החיים, ואיזה צעד נעשה כדי שהשרירים של עוד ילדה ימתחו לכדי חיוך.

 

  •  אז אם את/ה לפני תספורת, ויש לכם (מינימום של) 22 ס"מ של שיער לתרום יש המון אנשים שמחכים לזה.   בבקשה קלעו צמה לפני שגוזרים את השיער (אפשר כמה צמות), אחרת השיער מתבלגן. לתרומת שיער דרך עמותת "זכרון מנחם" לחצו כאן.
  • לכל הטורים של "בגוף ראשון" לחצו כאן.

 

שתף ב-שתף ב-שתף ב-

תגיות: יפעת | שיער

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  



 
פעילויות גולשים
החברים שלי
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
לימודים
אינדקס
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetart
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
מפות
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית.evrit
דירות חדשות

CISCOYIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"י
as19-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©