שתף קטע נבחר

איראן: ישראל תכננה להתנקש באחמדי-נג'אד

לטענת שר המודיעין האיראני, רולאם-חוסיין מוחסייני-אז'האי, גורמים "ציוניים" תכננו לחסל את הנשיא בזמן מערכת הבחירות בחודש שעבר, בשיתוף פעולה עם ארגון האופוזיציה האיראני "מוג'הדין חלק", שעם נציגיו נפגשו במצרים ובפריז

ישראל תיכננה להתנקש בחייו של נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, במהלך מערכת הבחירות לנשיאות בחודש שעבר - כך טוען שר המודיעין האיראני, רולאם-חוסיין מוחסייני-אז'האי. לדבריו, תוכנית ההתנקשות הייתה מזימה משותפת לישראל ולגורמי אופוזיציה איראניים.

 

השר, האחראי על הסיכול והביון הנגדי באיראן, אמר אמש (יום ו')  כי גורמים "ציוניים" נועדו בשארם א-שייח שבמצרים ובפריז עם גורמים מארגון האופוזיציה האיראנית

 "מוג'הדין חלק", במטרה לתכנן את ההתנקשות בנשיא, הידוע בהתבטאויותיו התוקפניות כלפי ישראל.

 

הוא הוסיף כי בתמורה להתנקשות, ביקש ארגון האופוזיציה האיראנית כי שמו יוסר מרשימת ארגוני הטרור של ארצות-הברית.

  

דבריו של מוחסייני-אז'האי נאמרו בכינוס באיראן, וצוטטו בסוכנות הידיעות החצי-רשמית "פארס", המזוהה עם הזרם השמרני של הנשיא אחמדי-נג'אד. "ניתן לומר שהמשטר הציוני היה המתנגד החריף ביותר למועמדותו של אחמדי-נג'אד לנשיאות", הוסיף השר, "מפני שהם ראו בעמדותיו מנוגדות לקיומו ואפילו התכוונו להתנקש בו".

 

היסטוריה של האשמות

בין אם דברי השר מבוססים או לא, נראה כי מטרת דבריו היא ניסיון להעניק לגיטימציה למעמדו הפוליטי של אחמדי-נג'אד, הנמצא בשפל המדרגה מאז הבחירות השנויות במחלוקת. מאז הבחירות ביטל אחמדי-נג'אד נסיעות לחו"ל, בין היתר ללוב ולוועידת המדינות הבלתי מזדהות במצרים, ככל הנראה בשל מצבו הפוליטי המעורער.

 

זו הפעם השנייה מאז הבחירות שמשרד המודיעין האיראני יוצא בהאשמות קשות כלפי ישראל. כמה ימים אחרי הבחירות, דיווחו כלי התקשורת במדינה, בהסתמך על הודעת משרד המודיעין, כי ביום הבחירות סוכלה מזימה של טרוריסטים להטמין מטעני חבלה במסגדים ומקומות הומים אדם. לפי הדיווח, כמה התארגנויות טרוריסטיות נחשפו, הקשורות לאויביה של איראן, ובכלל זה ישראל.

 

אין זו גם הפעם הראשונה שגורמים בכירים באיראן מתייחסים לניסיונות לכאורה להתנקש באחמדי-נג'אד. לפני כשנה סיפר יועצו כי במהלך ביקורו באיטליה סוכל ניסיון להתנקש בו. יועצו של אחמדי-נג'אד, עלי זביחי, ציין אז כי "פעולותיו של אחמדי-נג'אד בשלוש השנים האחרונות פגעו באינטרסים הבלתי-לגיטימיים של המעצמות הזרות, וכן של חוגים בתוך איראן, וגרמו לכך שחלקם חשבו להיפטר ממנו או להתנקש בו".

 

זמן קצר קודם לכן טען אחמדי-נג'אד עצמו באוזני אנשי דת איראניים כי ארצות הברית תכננה לחטוף אותו במהלך ביקור בעיראק. איש דת שנכח בפגישה הדליף כי אחמדי-נג'אד אמר בישיבה: "בזמן ביקורי בעיראק, האמריקאים התכוונו לחטוף אותי במסגרת תוכנית סדורה ולהעביר אותי לארה"ב - כדי שיוכלו לסחוט את איראן תמורת החזרתי, באיצטלה של המאבק בטרור".

 

עוד יוזכר בהקשר זה, כי לפני כעשרה חודשים התראיין לשבועון הגרמני "דר-שפיגל" השר לענייני גמלאים דאז, רפי איתן, על תקופת שירותו במוסד. בראיון רמז איתן כי המוסד עשוי לחטוף את אחמדי-נג'אד ולהביאו למשפט.

פורסם לראשונה 17.07.09, 20:15

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדי-נג'אד
אחמדי-נג'אד
צילום: AP
מומלצים