שתף קטע נבחר

חזקים בטעם: שלושה מתכוני עוף מתובלים

מה כבר אפשר לחדש עם עוף? השפית לימור ארדיטי מתייצבת לאתגר ומגישה שלושה מתכוני עוף טעימים ומעניינים: עם ירקות שורש, עם סלק ותפוחים – ועם רוטב חרדל

אחד הבשרים שמקבלים טעמים חזקים בקלות רבה הוא בשר העוף. במדינה שכל תושביה אוכלים ואוהבים עוף, מן המתבקש הוא להגיש מתכוני עוף, בצורות הגשה שונות, במרינדות מעניינות, בעלות טעמים חזקים. אני שמחה להגיש לכם שלושה מתכונים שכאלה.

 

שוקיי עוף עם שומר וכרשה

המרכיבים (ל-4 מנות):

1/3 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון טרי

1 ו-1/2 כפית מלח

8 שוקיי עוף

1 חב' כוסברה טריה, שטופה וקצוצה

4 יח' שומר, מנוקים וחתוכים ל-8

2 יח' כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף ופרוס דק

1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

לעיטור: כוסברה או פטרוזיליה טריה, שטופה וקצוצה דק


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים שמן זית, לימון ומלח ומשרים את שוקיי העוף למשך שעתיים במקרר.
  2. עם תום ההשרייה מעבירים את העוף והמרינדה לסיר גדול על אש גבוהה. מפזרים כוסברה ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש, מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים כשעה.
  4. מוסיפים לסיר שומר, כרשה ושורש סלרי וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
  5. מסירים מן האש, מעטרים בכוסברה או פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

 

פרגיות מתקתקות עם סלק ותפוחי עץ

המרכיבים (ל-4 מנות):

למרינדה:

4 כפות סילאן (דבש תמרים) או דבש או סירופ מייפל

1/2 כפית מלח

1 כף חומץ תפוחים או חומץ בן יין לבן

1 כף חומץ בלזמי

1 כפית שמן אגוזי מלך או שמן שומשום כהה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

800 גרם פרגיות, נקיות משומן וחתוכות ל-3

לסלק ותפוחים:

3 יח' סלק (לא קלופים), שטופים היטב

2 כפות שטוחות סוכר

1/4 כפית מלח

1/3 כוס חומץ (רגיל)

2 שיני שום, קלופות וכתושות

2 תפוחי עץ מזן גרני סמית', מגולענים (לא קלופים) וחתוכים לשמיניות

לטיגון התפוחים והפרגיות: 2-3 כפות שמן קנולה – או תרסיס שמן

להגשה: חופן עלי רוקט, שטופים וחצויים


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים את הפרגיות למשך שעתיים לפחות במקרר.
  2. מניחים את הסלק (בקליפתו) בסיר מלא מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15-20 דקות או עד שהסלק מוכן (נועצים סכין בסלק: כשהוא רך אך לא רך מדי - הוא מוכן).
  3. מקלפים את הסלק תחת מי ברז קרים וחותכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ ומניחים בקערה. בעודו חם, מתבלים בסוכר, מלח, חומץ ושום. מערבבים ומניחים בצד.
  4. מחממים כף שמן קנולה (או מרססים תרסיס שמן) במחבת רחבה ומקפיצים תפוחים עד להזהבה. מסירים מן האש ומניחים בצד.
  5. מוציאים את הפרגיות מהמרינדה, מחממים 1-2 כפות שמן קנולה (או מרססים תרסיס שמן) במחבת רחבה וצולים את הפרגיות, כ-3 דקות מכל צד, עד שהפרגיות עשויות היטב ומושחמות.
  6. מגישים: מניחים על הצלחת 4 עיגולי סלק מתובלים, מפזרים מעליהם עלי רוקט, מניחים מעל את הפרגיות ומעליהם את התפוחים. יוצקים כף מרוטב הסלק על כל מנה ומגישים.

 

חזה עוף ברוטב חרדל

המרכיבים (ל-4 מנות):

800 גרם חזה עוף, פרוס דק (כמו לשניצל)

למרינדה:

2 כפות חרדל דיז'ון

2 כפות מיץ מלימון טרי

1 גבעול רוזמרין, עלים בלבד, שטופים וקצוצים דק

2 גבעולי טימין, עלים בלבד, שטופים

2 שיני שום, קלופות וכתושות

1/2 כפית מלח

לרוטב:

6 כפות שמן זית

1 כף שטוחה קמח (לבן)

1/2 כוס יין לבן יבש

3 כפות מים

2 כפות חרדל דיז'ון חלק

2 שיני שום, קלופות וכתושות

1/4 כפית מלח

3 כפות צלפים

לטיגון: שמן קנולה

לעיטור: רוזמרין – לא חובה


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומשרים את חזה העוף במשך חצי שעה, במקרר.
  2. רוטב: מחממים 6 כפות שמן זית בסיר קטן על אש נמוכה, מוסיפים קמח וטורפים בעזרת מטרפה עד להִטמעות הקמח.
  3. מוסיפים יין ומים לאט ובהדרגה ומביאים לרתיחה, עד להִווצרות רוטב חלק ואחיד.
  4. מוסיפים חרדל, שום ומלח – וממשיכים לטרוף כל הזמן, במשך דקה לערך, תוך כדי שהרוטב מבעבע. מסירים מן האש ומוסיפים צלפים. מניחים בצד.
  5. מוציאים את חזה העוף מהמרינדה, מחממים מחבת ובה מעט שמן קנולה על אש גבוהה וצולים את חזה העוף כדקה מכל צד.
  6. מגישים: מניחים חזה עוף על צלחת הגשה ויוצקים רוטב מעל. לעיטור ניתן לפזר מעט רוזמרין.

 

לימור ארדיטי היא השפית והבעלים של ביסטרו "פטלינה ", צהלה 

 

צילומים: שירן כרמל, לאתר שלה הקליקו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים