קימצ'י - מלפפונים חמוצים בסגנון קוריאה
את הקימצ'י מכיר כל מי שהתוודע למטבח הקוריאני. זהו מאכל פופולרי של ירקות כבושים באינספור דרכים. הגרסה הנוכחית היא של קימצ'י מלפפונים: שילוב מרענן של חמוץ, מתוק וחריף
קימצ'י מלפפונים
המרכיבים:
1/2 קילו מלפפונים קטנים
1 צנון גדול
2 בצלים ירוקים, קצוצים גס
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
1 כפית צ'ילי יבש (או יותר), או פלפל צ'ילי טרי חתוך לרצועות
ארבע וחצי כפות מלח
1 כף סוכר
שתי כוסות וחצי מים
עזרים: צנצנת גדולה מעוקרת

(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- מניחים את המלפפונים השלמים בקערה.
- זורים עליהם 3 כפות מלח ומשפשפים היטב. משאירים את המלפפונים עם המלח עד שהם מתרככים.
- שוטפים את המלח, מורידים את קצוות המלפפונים ופורסים אותם (לרוחב) לפרוסות לא דקות מדי.
- מגררים את הצנון במגררת ולוחצים אותו היטב בעזרת כף, כדי שיגיר את הנוזלים.
- מסננים ושומרים את הנוזלים בכלי נפרד.
- מוסיפים לצנון את הצ'ילי, הבצל, השום, הג'ינג'ר וכף מלח, ומערבבים היטב. מוסיפים את פרוסות המלפפון ומערבבים. מעבירים את התערובת לצנצנת.
- מערבבים את נוזלי הצנון עם המים וחצי כף מלח.
- יוצקים את הנוזלים אל תערובת המלפפונים שבצנצנת, כך שהנוזלים יכסו את התערובת.
- סוגרים היטב את הצנצנת ונותנים לה לשבת במשך יומיים במקום קריר (22-25 מעלות).
צילום: ירון ברנר
מומלצים