שתף קטע נבחר

קימצ'י - מלפפונים חמוצים בסגנון קוריאה

את הקימצ'י מכיר כל מי שהתוודע למטבח הקוריאני. זהו מאכל פופולרי של ירקות כבושים באינספור דרכים. הגרסה הנוכחית היא של קימצ'י מלפפונים: שילוב מרענן של חמוץ, מתוק וחריף

קימצ'י מלפפונים

המרכיבים:

1/2 קילו מלפפונים קטנים

1 צנון גדול

2 בצלים ירוקים, קצוצים גס

2 שיני שום כתושות

1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש

1 כפית צ'ילי יבש (או יותר), או פלפל צ'ילי טרי חתוך לרצועות

ארבע וחצי כפות מלח

1 כף סוכר

שתי כוסות וחצי מים

 

עזרים: צנצנת גדולה מעוקרת

(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את המלפפונים השלמים בקערה.
  2. זורים עליהם 3 כפות מלח ומשפשפים היטב. משאירים את המלפפונים עם המלח עד שהם מתרככים.
  3. שוטפים את המלח, מורידים את קצוות המלפפונים ופורסים אותם (לרוחב) לפרוסות לא דקות מדי.
  4. מגררים את הצנון במגררת ולוחצים אותו היטב בעזרת כף, כדי שיגיר את הנוזלים.
  5. מסננים ושומרים את הנוזלים בכלי נפרד.
  6. מוסיפים לצנון את הצ'ילי, הבצל, השום, הג'ינג'ר וכף מלח, ומערבבים היטב. מוסיפים את פרוסות המלפפון ומערבבים. מעבירים את התערובת לצנצנת.
  7. מערבבים את נוזלי הצנון עם המים וחצי כף מלח.
  8. יוצקים את הנוזלים אל תערובת המלפפונים שבצנצנת, כך שהנוזלים יכסו את התערובת.
  9. סוגרים היטב את הצנצנת ונותנים לה לשבת במשך יומיים במקום קריר (22-25 מעלות).

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מומלצים