שתף קטע נבחר

"החפרפרת" שריגל עבור איפא"ק: הייתי סוכן כפול

לארי פרנקלין, איש הפנטגון שהורשע כי העביר מידע מסווג לשדולה למען ישראל, טוען בראיון ל"וושינגטון טיימס" כי התבקש על-ידי ה-FBI לאסוף מידע על השדולה עצמה. לדבריו, נשלח להקליט שיחה עם איש איפא"ק ונציג שגרירות ישראל: "שיתפתי פעולה בלי עורך דין, כי חשבתי שאנחנו באותו צד"

חמש שנים אחרי שהתפוצצה פרשת "החפרפרת" בפנטגון - תפנית מפתיעה. לארי פרנקלין, שהורשע בהעברת מידע מסווג לאנשי איפא"ק, טוען היום (ד') כי עבד כסוכן כפול עבור הבולשת הפדראלית (FBI) כדי לאסוף מידע על השדולה למען ישראל בארצות-הברית.

 

בראיון לעיתון "וושינגטון טיימס" סיפר פרנקלין כי ה-FBI שלח אותו להקליט שיחה עם איש איפא"ק, קית וייסמן, ונציג

שגרירות ישראל, נאור גילאון, וכי שיתף פעולה בעניינים נוספים במשך עשרה שבועות בשנת 2004. בראיון אומר פרנקלין כי מעולם לא חשב לרגל עבור ישראל, וכי חש נבגד כשסוכני ה-FBI שלהם סייע הודיעו לו בסופו של דבר שהוא זקוק לעורך דין.

 

"שיתפתי פעולה בלי עורך דין כי חשבתי שאנחנו באותו צד. הוכיתי בתדהמה", צוטט פרנקלין כאומר. "אמרתי להם שאין לי כסף לעורך דין, והם העמידו לרשותי עורך דין במימון ממשלתי, שרצה שאחתום על משהו שהיה תועבה עבורי". פרנקלין הודה בסופו של דבר באשמה, ובית המשפט גזר עליו יותר מ-12 שנות מאסר. עם זאת, עונשו הומתק ושופט פדרלי גזר עליו מאסר על-תנאי בלבד, אחרי שהממשל האמריקני החליט שלא לפתוח במשפט נגד אנשי איפא"ק לשעבר סטיב רוזן וקית וייסמן.

 

פרנקלין, שהיה האנליסט הבכיר בפנטגון בנושא איראן, טוען בראיון שה-FBI לחץ עליו תחילה לסייע בחשאי בחקירתו סביב ריגול ישראלי בארה"ב במאי 2004, אחרי שנחקר בחשד שנתן מידע לכתב של CBS על הקשר של אחמד צ'לבי עם איראן. צ'לבי היה באותה עת המועמד של ממשל בוש להפוך לשליט עיראק לאחר הפלת משטרו של סדאם חוסיין. פרנקלין שוחח עם כתב של רשת הטלוויזיה לקראת שידור כתבה בתוכנית התחקירים "60 דקות".

 

לדבריו של פרנקלין, ה-FBI שכנע אותו שסטיב רוזן וקית וייסמן הם "אנשים רעים", ושסוכנות החקירות הפדרלית זקוקה לעזרתו כדי להשיג הוכחות פליליות נגד שני עובדי השדולה למען ישראל. פרנקלין, קולונל במיל' בחיל האוויר האמריקני שעבד בעבר גם כקצין מודיעין מוסווה בישראל, אמר בראיון ל"וושינגטון טיימס" כי נפגש עם נאור גילאון - כיום בכיר במשרד החוץ. לדבריו, גילאון "היה מקור שלי, וכמה דו"חות מודיעיניים שכתבתי ואיני יכול לדבר עליהם, כללו את פירוט המידע שהוא נתן לי".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרנקלין. "נדהמתי"
פרנקלין. "נדהמתי"
צילום: איי פי
מומלצים