שתף קטע נבחר

עוד 100 הרוגים בניגריה; מנהיג "הטליבאן" נמלט

חמישה ימים אחרי פרוץ אלימות המוסלמים הקיצונים בצפון ניגריה, הכריז הצבא על סיום מוצלח של המבצע נגד החמושים. עם זאת, מנהיג "הטליבאן הניגרי" הצליח כפי הנראה להימלט

"המשימה הושלמה" - כך הכריז היום (ה') מפקד הצבא, אחרי שכוחותיו הפגיזו את מחנהו של מפקד החמושים המוסלמים הקיצונים שהואשמו באלימות שפשטה מאז תחילת השבוע בצפון ניגריה. בקרב האחרון שהתנהל במחנה, במסגרתו הותקף גם מסגד, נהרגו לפחות מאה חמושים. לפי סוכנות הידיעות הצרפתית, כ-600 בני אדם נהרגו בחמשת ימי העימותים. 

 

למרות הטענות להצלחה צבאית, נמסר כי מפקד הארגון הקיצוני שכונה "הטליבאן הניגרי", מוחמד יוסוף, הצליח להימלט ביחד עם כ-300 מתומכו. לטענת מפקד הצבא, הגנרל סלאח מאינה, סגנו של יוסוף נהרג אתמול מההפצצות. היום פתחו החיילים בסריקות מבית לבית בפאתי מאידוגורי, בירת מחוז בורנו והעיר שבה הוקם הארגון הקיצוני לפני חמש שנים.

 

"הטליבאן הניגרי" הקים לימים בסיס, שאותו כינה "אפגניסטן", בכפר קנאמה ביובה, הגובלת בניז'ר. משם יצאו מאז יום ראשון חמושים לתקיפות נגד כוחות המשטרה, אנשי ממשל ואזרחים. הארגון מכונה בפי המקומיים "בוקו הראם", צרוף מלים המגנה את החינוך המערבי. מאז 1999 אימצו חלק מהמחוזות בניגריה את חוקי ההלכה האיסלאמיים (שריעה), ואולם "הטליבאן" אינו מוכן להסתפק בכך וקרא לאמצם בכל רחבי המדינה המערב אפריקנית העשירה בנפט.

הרס שזרעו החמושים במחוז באויצ'י, השבוע (צילום: AFP)

 

בימים האחרונים תקפו החמושים תחנות משטרה, כנסיות,

 בתי כלא ומבני ממשלה. התקיפות החלו במחוז בורנו, אך במהרה התפשטו לשלושה מחוזות נוספים בצפון שבהם מתגוררים בעיקר מוסלמים. לא ברור כמה בני אדם בדיוק נהרגו, נפצעו ונעצרו באירועי האלימות, שהמוקד שלהם היה במטה "בוקו הראם" במאידוגורי.

 

מושל בורנו, עלי מודו שריף, אמר לעיתונאים כי דווח לו על כך שמנהיג החמושים, יוסוף, נצפה אתמול בלילה בכפר במרחק של כ-45 קילומטרים צפון-מזרחית למאידוגורי וכי ביקש להציב שם כוחות. תקריות אלימות נוספות דווחו במחוזיובה, סמוך לעיר פוטיסקום, ובמחוז באויצ'י. הנשיא אומָרו יַראָדוָה, שהיה נתון לביקורת על כך שעזב שלשום את שטחי המדינה לטובת ביקור בברזיל, התעקש שיצא רק אחרי שהבין שהמצב בשליטה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חמושים שנעצרו בצפון ניגריה
חמושים שנעצרו בצפון ניגריה
צילום: AFP
חיילים לצד גופות חמושים
חיילים לצד גופות חמושים
צילום: AP
מומלצים