שתף קטע נבחר

הקאמבק של Grundig: מסך LCD עם מקרן קול

דגם Vision 9 של Grundig, מגיע עם מקרן קול פנימי, מנגנון החלקת תנועה 100Hz, שלל כניסות ויציאות, גודל מסך של 47 אינטש וכל זה בפחות מ- 10,000 ש"ח. האם מדובר בעסקה משתלמת? בדקנו

גרונדיג מהווה מותג מוכר מאוד בישראל, בעיקר מתקופת העבר של שנות ה-80, עת הגיעו טלויזיות ה- CRT הצבעוניות לישראל.

 

החברה עברה מספר תהפוכות מאז שנות התהילה בעבר, בשנת 2008, רכשה חברת BEKO את הבעלות על Grundig ומאז משקיעה במיצוב המותג מחדש תוך השקת סדרות חדשות של טלויזיות LCD, מהן אנו בוחנים בכתבה זו דגם מסדרת Vision 9 שהיא העליונה מתוך שמונה סדרות של המותג.

 

 

עיצוב ושלט רחוק 

העיצוב סולידי למדי, עם מסגרת מלבנית שחורה, גב מקומר, גם הוא בשחור מבריק. בכדי להגיע לחיבורים, יש להסיר את מכסה הגב האחורי ואת מכסה צד. הבסיס הינו אובאלי ובגימור אפור, הזרוע התומכת מגיעה מאחור, מה שיוצר אשליה כי המסך תלוי באויר.

 

השלט מגיע בסגנון אירופי למהדרין, הוא צר וארוך, צבעו כסוף וכאשר לוחצים על תאורת הלחצנים, חלקם זוהרים בתאורה כחלחלה שמשתלבת היטב עם הרקע האפור. בנוסף, נעים לראות שלט שאינו עמוס לחצנים עד כדי בלבול.

 

חיבורים - לא חסר 

רשימת החיבורים אינסופית כמעט:

 

רשימת הווידאו מתחילה בשני חיבורי סקארט (אחד מהם תומך אות RGB), ממשיכה בארבע כניסות HDMI (שתיים מאחור ושתיים בצד), כניסת קומפוננט, S-Video, קומפוזיט, RGB-PC.

 

גם רשימת חיבורי האודיו מכובדת וכוללת כניסה דיגיטלית אופטית וכניסה קואקסיאלית, יש גם יציאת אודיו קואקסיאלית, יציאת סאב וופר, כניסת אודיו ממחשב, כניסת מיקרופון, כניסות אודיו אנלוגיות RCA ויציאת אוזניות.

 

יש גם חיבור USB, אולם, לצערו של המשתמש, הוא מוגבל למטרות "Service" בלבד, כפי שמצוין בחוברת ההפעלה (בדקתי עם דיסק און קי, אך ללא הצלחה).

  

מקרן קול

אחת מהתכונות הייחודיות במסך זה היא המצאותו של מקרן קול אינטגרלי, מדובר למעשה על פס רמקולים, המכיל 16 יחידות קטנות של רמקולים, בתוספת סאב וופר המצוי בגב גוף המסך. 

 

המקרן מהווה יחידה נפרדת מהגוף העיקרי (אך לא ניתן להפרידה מהמסך), נורת החיווי הכחולה המראה על מצב פעילות, נמצאת בצד ימין שלה וכל היחידה הזו מהווה המשך לקו העיצובי הכללי של המסך.

 

מקרן הקול מסוגל לדמות גם צליל סראונד וכך להחליף בתאוריה מערכת רמקולים שלמה של קולנוע ביתי, אבל, במעשה, צריך שהחדר בו נמצא המסך, יהיה בעל קירות צדדיים, כך שישמשו כמחזירים עבור גלי הקול ויגיעו אל מאחורי אוזני הצופים.

 

עם המסך, מגיע מיקרופון כיול אוטומטי ומעמד מקרטון עבורו. מניחים את המיקרופון על המעמד, בנקודת האזנה בו יושב הצופה ומפעילים את הכיול האוטומטי בתפריט האודיו במסך, מי שרכש רסיבר קולנוע ביתי בשנתיים האחרונות, סביר להניח כי יהיה מורגל בתהליך פשוט זה.

 

לאחר ההפעלת תהליך הכיול, מושמעים מפס הרמקולים צלילים רמים ומהירים, ש"מותזים" אל תוך החדר, התהליך אורך זמן קצר יחסית, בסיומו המקרן מוכן להפעלה. ניתן לכייל גם באופן ידני ואפילו לשלוט על איקוולייזר בן ששה פרמטרים שונים.

 

המקרן במסך הוא צר ודק יותר בגודלו בהשוואה למקרני קול נפרדים, הביצועים בפועל, נמצאים אי שם באמצע הדרך שבין מקרני קול נפרדים לבין רמקולים רגילים שמצויים בטלויזיות. הנפח ופיזור הצליל טובים יותר בהשוואה לרמקולים מקובלים שנמצאים בדגמי טלוויזיות רבים. בסלון שלנו, בו יש רק קיר צדדי אחד, אפקט הסראונד פחות מורגש, אבל, לעומת זאת, ביצועי הצליל של הרמקולים התגלו טובים מאוד באופן כללי, עם בס מלא יחסית, צלילים חדים ומפורטים וקולות אנושיים מלאים וברורים.

 

מעבד האודיו של המסך, כולל מפענח דולבי דיגיטל פנימי, מה שמאפשר לחבר אליו ישירות מכשירים כמו נגני DVD ולקבל אות Dolby Digital דרך הרמקולים.

 

איכות תמונה

תפריט כיול התמונה מאפשר לשנות את הפרמטרים הרגילים של בהירות / ניגודיות / חדות ורוויית צבע, כמו גם טמפרטורת צבע, הורדת רעש בתמונה, והגדרות מתקדמות של ניגודיות דינמית, עוצמת תאורה אחורית, עיבוד וידאו והחלקת תנועה 100Hz.

 

הצבעים במצב ברירת המחדל נראים חיוורים מעט, העלאה של רווית הצבע מברירת המחדל של 50 אל 55 ושינוי של הפרמטר Vibrant Colour לערך Mid מעניקים את החיות הנדרשת לתמונה.

 

פרק בריאליטי "אקסטרים מייקאובר", ניתן לראות את השחקנית הראשית החירשת מרלי מטלין, מעבד הווידאו מחליק את הרעש הדיגיטלי, הפירוט סביר, אבל פרטים אלכסוניים ובעיקר כאלו שנמצאים בתנועה מקבלים מראה לא חלק מספיק ולעיתים ניתן לראות גם קו מודגש במעבר בין אזורים בהירים לכהים בתמונה.

  

כאשר חומר השידור סביר ובמיוחד כאשר משודר סרט או סדרה ביחס מסך 16:9, הצפיה עוברת באופן נעים יחסית, הבעיה מתגלה כאשר חומר המקור הינו באיכות ממש ירודה, איפה שמעבדי התמונה של מסכים יקרים יותר מצליחים להחליק את התמונה במצבים כאלו, משאיר המעבד של הגרונדיג רעש רב מדי על המסך.

  

 

מגוון מצבי מתיחת תמונה

כאן, מספקת הגרונדיג מגוון מצבי מתיחת תמונה, המתאימים לכל סיטואציה:

 

עבור שידורי טלויזיה רגילים, נבחר במתיחה חכמה - מצב פנורמה (בתמונה מעל) שמותחת בעיקר את הצדדים בהצגת שידור 4:3 על מסך מלא ביחס 16:9, יש גם מצב 16:9 רגיל, מצב "סינמה" שמבצע זום רגיל, מצב Sky Top שמבצע גם זום רגיל על כל התמונה, אבל משאיר את איזור הכתוביות על המסך, מצב 4:3, 14:9 ומצב Overscan OFF שזהה למעשה ל- NR, ומאפשר חיבור מחשב באיכות פיקסלים 1:1.

 

תכני וידאו HD

כאשר מספקים למסך ה- Full HD את התכנים "להם הוא נולד", גם החוויה משתפרת פלאים: החדות, כמובן מזנקת, הצבעים חמים לעין ולא מוגזמים, סצינות אור יום מעבירות חוויה קולנועית לעין הצופה, כמו למשל סצינת המרדף המדברי בסרט השלישי של אינדיאנה ג'ונס.

  

התמונות מוארות והלבן בוהק בחוץ, הצבעים נוטים לצד שנראה חם לעין (צהבהב, חום, אדום), במקרה שלפנינו, הדבר מוסיף לאוירה החמה והשמחה בחתונה של "ג'רי מגוויר". 

 

שחורים

המסך מצויד בשני מנגנונים לשיפור הניגודיות (דינמית של 40,000:1) והשחור: האחד משנה את עוצמת התאורה האחורית באופן דינמי ובהתאם לסצינה המוצגת והשני משפר אותה בעזרת עיבוד וידאו.

 

כאשר צופים בתנאי תאורה "ישראליים", קרי תאורה חזקה, השחורים נראים כהים והניגודיות טובה, אבל, כאשר מעמעמים את האור, עין רגישה תבחין בדוק אפרפר על הרקע השחור ובנוסף, בחלקים הכהים בתמונה חסרים פרטים.

 

לדוגמה, כאשר מראים פרצוף שחציו נמצא בצל, בחלק מהמקרים, שיער אדם נראה כמקטע שחור חלק וקשה להבחין בפרטי השיער.

 

גם זויות הצפיה פחות טובות בהשוואה לדגמים המתקדמים בטכנולוגיית LCD, צפיה מהצד או קימה מתנוחת הישיבה מגלים שהתמונה מקבלת גוון בהיר יותר.

   

בסצינות מוארות, או מוארות למחצה, המסך מתמודד טוב יותר עם הפירוט בחלקים השונים, כמו למשל בסצינת הסיום בכנסיה של "ביג מאמא", ברקע, ניתן להבחין בלבוש הצבעוני של נערות המקהלה, שמוצג בצבעי כחול וצהוב עזים.

 

החלקת תנועה

דגם Vision 9 כולל גם מנגנון החלקת תנועה 100Hz שמכונה כאן בתפריט "MEMC", ניתן לבחור בשלוש רמות עוצמה של מנגנון ההחלקה או לבטל את הפעולה כליל.

 

הפעלת המנגנון לפעולה, גם ברמתו הנמוכה Low ניכרת מיד לעין עם החלקה ניכרת מאוד של התנועה (למרות שבדומה למנגנונים מקבילים בטלויזיות אחרות, גם כאן זה מקנה לתמונה תחושה של צילום במצלמת וידאו).

 

סיכום

חברת גרונדיג מכריזה על קאמבק, מה היא מציעה ללקוחות? דגם Vision 9 מיועד ללקוחות שמעוניינים לקבל "המון תכונות" ואינצ'ים בגודל מסך בעבור כספם ולהקריב עבור כך משהו מסויים באיכות התמונה הסופית: על כף אחת של המאזניים עולים מגוון חיבורים, מנגנון 100Hz ומקרן קול, מול הכף השניה בא נמצא הקרבה בשחורים וחיספוס מסויים בתכני SD.

 

מקרן הקול שמגיע עם ה- Vision 9 מהווה פיתרון ראוי למי שאינו מתכוון להשקיע במערכת קולנוע ביתי בסלון ובנוסף, מושג כאן גם חיסכון ניכר במקום בסלון הבית.

 

Grundig Vision 9 47-9870

ציון:


 

מחיר: 9,990 ש"ח

שירות ואחריות: ניופאן

 

בעד: מסך עמוס תכונות ביחס למחיר, מבחר חיבורים גדול - כולל סקארט, מנגנון החלקת תנועה 100Hz, מקרן קול אינטגרלי.

נגד: פירוט בחלקי התמונה הכהים, עיבוד בחלק מתכני SD

 

מפרט טכני

גודל: 47 אינץ'

רזולוציה: 1920X1080 פיקסלים

ניגודיות דינמית: 40,000:1

מנגנון החלקת תנועה 100Hz: כולל

מקרן קול: 16 רמקולים קטנים בהספק כולל של 120 וואט + סאב וופר

חיבורי וידאו: 4 כניסות HDMI 1.3, שני חיבורי סקארט, כניסת וידאו קומפוננט, קומפוזיט, כניסת מחשב VGA + קול, כניסת אנטנה RF, טיונר DVB-T

חיבורי אודיו: כניסה דיגיטלית אופטית וכניסה קואקסיאלית, יש גם יציאת אודיו קואקסיאלית, יציאת סאב וופר, כניסת אודיו ממחשב, כניסת מיקרופון, כניסות אודיו אנלוגיות RCA ויציאת אוזניות.

משקל כולל סטנד 34.5 ק"ג

צריכת חשמל: 260W

 

למפרט המלא באתר יצרן

לכל סקירות הקולנוע הביתי

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Grundig Vision 9 47-9870
צילום: ליאור קורן, dtown
בשיתוף dtown
מומלצים