שתף קטע נבחר

סקר רפי סמית ו-ynet: העבודה - 6 מנדטים

שישה חודשים אחרי הבחירות, המפלגה הפופולרית ביותר בישראל היא "מפלגת הצפים". התמיכה בעבודה הצטמצמה לשפל חסר תקדים - והיא זוכה לתמיכה זהה ליהדות התורה. בינתיים, הקרע במפלגה מעמיק וקיימת תסיסה לקראת כינוס הוועידה מחר סביב אישור חוקה חדשה. הליכוד עקף את קדימה

יממה בלבד לפני כינוס ועידת העבודה, שתדון באישור חוקה חדשה, מתברר שהמפלגה צונחת לשפל היסטורי. בעוד שאהוד ברק מנסה לבסס את מעמדו כשליט יחיד במפלגה, סקר דעת קהל שביצע מכון רפי סמית עבור ynet, מגלה כי הבוחרים לא מתעניינים במפלגה. לוּ היו מתקיימות הבחירות היום מפלגת העבודה היתה מקבלת רק 4.9% מהקולות בציבור היהודי (כ-6 מנדטים). זה שיעור התמיכה הנמוך ביותר שהמפלגה זוכה לה בסקרים השוטפים שהמכון מבצע מזה 30 שנה.

 

בבחירות האחרונות קיבלה המפלגה כ-10.4% מהקולות בקרב היהודים (13 מנדטים בסך הכל). גם הליכוד וקדימה מאבדים קולות, אך הליכוד עוקף את קדימה ופותח פער קטן. הליכוד מקבל 19.2%, שהם 21 מנדטים. התמיכה בקדימה נחלשה גם כן, וירדה מ-21.5% ל-16.7% בלבד - 18 מנדטים.

 החקירות נגד שר החוץ, אביגדור ליברמן, לא עושות כנראה רושם רב על מצביעי המפלגה. בישראל ביתנו יכולים להיות מרוצים, עם ירידה של אחוז בלבד בתמיכה, העומדת כעת על 10.6% - 12 מנדטים. המפלגה הגדולה היא "מפלגת הצפים" עם 23% אחוזי "תמיכה" - 27 מנדטים.

 

הבוחרים כרגיל מעדיפים להמתין על הגדר, תופעה שנתגלתה במלוא חריפותה בבחירות האחרונות, שגם סמוך ליום הבחירות אחוז גבוה מבין הבוחרים לא החליט איזה פתק לשים בקלפי. "מפלגת הצפים", המפלגה הנוחה ביותר לבוחר הישראלי, שכן היא אינה מחייבת אותו להכריע בין ראש הממשלה ובין יריבתו, יו"ר האופוזיציה.

 

התמיכה במפלגות הדתיות עלתה במעט, וש"ס (9.2% - 10 מנדטים) ויהדות התורה (4.9% - 6 מנדטים) הוסיפו לעצמן כחצי אחוז תמיכה מאז הבחירות. האיחוד הלאומי נותרה עם 3.4% אחוזי תמיכה (4 מנדטים), למרצ נרשמו 3.1% (3 מנדטים), ולבית היהודי 2.5% (3 מנדטים). המפלגות הערביות מקבלות יחד 10 מנדטים.

 

בחלוף כשישה חודשים מהבחירות, רבים מאוכזבים מהמפלגה שבה בחרו. 42% ממצביעי העבודה הם היום קולות צפים, וכך גם רבע ממצביעי ישראל ביתנו, ורבע ממצביעי קדימה. מצביעי הליכוד לעומת זאת, עדיין בטוחים בבחירתם, ורק 8.6% מהם הפכו לקולות צפים.

 

ברק עצמו התייחס היום לוועידה שתתקיים מחר: "בתוך מפלגת העבודה יש תהליכים דמוקרטיים, פתוחים, שכל מי שמבין דמוקרטיה יתקשה לזהות יותר דמוקרטים מהם". הוא אמר כי מטרת אותם תהליכים במפלגתו היא "ליצור מרות מצד אחד, סוג מסוים של אחריות בזמן פעולה, באופן שיהיה לנו חופש של דעה, חירות של מחשבה, חופש של ויכוח, אבל אחדות של פעולה כאשר אנחנו פועלים בזירה הפוליטית הרחבה של ישראל".

 

השרים יצחק הרצוג ואבישי ברוורמן וחבר הכנסת אופיר פינס החליטו לשלב ידיים לקראת ועידת העבודה, כדי להביא לשינוי במבנה חוקת המפלגה שמבקש ברק לאשר. השלושה הזהירו כי אם הצעותיהם לא יילקחו בחשבון - ישקלו להיעדר מהוועידה. הם טוענים כי חלק מהסעיפים לא-דמוקרטיים, וכי יש לדחות את אישור החוקה ולקיים דיאלוג פנימי.

 

הסקר הטלפוני בוצע בשבוע האחרון של חודש יולי ורואיינו בו 500 איש, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת. המשיבים נשאלו שאלה אחת: "לוּ היו הבחירות לכנסת נערכות היום, עבור איזו מפלגה היית מצביע?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק. שיעור התמיכה הנמוך אי-פעם
צילום: רויטרס
החקירות לא השפיעו? ליברמן
צילום: רויטרס
מומלצים