שתף קטע נבחר

שרים על הצהרת הפתח: אין עם מי לדבר

ועידת הפתח הכריזה כי ישראל אחראית למות ערפאת. סגן רה"מ, אלי ישי, אמר ל-ynet כי "לשיח מדיני על אדמת מאדים - יש סיכוי טוב יותר להתממש מאשר דו שיח באזורנו". השר כץ: "אבו מאזן לא מוביל, אלא מובל לעמדות הזויות וקיצוניות נגד ישראל"

"הרוצה במלחמה - יקבל מלחמה" - כך הגיב אחר הצהריים (יום ה') שר התחבורה, ישראל כץ, להחלטת ועידת הפתח לפיה ישראל היא האחראית לחיסולו של יו"ר הרשות לשעבר, יאסר ערפאת. גם שר הפנים וסגן ראש הממשלה, אלי ישי, תקף בחריפות את ההצהרה.

 

השר כץ, הנחשב מקורב לראש הממשלה נתניהו, אמר ל-ynet: "ועידת הפתח והחלטתה בעניין ערפאת הוכיחה כי אבו-מאזן לא מוביל, אלא מובל לעמדות הזויות וקיצוניות נגד ישראל". השר ישי אמר כי "החלטת הוועידה היא הוכחה נוספת לכך שלשיח מדיני על אדמת מאדים יש סיכוי טוב יותר להתממש מאשר דו-שיח באזורנו". לדבריו, המנהיגות הפלסטינית מנסה לרצות את הקיצונים ונותנת בכך גב להמשך פעילות הטרור. "ההחלטה של פתח פתטית ומעידה על כוונות הפלסטינים. אין מקום לכל דו-שיח במצב זה", אמר.

 

2,300 צירי ועידת הפתח המתכנסת השבוע בבית לחם הצביעו פה אחד בעד ההחלטה, וקבעו גם כי תוקם ועדת חקירה בראשות אחיינו של ערפאת, נאסר אל-קידווה, לבדיקת נסיבות מותו של הראיס. אל-קידווה עצמו נשא דברים בכינוס ואמר כי "הפלסטינים לא ישתקו עד שיגיעו לחקר האמת". בנוסף להחלטות, קראו הצירים לכינונה של ועדת חקירה בינלאומית לבדיקת נסיבות מותו של ערפאת.

 

שר ההסברה, יולי אדלשטין, אמר כי "הניסיון ההזוי להאשים את ישראל בחיסולו של ערפאת ולהנציח אותו כקדוש מעונה, נועד להצדיק את המשך המאבק המזויין של הפלסטינים בישראל, שמצידה מושיטה להם יד לשלום".

 

השר כץ, שכבר תקף את ועידת הפתח עוד טרם כינוסה, הוסיף ואמר לגבי ההצהרה התקדימית: "ממשלת ישראל צריכה להודיע כי עד שלא תבוטל החלטה זו ועד שהפלסטינים לא יודיעו על נכונותם להכיר בישראל כמדינה יהודית ולוותר ויתור מוחלט על זכות השיבה - הם אינם פרטנרים למשא ומתן מדיני כלשהו".

  

"הפלסטינים מחפשים להשמידנו"

"נוכח העובדה שהפלסטינים חשפו את פניהם האמיתיות, על ישראל להקשיח את מדיניותה הביטחונית ולמעט במחוות כלפיהם. אבו מאזן וחבריו הוכיחו בהחלטה זאת בוועידת הפתח, כמו גם בקריאתם לחידוש המאבק המזוין נגד ישראל, שהם לא רוצים שלום, אלא מחפשים כל דרך להביא להשמדת ישראל כמדינה יהודית", אמר כץ ל-ynet.

 

באוקטובר 2004 חלה החמרה משמעותית במצבו הבריאותי של ערפאת.

כעבור זמן קצר, הוא הועבר - באישור ישראל - לבית חולים הצבאי "פרסי" בצרפת. במשך כשבועיים שהה בבידוד תחת אבטחה כבדה. מלבד אשתו סוהא וכמה מקורבים איש לא ראה אותו.

 

מיעוט המידע האמין אודות מצבו בפועל של ערפאת הוליד חרושת שמועות שונות ומספר פעמים הוכרז כי מת. ב-12 בנובמבר 2004 הודיע דובר בית החולים על מותו של ערפאת. מאז נטען פעמים רבות כי ישראל היא שעומדת מאחורי המוות - אך נראה כי הצהרת הפתח מהיום היא האמירה הברורה ביותר בנושא זה מאז מותו של היו"ר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישי. עדיף מו"מ במאדים
צילום: גיל יוחנן
צילום: אלכס קולומויסקי
כץ. אין פרטנר
צילום: אלכס קולומויסקי
אדלשטיין. ניסיון הזוי
צילום: חיים צח
מומלצים