שתף קטע נבחר

הטליבאן בפקיסטן מכחיש: מנהיגנו לא נהרג

הארגון הקיצוני כבר הודה אתמול כי בייטוללה מחסוד נהרג מירי טילים של צבא ארה"ב, אך הדובר ומפקד בכיר מבטיחים להציג בקרוב הוכחות לכך שהוא בחיים. במקביל, הודו גורמים פקיסטנים באופן נדיר כי ארצם סייעה למתקפה האמריקנית

אחרי שאישר את מות מנהיגו, הטליבאן בפקיסטן מחזיר את הערפל. הבוקר (שבת) טענו מפקד בכיר בארגון הקיצוני, חכימוללה מחסוד, וכן דובר הארגון, שראש הטליבאן במדינה, בייטוללה מחסוד, לא נהרג במתקפת הטילים האמריקנית מוקדם יותר השבוע כפי שדווח.

 

באתר האינטרנט של BBC בשפת האורדו המדוברת בפקיסטן נכתב כי חכימוללה מחסוד - האחראי על הלוחמים במחוזות

אורקזאי, קורם וחייבר שבאזור השבטים בצפון-מערב המדינה - תיאר את הדיווחים על מות המנהיג כ"מגוחכים" ו"יצירת כפיהן של סוכנויות המודיעין". האתר ציין כי לפי שעה אין כל אישור עצמאי לטענתו של המפקד כי מחסוד לא נהרג. גם שר החוץ של פקיסטן אמר אמש כי הוא "די בטוח" שמחסוד אינו בין החיים עוד.

 

חלק מהפרשנים אומרים כי ייתכן שהנהגת הטליבאן בפקיסטן חלוקה באשר לשאלת הירושה של מחסוד, והכחשתם של חכימוללה ושל דובר הארגון נועדה להרוויח זמן עד לעלייתו של מנהיג חדש. הם גם הבטיחו להציג ראיות לכך שהמנהיג בחיים, "בימים הקרובים". חכימוללה נחשב לאחד המתמודדים המובילים בקרב הירושה.

 

בין הפיגועים המיוחסים לבייטוללה מחסוד ואנשיו - מתקפת הטרור במלון מריוט באיסלאמבאד בספטמבר שעבר, והפיגוע שבו נרצחה ראש ממשלת פקיסטן לשעבר בנזיר בוטו בדצמבר 2007. מחסוד, עם זאת, הכחיש כל קשר לחיסול.

 

בתוך כך הודו גורמי מודיעין רשמיים בפקיסטן כי ארצם סייעה לארצות הברית להוציא לפועל את מתפקד הטילים שבה נהרג מחסוד. שני גורמים שכאלה, שביקשו להישאר בעילום שם משום שלא הורשו לשוחח עם התקשורת, אמרו כי סוכנות הביון האמריקנית המרכזית (CIA) ביצעה את מתקפת הטילים אחרי שאיסלאמאבד וידאה את הדיווחים לפיהם מחסוד שוהה בבית חמו.

 

אם יש ממש בדיווחים על סיוע פקיסטני למתקפה האמריקנית, הרי שהדבר עשוי להצביע על שיתוף פעולה הולך וגובר בין הצדדים. בעבר מתחה פקיסטן ביקורת נוקבת על וושינגטון בשל התקיפות שבצעה בשטחה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחסוד בימים יפים יותר. חי או מת?
צילום: AFP
מומלצים