לא סמבוסק, סמוסה
סמוסה חמה ופריכה עם מילוי מתובל היא אחד המאכלים המענגים ביותר מהמהטבח ההודי. רינה פושקרנה מדגימה איך מכינים חטיף הודי ממכר במיוחד

צילום: יהונתן צור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סמוסה במילוי ירקות

המרכיבים:

לבצק:

200 גרם קמח לבן

2 כפות קמח עדשים (להשיג בחנויות טבע וחנויות לממכר מוצרי מזון מהמזרח הרחוק)

1 כפית מלח

1/2 כפית מרגרינה (לא מלוחה) או 4 כפות שמן

1/2 כפית זרעי קימל (כרוויה, נאחווה)

8 כפיות מים קרים

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

למלית:

1 כף שמן

1/2 כפית זרעי כמון

1 בצל בינוני קצוץ דק

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

2 תפוחי אדמה מבושלים במים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 5X5 ס"מ

1/4 כוס אפונה ירוקה, מבושלת

1/4 כוס גזר, חתוך לקוביות קטנות ומבושל

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית מלח

1 כף אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים

1 כף צימוקים שחורים

1/2 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק (מי שאוהב חריף יכול להוסיף יותר)

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

1/4 כוס עלי כוסברה טריים, קצוצים דק

 

2 כוסות שמן לטיגון עמוק

  

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה. מוסיפים מלח, סודה לשתייה, מרגרינה או שמן, קימל ומעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוקשה. מכסים את קערת הבצק ומעבירים למקרר למשך שעה-שעתיים.
  2. המלית: מחממים שמן במחבת. מוסיפים זרעי כמון ומטגנים כמה שניות תוך ערבוב. מוסיפים ג'ינג'ר ובצל ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהתערובת משחימה קלות ומתייבשת מעט.
  3. מוסיפים למחבת אפונה, גזר, תפוחי אדמה, צ'ילי, מלח, כורכום, אגוזי קשיו וצימוקים. ממשיכים לערבב 2-3 דקות על אש בינונית. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הכוסברה ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן.
  4. הכנת הסמוסות: מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים על משטח מקומח ומחלקים ל-12 כדורים שווים בגודלם.
  5. משטחים את הכדורים לעיגולים דקים וחוצים באמצע בעזרת סכין, לקבלת חצאי עיגולים. מעצבים קונוס, ממלאים במלית ומהדקים בקצוות – כפי שמודגם בסרטון.
  6. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת. מטגנים את הסמוסות בשמן החם כ-5 דקות, עד שהבצק הופך פריך. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג לספיגת עודפי השמן. מגישים חם.

 

הערות:

  • ניתן להקפיא את הסמוסות לפני הטיגון, ולטגן כשרוצים - אין צורך להפשיר את הסמוסות לפני הטיגון.
  • אפשר לגוון את צבע הבצק ע"י הוספת כורכום או פפריקה.

 

רינה פושקרנה היא הבעלים של רשת "טנדורי "

 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה לא סמבוסק, סמוסה
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד