שתף קטע נבחר

בשיא החום: רהט תנותק ממחר מזרם המים

העיר הבדואית לא מצליחה לפרוע את חובותיה ל"מקורות", ותוענש בניתוק זרם המים מדי יום לכמה שעות. ראש העיר מאיים בשביתה: "יש לנו תוכנית להסדרת הגירעון, אבל משרד הפנים מעכב". "מקורות": הזהרנו אותם, החוב ענקי

בכל קיץ יש מקומות חמים יותר ופחות, ברהט לוהט, וממחר (יום ד'), בשיאו של אחד החודשים החמים ביותר בשנה, תנותק העיר הבדואית ממים למשך שעות, בשל חובות בסך 1.5 מיליון שקל שצברה העירייה לחברת מקורות.

 

אם לא ישונה "גזר דינה" של מקורות, יישארו 46,281 תושבים ו-6,350 בתי אב, מנותקים ממים מדי יום לכמה שעות, עד שהעירייה תוכל לפרוע את חובותיה. מחר תחל הפסקת המים בשעה 10:00 בבוקר.

 

בפגישה שערכו ראשי הרשויות הבדואיות בדרום בעיריית רהט יחד עם יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, שטחו בפניו את הבעיות שעמן הם מתמודדים מדי יום ביומו. ראש העיר רהט, פאיז אבו סהיבן, אמר כי הוכנה תוכנית הבראה כדי שהעירייה תוכל לעמוד בחובותיה ולהסדיר את הגירעון המצטבר שלה, העומד על יותר מ-30 מיליון שקלים. עם זאת, התוכנית טרם אושרה סופית, ולפיכך קברניטיה אינם יכולים לפי שעה לשלם את החובות - לא למקורות ולא לעובדי העירייה.


"תקציב מתנ"ס יהודי שווה לזה של רשות ערבית". רהט (צילום: שי רוזנצוויג)

 

"החשבונות שלנו מעוקלים", אמר ראש העיר ל-ynet, "והעובדים לא מקבלים משכורת. נבחרנו כדי לתת שירות שאיני יכול לתת". אבו סהיבן תולה את העיכובים באישור התוכנית במשרד הפנים, ומבטיח: "בשבוע הבא נשבית את העירייה עד לאישור תוכנית ההבראה".

 

ח"כ א-סנע: העוני - תוצאה של מדיניות הממשלות

מנהל מחוז דרום במשרד הפנים, אבי הלר, שהשתתף בישיבה, אמר כי "מתווה תוכנית ההבראה מאושר, אך משרד האוצר יחד עם משרד הפנים פועלים למצוא מקורות מימון לאישור התוכנית בפועל". מנתונים שהציגה העירייה במהלך הישיבה עולה כי ברהט יש רק כ-30 אחוזי גבייה בארנונה, 35 אחוז מקבלי אבטחת הכנסה ו-26 אחוזים מקבלי דמי אבטלה. שיעור האבטלה בעיר עומד על כמעט 20 אחוזים. הגיל הממוצע של תושבי רהט הוא 13.5.

 

במצב שבו רק שלושה אחוזים משטח העיר משמש לתעשייה, לעירייה קשה לאתר מקורות מימון כדי להיחלץ מהגרעונות האדירים שבהם שקעה ולשלם את חובותיה. חבר הכנסת טאלב א-סנע (רע"ם-תע"ל), שהשתתף אף הוא בפגישה, התלונן על כך ש"רהט, העיר הבדואית הגדולה ביותר, משרתת את האוכלוסיה הענייה ביותר", והבהיר כי "העוני הוא לא גזרה משמיים, אלא תוצאה של מדיניות שיטתית של ממשלות שלא דאגו לפתח תעשייה ומסחר".

 

ראש מועצת לקיה, חאלד א-סנע, אמר כי "תקציבי הרשויות הערביות ביחס לרשויות היהודיות נמוך מאוד. תקציב של מתנ"ס

אחד ברשויות היהודיות שווה לזה של רשות ערבית שלמה. מצוקתנו ידועה לכולם, מראש הממשלה ועד הפקיד הקטן ביותר".

 

מחברת מקורות נמסר בתגובה כי החברה נאלצת לצמצם את הזרמת המים לעיר, אחרי ששלחה התראות חוזרות ונשנות לעירייה בנוגע לחובותיה. "העירייה לא שילמה עבור החודשים אפריל, מאי ויוני, ובסך הכל חייבת מיליון שקלים וחצי. הם לא עמדו בפריסת החובות שתאמנו עימם בחודש יוני, והחוב שלהם נחשב ענק ביחס ליישוב קטן כל-כך. לא נותר לנו, אלא לנתק את המים אחרי שלא הצלחנו להגיע עמם למשא ומתן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רהט תגווע בצמא? "העוני לא גזרה משמיים"
צילום: קאסם אלשאפעי
מומלצים