שתף קטע נבחר

חשד: רצו לייבא רוצחים מקולומביה כדי לחסל עד

בני זוג קולומביאנים חשודים שתכננו להביא מתנקשים לישראל, כדי לנקום את הרשעתו של קולומביאני נוסף. על פי החשד, הצטיידו השניים גם בכלי נשק

שני קולומביאנים המתגוררים בישראל נעצרו בחשד שתכננו לחסל עד תביעה ממשפט שהסתיים לפני כ-12 שנה. על פי החשד, תכננו השניים לייבא רוצחים שכירים מקולומביה לישראל, כדי לנקום את הרשעתו של קולומביאני נוסף. אמש (ג') הוארך מעצרם בשישה ימים.

 

אליזבת קרדונה (43), אם לילדה בת 13 המתגוררת מזה כמה שנים בישראל, ובן זוגה אוסקר ארדיליו (23), המתגורר בארץ מזה כשנה, נעצרו בחשד שתכננו לפגוע באחד העדים במשפטו של פדרו סילגדו, גם הוא אזרח קולומביאני. סילגדו הורשע ברצח חלפן כספים ישראלי במהלך ניסיון שוד - ונידון למאסר עולם.

 

לאחרונה התעורר חשד כי השניים תכננו, בשיתוף עם סילגדו, להביא מתנקשים מקולומביה כדי לחסל את עד התביעה, ואף הצטיידו לשם כך בכלי נשק. הם נעצרו והועברו לחקירה.

 

בדיון שנערך בבית משפט השלום בתל-אביב הכחישו השניים את החשדות המיוחסים להם, וטענו כי גורמים בקהילה מנסים לפגוע בהם. הם סיפרו כי אותם גורמים כבר ניסו בעבר להפליל אותם בתכנון שוד,

 לאחר שקרדונה סירבה לייבא עבורם סמים לישראל. במשטרה טוענים עם זאת כי לא ידוע להם על כל ניסיון הפללה, היות והשניים מעולם לא התלוננו על כך.

 

שני החשודים ציינו כי מדובר במשפט שנערך לפני 12 שנה, ועל כן תמוהה שינסו לפגוע בעד התביעה רק עכשיו. השופטת דניאלה שיריזלי קבעה כי קיים חשד סביר נגדם, והאריכה את מעצרם בשישה ימים. המשטרה צפוייה לחקור בקרוב גם את סילגדו, המרצה עונש מאסר, וייתכן שיהיו מעצרים נוספים בפרשה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצטיידו בכלי נשק (אילוסטרציה)
הצטיידו בכלי נשק (אילוסטרציה)
צילום: index open
מומלצים