שתף קטע נבחר

פיצבורגר: כשהמבורגר פגש את פיצה

בתפריט הקיץ החדש של "דיקסי" תוכלו למצוא את ה"פיצבורגר" - שילוב מושלם בין המבורגר לפיצה. בפיצבורגר מוותרים על הלחמנייה לטובת עיגולי בצק עלים שעליהם עורמים תוספות. השגנו עבורכם את המתכון

פיצבורגר פפרוני וצ'ילי

מתכון של דן קרטלה, מסעדת "דיקסי"

 

המרכיבים (ל-5 מנות):

1 קופסה (400 גרם) עגבניות תמר קלופות

1/2 כפית סוכר

מלח

1 חבילה (800 גרם) בצק עלים

1 ק"ג בשר טחון להמבורגר

כ-200 גרם נקניק פפרוני, פרוס דק

כ-15 פרוסות גבינה צהובה

1 פלפל צ'ילי טרי, קצוץ דק

(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. רוטב עגבניות: מניחים את העגבניות בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות, מוסיפים סוכר ומעט מלח ומכבים את האש. (לא טוחנים ולא מסננים את העגבניות).
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. על משטח עבודה מקומח מרדדים את בצק העלים לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים מהעלה עשרה עיגולים: חמישה בקוטר של 14 ס"מ וחמישה בקוטר 8 ס"מ.
  4. מניחים את העיגולים על תבנית שרופדה בנייר אפייה. מניחים על העיגולים נייר אפייה נוסף ועליו מניחים מגש נוסף (המשקל ימנע מעיגולי הבצק לתפוח). מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות. מוציאים את המגש מהתנור, מסירים את התבנית העליונה ואת נייר האפייה שמכסה את העיגולים ומניחים בצד לצינון.
  5. מכינים מהבשר הטחון 5 קציצות המבורגר. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד דרגת צלייה מדיום. מעבירים את ההמבורגרים לצלחת ומניחים בתנור חם לשמירת החום. 
  6. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  7. מורחים בנדיבות רוטב עגבניות על עיגולי הבצק (גם על הגדולים וגם על הקטנים). מעל מסדרים כמה פרוסות נקניק ועליהן מפזרים גבינה וצ'ילי.
  8. מכניסים את המגש לתנור החם, לאפייה של כ-5 דקות. כשהגבינה נמסה, מוציאים מהתנור, מסדרים המבורגר על כל עיגול בצק גדול, מכסים בעיגול קטן ומגישים מיד.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המבורגר
המבורגר
צילום: איי פי
פיצה
פיצה
צילום: שגיא קופר
מומלצים