שתף קטע נבחר

איראן מתעקשת: עצורים לא נאנסו בבתי הכלא

המועמד שהפסיד בבחירות מהדי כרובי עורר סערה כשטען שפעילי אופוזיציה שנעצרו נאנסו בבתי הכלא. מועמד אחר, מוחסיין רזאי, קרא לאחראים להתפטר ולעמוד לדין, ואילו יו"ר הפרלמנט טען שזהו שקר גס, שאותו "הזרים מנצלים לרעה"

איראן סוערת בעקבות המכתב של כרובי: אחד המועמדים שהפסידו בבחירות לנשיאות באיראן אמר היום (ד') כי אם הדיווחים על התעללות במפגינים יתבררו כנכונים, "על כל הגורמים האחראיים להתפטר ולעמוד לדין". אולם בכירי הממשל מכחישים את הטענות מכל וכל.

  

המועמד השמרן מוחסיין רזאי נועד היום עם ראש אגודת עורכי הדין לזכויות אדם במדינה. רזאי, הנחשב לאחד ממבקריו של הנשיא מחמוד אחמדי-נג'אד, לא ציין מיהם אותם גורמים שלדעתו צריכים לקחת אחריות על ההתעללות ברחובות ובבתי הכלא.

 

יושב ראש הפרלמנט האיראני, עלי לריג'אני, דחה את טענות האופוזיציה כי מפגינים שנעצרו במדינה נאנסו בבתי הכלא ואמר כי זה "שקר". הוא הוסיף

כי בחקירה שערכה ועדה מטעם הפרלמנט לבדיקת מצב העצורים "לא נמצאו מקרים של אונס וניצול מיני".

  

הסערה פרצה בתחילת השבוע כאשר המועמד הרפורמיסטי מהדי כרובי טען כי כמה מפעילי האופוזיציה שנעצרו במהומות נאנסו בעת שהותם במעצר. כרובי אף פרסם באתר האינטרנט שלו מכתב ששיגר ליושב ראש מועצת המומחים, אכבר האשמי רפסנג'אני, ובו טען ש"כמה בכירים אמרו לי דברים מבישים ביותר. עצירים ועצירות נאנסו באופן שגרם להם פציעות חמורות".

  

לריג'אני התייחס למכתב ואמר כי תוכנו "מזעזע והוא קיבל הד בתקשורת הזרה. בהתחשב ברגישות הנושא, ביקשתי מצוות חקירה פרלמנטי לבדוק זאת", אמר יו"ר הפרלמנט. כמו כן, הוא קרא לכרובי להציג ראיות או עדויות לאונס כדי לנהל "בדיקה רצינית". לדבריו, "זהו גם אות אזהרה לפוליטיקאים לשים לב ולא להעלות טענות בתקשורת לפני שנעשית בדיקה הולמת כדי שהזרים לא ינצלו זאת לרעה".

  

במהומות שפרצו באיראן אחרי הבחירות השנויות במחלוקת נעצרו כ-4,000 בני אדם. רבים מהם נשלחו לבית הכלא קהריזאק שבדרום טהרן, שלפי עדויות מתו בו לפחות שלושה בני אדם. בין העצורים גם בכירים במחנה הרפורמיסטי, עיתונאים ופעילי זכויות אדם. לפחות 110 הועמדו לדין במשפט ראווה, שכלל בין היתר עובד בשגרירות הבריטית, חוסיין רסאם, סטודנטית צרפתייה ועובדת בעלת אזרחות כפולה בשגרירות צרפת בטהרן, ששוחררה אתמול.

 

העיתון השמרני "כיהאן", הנחשב לשופרו של המנהיג העליון, האייתוללה עלי חמינאי, תקף הבוקר את כרובי וקרא להעניש אותו. עורך העיתון, חוסיין שריעת-מדארי, כתב כי "אם הוא לא יציג ראיות, שאין לו ולא יהיו לו, יש להעניש אותו ללא דיחוי". לטענתו, "המטרה העיקרית של המכתב היתה להשמיץ את האיסלאם, את המהפכה והוא כוון בעיקר כלפי חוץ ולתקשורת".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלב הסערה. כרובי
צילום: AFP
דורש צדק. רזאי
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
מכחיש. לריג'אני
צילום: רויטרס
מומלצים