שתף קטע נבחר

הייצוא מתאושש: ירידה חדה בגירעון המסחרי

לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשבעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם הגירעון המסחרי בכ-4.9 מיליארד דולר במונחים שנתיים. זאת לעומת גירעון מסחרי של כ-13.2 מיליארד דולר שנרשם בשנה שעברה

סימני ההתאוששות שנרשמו בחודשיים האחרונים בייצוא הישראלי הולכים ומתחזקים. נתוני המגמה (המנכים השפעות עונתיות וגורמים בלתי סדירים אחרים) שמפרסמת היום (ד') הלמ"ס מראים כי בחודשים מאי-יולי עלה יצוא הסחורות ללא יהלומים בשיעור שנתי של 11.3%, לעומת ירידה של 15.9% שנרשמה בשלושת החודשים הקודמים.

 

 

יצוא תעשיית ההייטק, המהווה 52% מכלל הייצוא התעשייתי ללא יהלומים, גדל בשלושת החודשים האחרונים בשיעור שנתי של 10.1%, בהמשך לעלייה של 11% בשלושת החודשים הקודמים.

 

במקביל, מצביעים נתוני הלמ"ס גם על האטה שנרשמת בשלושת החודשים האחרונים בקצב הירידה של יבוא הסחורות. בחודשים מאי-יולי ירד יבוא הסחורות ללא יהלומים וחומרי אנרגיה בשיעור שנתי של 5.4%, לאחר ירידה של 37.1% בשלושת החודשים הקודמים.

 

יבוא חומרי הגלם, ללא חומרי אנרגיה ויהלומים, ירד בתקופה זו בשיעור שנתי של 0.9% בלבד, לאחר ירידה חדה במיוחד של 39.5% בשלושת החודשים הקודמים. יבוא מוצרי צריכה עלה בחודשים מאי-יולי בשיעור שנתי של 7.2%, לאחר ירידה של 14.9% בחודשים פברואר-אפריל.

 

כתוצאה מהתאוששות הייצוא נרשם השנה שיפור גדול במיוחד בהיקף הגירעון המסחרי של ישראל (הפער בין כלל יבוא ויצוא הסחורות). בשבעת החודשים הראשונים של השנה, הסתכם הגירעון המסחרי בכ-400 מיליון דולר בממוצע לחודש, שהם כ- 4.9 מיליארד דולר במונחים שנתיים. זאת לעומת גירעון מסחרי של כ- 13.2 מיליארד דולר שנרשם בשנה שעברה.

 

נתוני הלמ"ס כוללים את הסחורות שעברו במכס, אך אינם כוללים את נתוני הסחר בין ישראל לרשות הפלסטינית, היבוא הביטחוני, ויבוא ויצוא שירותים (לרבות שירותי תוכנה).  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים