שתף קטע נבחר

בית הקדושה נבנה מחדש

אברהם אבוטבול, אחיו של השחקן אלון אבוטבול, היה אחראי לפני כעשר שנים לאחד מהאלבומים פורצי הדרך של המוזיקה היהודית. בפסטיבל שייערך השבוע הוא יעלה לבמה לאיחוד היסטורי עם חברו להרכב "בית הקדושה", גדי פוגטש

לפני כעשר שנים יצא לאור אחד האלבומים שפרץ את הדרך למוזיקה היהודית. אברהם אבוטבול וגדי פוגטש התאחדו להרכב "בית הקדושה", והוציאו את דיסק ראשון ויחיד, שבעיני רבים נחשב לאחד מאבות הז'אנר. למרות החשיבות והאיכויות שמיוחסות לאלבום, ההרכב התפרק - וכל אחד מן האמנים נפרד לדרכו. עד לשבוע הבא.

 

ביום שלישי ייערך באמפיתיאטרון בתל-חדיד (יער בן שמן) פסטיבל "חדא כנישתא", שמאחד את הכוכבים הגדולים של המוזיקה היהודית. בתוכנית: איחוד היסטורי של בית הקדושה, עדי רן בהופעה עם שירים מאלבומו החדש שאו-טו-טו יוצא, האחים יונתן ואהרן רזאל בהופעה משותפת, ובנוסף - הופעות של שולי רנד, אודי דוידי, יצחק פוקס ואמנים נוספים.

 

מאז התפרקה "בית הקדושה" הוציא אברהם אבוטבול, אחיו של השחקן אלון אבוטבול, שני דיסקים אישיים: "כוכבי אור" ו"האר לי משם". פוגטש מצידו התעסק בעיקר בהפקה מוזיקלית בז'אנר היהודי (אלבומים של יצחק פוקס, אהרן רזאל ועוד), והאיחוד כלל לא עלה על הפרק.

 

הרעיון להחזיר את ההרכב לבמה היה של מנהל "חדא כנישתא", רונן דבש, שהחליט לא להרפות מהעניין עד שיצליח. זה לא היה כה פשוט, שכן השניים לא היו נלהבים להחזיר עטרה ליושנה. אבוטבול מספר שבתחילה הרעיון היה נראה לא ישים, "אבל צעד אחרי צעד זה נבנה, עד שבסוף הרגשנו סיעתא דשמיא גדולה". 

 

אבוטבול מספר כי למרות "התפרקות החבילה", כשהוא ופוגטש נכנסו לחזרות לקראת ההופעה בפסטיבל - יחד עם ארבעה נגנים נוספים - האווירה היתה נינוחה ונעימה. "לא היתה מתיחות, ולמעשה - האנרגיה היתה טובה מאי פעם", הוא

מספר. "זה פשוט תענוג לחזור לחומרים של פעם. נכנסים לפרטי פרטים, נזכרים בדברים ובמקום שהיינו בו". 

 

בעיצמון של החזרות, ישב אבוטבול והתבונן על הנעשה. מתוך הריכוז החל לכתוב מילים לשיר חדש, שנקרא "תן לי ניגון". מאוחר יותר הלחין את השיר, שהפך לשירו של הפסטיבל - ומובא כאן לעיל. 

 

האלבום של "בית הקדושה" נכתב בתקופה של חזרה בתשובה של שני היוצרים. אבוטבול מספר כי רק אתמול ראה את שלמה גרוניך אומר במהלך הופעה משותפת עם מתי כספי כי "מאוד כיף לחזור לזה, מתוך הבלגן והשיגעון שרץ סביבנו". לדברי אבוטבול, הוא מאוד הזדהה עם האמירה. "יש בחזרה לחומרים האלה מעין שיבה לילדות, למקום שהוא נקי וטהור. נכנסים למשהו טוב - וטועמים ממנו שוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים