טיילר: "אוכיח שיש סיבה לחוזה שקיבלתי מחיפה"
החתמת פנומן התיכונים בסגנית האלופה הישראלית מעורר עניין ברחבי העולם. זוהי כבר סיבה ראויה לצירופו, אבל הסנטר בן ה-18 רוצה יותר: "החלטתי נכון, עכשיו אשחק נגד מבוגרים". סוכנו: "היו הצעות גבוהות יותר, אבל הוא ירוויח המון כסף בעתיד"
לא ברור עד כמה ג'רמי טיילר מוכן ומזומן להתחיל את הקריירה המקצוענית שלו כבר בגיל 18, אולם שלוש שנים בתיכון סן דייגו הספיקו לו כדי להבין כי הוא צריך אתגר רציני יותר. כשאתה מתנשא לגובה של 2.11 מ', שוקל 118 ק"ג וניכן ביכולת אתלטית נהדרת, זה לא משנה בן כמה אתה. וגם אם במקרה אין לו כדורסל, לא בטוח שזה כל כך משנה לג'ף רוזן, הבעלים של מכבי חיפה. החתמת הפנומן הצעיר תביא לו פרסום ברחבי העולם - זה בטוח.
רוזן נתן את אישורו להחתמת טיילר על חוזה לעונה הקרובה בתמורה ל-140 אלף דולר - שכר נאה לילד שרק סיים את כיתה י"א. את לימודיו בתיכון הוא לא ישלים, שכן הוא החליט לעזוב את בית ספרו באמצע העונה שעברה כדי להתחיל בקריירה כמקצוען. זאת בהשראת תקדים ברנדון ג'נינגס, שבתום לימודיו בתיכון, לא הורשה להצטרף לאוניברסיטת אריזונה ובלית ברירה עזב לווירטוס רומא. המקרה של טיילר, שקלע 28.7 נק' בממוצע למשחק אשתקד, עוד יותר קיצוני.

דבון ג'פרסון. יחנוך את הילד מדרום קליפורניה (אלי אלגרט)
הנער הצעיר מסן דייגו החליט ביוזמתו לעזוב את התיכון ועוד בעיצומה של שנת הלימודים. בתיווכו של העסקן השנוי במחלוקת סוני ואקארו ונציגו בי.ג'יי. ארמסטרונג (רכז שיקגו בולס בעבר), הגיע לסגנית האלופה הישראלית. "אני חושב שעשיתי את ההחלטה הנכונה", אמר טיילר לתקשורת האמריקנית, "אני חושב שהקבוצה הזאת מתאימה לי וזו המדינה הנכונה בשבילי".
"אני מרגיש טוב, מרגיש מבורך", המשיך טיילר, "עברתי את החלק הקל. עכשיו מגיע החלק הקשה של להציג יכולת טובה ולהוכיח לעולם שיש סיבה לחוזה שקיבלתי. עכשיו אני יכול לשחק נגד אנשים מבוגרים". לפני קבלת ההחלטה לעזוב, הסביר הסנטר הצעיר: "הייתי השחקן הטוב ביותר בסן דייגו השנה וזה היה משעמם. בעונה הבאה זה יהיה הרבה יותר משעמם ואני אגיע ללא התלהבות".

ארמסטרונג כאורח מרכז פרס לשלום. מתחבר לגיל הרך (ניר קידר)
"זה צעד גדול עבורו ועבור משפחתו והדברים שהוא אמור להיכנס לתוכם", אמר ארמסטרונג שהדגיש כי מספר הצעות נבחנו בקפידה לפני קבלת ההכרעה, "הכדורסל יהיה החלק הקל במשוואה הזו. הוא צריך עכשיו להתאים את הדברים שקורים מחוץ למגרש לדרך שבה מקצוען נוהג, שבה הוא חי. זה יהיה אתגר וכל השאר יסתדר בעצמו".
ואקארו הסביר מדוע חיפה נבחרה כיעד מועדף. "אני חושב שזו עסקה מצוינת בשביל ג'רמי מכיוון שזו קבוצה טובה, הוא ישחק, הם מדברים אנגלית והוא ילמד שם", אמר אשף שיווק הנעליים, "הסיבה שחתמנו לשנה אחת היא שרצינו לתת לג'רמי את הזמן להבין כמה קשה זה להיות מקצוען, ואז הוא יעשה מה שהוא ירצה בשנה הבאה.
"הוא היה יכול לקבל שכר יותר גבוה מקבוצות אחרות, אבל ג'רמי, משפחתו ואני החלטנו שיותר חשוב שתהיה לו הזדמנות לשחק מאשר להרוויח כמה דולרים אקסטרה. אם ג'רמי הוא מי שהוא אמור להיות, הוא ירוויח המון כסף בחייו". אם יוכיח את עצמו באירופה בשנתיים הקרובות, יוכל להציג מועמדותו לדראפט ה-NBA ב-2011, שם בוודאי ייבחר בתחילת הסיבוב הראשון. "המטרה שלי היא להיות אחד הטובים אי פעם", סיפר.
"יש לו פוטנציאל אדיר", אמר דוברו של רוזן, אנדרו ווילסון, "הכשרון העצום שלו ברור והוא רעב, ואנחנו קבוצה עולה, עם ותק של עונה אחת בליגת העל, כך שנראה כי הוא מתאים לנו מאוד". המאמן אבי אשכנזי: "אנחנו יודעים שטיילר רעב להוכיח את עצמו במגרש. אנחנו מצפים להתפתחות שלו במהלך העונה ושיפור הקבוצה שלנו". וגם אם הקבוצה לא תשתפר, יחסי הציבור שלה בהחלט יקבלו תנופה - לפחות בארה"ב, שם יוכלו אוהדים לצפות במשחקי חיפה בשידור חי.