שתף קטע נבחר

נשיא טייוואן: יותר מ-500 הרוגים בטייפון

מניין ההרוגים הרשמי מהסופה "מוראקוט" שפגעה בטייוואן בתחילת השבוע זינק, בעוד הנשיא נקלע גם הוא לבוץ פוליטי. חשש: 300 איש נקברו תחת מפולת בוץ ענקית בכפר שייאו לי. הגישה לאזור קשה וכוחות החילוץ נעים באיטיות

תוצאותיו של הטייפון "מוראקוט" שפגע בתחילת השבוע בטייוואן ממשיכות להתברר, ונשיא המדינה, מה יינג ג'יאו, העריך הבוקר (יום ו') כי מניין ההורגים עומד על יותר מ-500.

 

מה סיפק את ההערכה, שמהווה עלייה דרמטית לעומת המניין הרשמי עד כה - 116 הרוגים, בפגישה של אנשי ביטחון לאומי. במקביל, דיווחו גורמים רשמיים על חשש כבד לחייהם של כ-300 בני אדם, שנקברו בכפר שייאו לי שבדרום טייוואן במפולת בוץ שגרמה הסופה. על-פי הדיווח, חלקים גדולים של הכפר נמחקו לחלוטין באסון והגישה לאזור קשה. 

 

"דיווח על מספרם המדויק של הנפגעים תלוי בפתיחת הכביש לכפר על-ידי הצבא ובשליחת כוחות חילוץ פנימה", מסר גורם בכיר במשרד ההסברה הטייוואני.

 

מוראקוט גרם להצפות נרחבות, הרס כבישים, ניתוק גשרים ולנהרות רבים לעלות על גדותיהם עקב גשמי הזעף. לדעת רבים מדובר באסון הטבע הגדול ביותר שידעה טייוואן ב-50 השנים האחרונות. הטייפון הוריד לא פחות משני מטרים של גשם בתוך כמה יממות ברחבי האי.

 

הרשויות באי שממזרח לסין מנסות לזרז את פעולות ההצלה לכפרים אזורים ההרריים הנידחים שנפגעו, אך נתונות תחת ביקורת קשה. אתמול תגבר משרד ההגנה בטייפה את 16 אלף החיילים שכבר עוסקים בחילוץ הנפגעים, ב-4,000 חיילים נוספים.

 התקדמות המחלצים נעשית באיטיות רבה עקב הפגיעה הקשה בתשתיות התעבורתיות. העיכוב מגביר את הביקורת הציבורית על התנהלות הממשל - והנשיא מה נתון תחת לחץ כבד.

 

"כמו שאמר אחד הקורבנות, 'בחרתי בך, אבל עכשיו אני בכלל לא יכול להגיע אליך'", ציין לין צ'ונג-פין, פרופסור ללימודים אסטרטגיים באוניברסיטה בטייפה. "לכן יש ירידה גדולה בתמיכה הציבורית בנשיא".

 

שלשום מסרו גורמים בטייוואן כי לפחות 700 בני אדם חולצו בחיים, לאחר שנלכדו בבתיהם עקב מפולות הבוץ. למעט הכפר שייאו לי, פגעו המפולות באופן קשה גם וכפר נמאשיה הסמוך ובשני כפרים נוספים. התושבים שחולצו הצליחו להינצל לאחר שטיפסו לנקודה גבוהה יותר בכל פעם שגובה הבוץ עלה.

פורסם לראשונה 14.08.09, 06:25

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנזקי הטייפון מוראקוט
מנזקי הטייפון מוראקוט
צילום: AFP
חיילים טייוואנים מפנים בוץ
חיילים טייוואנים מפנים בוץ
צילום: AFP
מומלצים