שתף קטע נבחר

מה תרוויח המדינה ממכירת פרטנר?

כשתושב זר מוכר נכס ישראלי - הוא חייב במס רווחי הון בישראל. אך בחברת האצ'יסון מהונג-קונג טרחו לבצע את מכירת פרטנר דרך חברה בסינגפור, וכך הם מקווים לנצל את האמנה למניעת כפל מס בין ישראל לסינגפור, ולקבל פטור. האם יצליחו?

חברת האצ'יסון דיווחה לבורסת הונג קונג כי הרוויחה מעסקת מכירת פרטנר כמיליארד דולר, שאותם היא צפויה לרשום כרווח הון לפני מס. מאחר שמדובר בחברה שמקורה בהונג קונג, האם היא צריכה לשלם מס בישראל?

 

מכירת פרטנר - כתבות נוספות:

 

לפי פקודות מס הכנסה, כשתושב זר מוכר נכס ישראלי הוא חייב במס רווחי הון בישראל. לכלל זה יש כמה חריגים, ואחד מהם רלוונטי לחברת האצ'יסון. החריג אומר שלתושבי מדינות שלהן אמנה למניעת כפל מס בינן לבין ישראל קיים פטור ממס רווח הון על מכירת מניות. זאת לגבי חברות שעיקר נכסיהן אינו מקרקעין.

 

להונג קונג אין אמנה כזו עם ישראל, אך חברת האצ'יסון, שמחזיקה במניות פרטנר, לא ביצעה את העסקה במישרין אלא דרך חברת אדוונט הסינגפורית. סינגפור כן חתומה על אמנה עם ישראל, ולכן לחברה משם שמוכרת מניות לחברה ישראלית יכול להיות פטור מלא ממס בישראל.

 

רשות המסים יכולה לטעון במקרה זה שהפטור הסינגפורי אינו רלוונטי מכיוון שהחברה הסינגפורית היא היד הארוכה של החברה ההונג־קונגית, ולכן לא צריך לתת לה פטור ממס. אם אנשי רשות המסים ידבקו בטענה זו והאצ'יסון לא תצליח לשכנעם כי אין זה כך, תצטרך האצ'יסון לשלם מס בישראל בסדר גודל של 25%–26% מהעסקה, שהם כ־250 מיליון דולר בישראל.

 

בהונג קונג בכל מקרה לא תצטרך החברה לשלם מס, מאחר ששיטת המס בהונג קונג היא על בסיס מבחן התושבות, וכל ההכנסות ממקור זר אינן חייבות כלל במס בהונג קונג.

 

בסינגפור פועלת שיטת מס המכונה "נתקבלה". לפי שיטה זו, הכנסה שהופקה מחוץ לסינגפור אבל לא נתקבלה פיזית במדינה יוצאת מבסיס המס בסינגפור, ושיעור המס שלה הוא אפס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם קופת המדינה תתמלא ב-250 מיליון שקל נוספים?
צילום: LiquidLibrary
מומלצים