שתף קטע נבחר

קרובי אסירים ביטחוניים: תנו לבקר את שליט

ליד כלא מגידו, כלא שקמה וכלא הדרים התייצבו עשרות פעילים ממטה המאבק למען שחרור שליט. הם דרשו למנוע ביקור משפחות אסירים ביטחוניים. נועם שליט: "השבוע, כשמציינים את יום ההולדת של גלעד שליט, חשוב שהציבור יבוא וישמיע את דברו". ארבעה פעילים נעצרו ליד כלא הדרים כשירדו לכביש 4

עשרות פעילים למען שחרורו של החייל החטוף, גלעד שליט, מפגינים הבוקר (יום ג') ליד בתי הסוהר בהם כלואים אסירים ביטחוניים, בדרישה למנוע ביקורי משפחות של אסירים ביטחוניים. ההפגנות נערכו ליד כלא מגידו בצפון, סמוך לכלא שקמה באשקלון והדרים בתל-מונד - שם נעצרו ארבעה פעילים שירדו לכביש 4.

 

אוטובוס ובו 55 בני משפחות של אסירים ועצירים פלסטינים, עוכב במשך שעה ארוכה בטרם נכנס לכלא מגידו. הפעילים חליקו להם כרוזים המסבירים להם מדוע הם מעוכבים. המשפחות הפלסטיניות הביעו תמיכה במשפחת שליט. עבד אל רחים אל-קאב, שבנו אנס עצור בכלא מגידו אמר ל-ynet: "אנחנו לא מחמאס אבל אנו צריכים לתבוע מחמאס שהוריו של גלעד יורשו לראות את בנם. גם אם אני לא הייתי רואה את הבן שלי שלוש שנים הייתי מתגעגעת אליו. זה אנושי, זה לא פוליטיקה. זה חוק מדיני ואנחנו עם היהודים בדבר הזה". זמן קצר לאחר מכן פינתה המשטרה את המפגינים.

 

לשער כלא מגידו הגיע בין היתר נועם שליט, אביו של החייל החטוף, כדי לחזק את 75 הפעילים. "דווקא השבוע, כשמציינים את יום ההולדת של גלעד שליט, חשוב שהציבור יבוא וישמיע את דברו, חשוב שהמחאה הזו תגיע לאוזניים הנכונות. המטרה שלנו היא לעודד את מנהיגי חמאס שיבינו שהביקורים אצל האסירים הפלסטינים הם לא דבר מובן מאליו. כל עוד זה לא דבר מובן מאליו אצל גלעד, ואצל גלעד לא רק שזה לא מובן מאליו - יותר משלוש שנים לא מאפשרים להחליף פתקים איתו".


נעם שליט ומפגינים ליד כלא מגידו (צילום: חגי אהרון)

 

לכלא מגידו הגיעה גם מיקי גולדווסר, אמו של אהוד ז"ל. "אודי אמנם נח פה, אבל אני לא סיימתי את המאבק שלי", היא אמרה. "המאבק יסתיים כשגלעד ישוב. צריך למנוע מהמשפחות לבקר את השפוטים כאן. כל עוד לא מבקרים את גלעד, אפס זכויות האדם של גלעד, הוא הופשט מכל זכויות אדם".

אחת הפעילות, אורנה שמעוני, שהובילה בשעתו את המאבק ליציאה מלבנון במסגרת תנועת "ארבע אמהות", הסבירה את עמדת המפגינים: "הצלב האדום צריך לקיים גם במדינת ישראל את משנתו ולבקר חייל צה"ל ישראלי. אם לא, אנחנו צריכים לתבוע זאת ולמנוע ביקורים של הורי פעילי חמאס".

 

אתמול נפגשו נועם ואביבה שליט בביתם במצפה הילה עם שר הביטחון, אהוד ברק, ורעייתו. יושב ראש מטה מאבק למען שחרור שליט, שמשון ליבמן, המתגורר במצפה הילה: "ברק היה באזור יחד עם רעייתו ובין הארבעה התקיימה פגישה נעימה, בין אנשים שמכבדים אחד את השני. זה משקף מעל לכל, כי בממשלה הזו מתייחסים בצורה יותר אמפאטית ויותר אנושית. לא היה בפגישה שום עדכון מעבר לכך".

 

ליבמן אמר כי הממשלה יודעת שמשפחת שליט סימנה לעצמה לוח זמנים. "כשאני אומר לוח זמנים, אני מתכוון ללוח זמנים בן כמה שבועות, כשהמטרה היא לראות תוצאה משמעותית", הוא אמר והזהיר, "ולא - המשפחה תשנה את דפוס ההתנהגות שלה, שנראה היום יותר אצילי ושקט. הנחת העבודה שלנו שכן מתנהל כעת משא ומתן, ולכן אנחנו מתנהלים בצורה אחראית".

 

מכתב למשפחות האסירים הפלסטינים

הפעילים חילקו מכתב בערבית לאמהות האסירים הפלסטינים, שבו נכתב: "באתם לבקר את יקירכם ואנחנו לא נותנים לכם לרדת מהאוטובוס, אתם בוודאי שואלים מי אנחנו ולמה אנו עושים זאת. אנחנו פה בשם גלעד שליט, גם הוא רוצה ביקור. לגלעד יש יום הולדת ביום שישי, יום הולדת רביעי בשבי. בלי ביקור אחד, לא של הוריו, לא של נציג ממשפחתו ואף לא נציג נייטרלי. איך אתם הייתם מרגישים אילו אנחנו נמנע מכם ביקור? איך ההורים של גלעד מרגישים למעלה משלוש שנים?


מפגינים מול כלא שקמה (צילום: צפריר אביוב)

 

"גם האסיר שפשע, שרצח במו ידיו ילדה מקבל בכלא יחס ראוי מכובד. וגלעד? אף לא ביקור, בקושי מכתב. מוציאים דרככם כל צעקה ודרישה - ביקור לגלעד עכשיו. אל תקחו כמובן מאליו שלכם מותר ואפשר".

 

אבו-מאלכ, שבנו כלוא במגידו, קרא את הכרוז ואמר ל-ynet: "אני פונה לחמאס ואומר שגם גלעד שליט הוא בן אדם. יש לו אחות אח הורים, וחמאס צריכים לאפשר להם ללכת לעזה". נועם שליט, שעמד בסמוך לאוטובוס, אמר: "אני מעריך את הדברים, אבל העמדה הזו צריכה לחלחל למטה".

 

יואל מרשק, המרכז את פעילות המאבק: "1,157 יום, אף אחד לא יודע מה עולה בגורלו של גלעד. אנחנו יודעים שגלעד בכלא, אבל איזה כלא איש לא יודע והגיע הזמן שנדע. לכן הגענו לכאן בכדי להפוך את האמהות של האסירים הפלסטינים לשגרירות שלנו, לחלק להם כרוזים בערבית. נחבק אותן, הן לא אשמות שהבנים שלהם מחבלים. אבל הן תוכלנה להעביר את המסר".

 

מיכאל גדרי, פעיל נוסף במטה המאבק, אמר: "אני נפצעתי אנושות בפיגוע בעפולה ומביאה אותי הנה היום בקשה. תנו לי אישור להיכנס לעזה. ומבקש מהחמאס - קבלו אותי, תארחו אותי. אני רוצה לפגוש את גלעד ואחר כך לדבר אתכם. החלום שלי הוא להיות כמו בלי קלינטון, שהחזיר את שתי הבנות מצפון קוריאה. אני רוצה להחזיר את גלעד".

 

"לא ייתנו - לא יקבלו"

הפגנה התקיימה גם ליד כלא שקמה - לשם הגיעו 70 מפגינים. "החלטנו בכל זאת להגיע, כיוון שהמטרה שלנו הושגה היום", אמר אחד המפגינים רועי כהן. "הבנו שהיה חשש להביא את המשפחות של הפלסטינים היום ולדעתנו החשש הזה היה מוצדק".

 

המפגינים שהגיעו כבר בשעה 7:30 בבוקר, שעות הביקורים של המשפחות, קוראים קריאות וזוכים לעידוד של העובדים באזור התעשייה הסמוך. אבל הם אינם מתכוונים להסתפק בהפסקה החד פעמית של ביקורי האסירים היום. הם מחזיקים שלטים בהם נכתב בין השאר, "לא ייתנו לא יקבלו".

 

"אנו דורשים סימטריה מוחלטת. כל עוד גלעד נמק שם בלי ביקורים בלי אף מידע לגביו, אנו לא מורכנים שאסירי החמאס יקבלו תנאים שאפילו חיילים לא מקבלים, עיתונים שכר לימוד לאוניברסיטה ועוד זה חורה לנו", אמרו הפעילים. כוחות משטרה נמצאים במקום ומכוונים את התנועה באזור.

 

גם לכלא הדרים הגיעו עשרות מפגינים למען שחרור גלעד שליט. הם התעמתו עם המשטרה וניסו לחסום את כביש 4. אחת המפגינות אמרה ל-ynet: "באנו להפגין שישחררו בן אדם כלוא, אך מצאנו את עצמנו שהמשטרה כולאת אותנו".

 

בהכנת הידיעה השתתפו שמוליק חדד ורענן בן-צור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנה בכלא מגידו
צילום: שרון רופא אופיר
נועם שליט
צילום: חגי אהרון
מומלצים