טל בן חיים על סף סיכום בפורטסמות'
בלם נבחרת ישראל השלים עם העובדה כי לא יזכה לדקות משחק במנצ'סטר סיטי ויפנה דרומה אל הקבוצה החמישית שלו באנגליה, איתה הוא מצוי במשא ומתן
כשטל בן חיים שב הקיץ למנצ'סטר סיטי מסנדרלנד, אליה הושאל אשתקד, הוא קיווה לפתוח דף חדש בסגל של מארק יוז. אולם לאחרונה נוכח לדעת כי המנג'ר הוולשי לא בונה עליו בקבוצת המיליונרים אותה הוא בונה בחסות הבעלים שייח' מנסור בין זייד. רכישתו של בלם אברטון, ג'וליאן לסקוט, השבוע היתה בגדר הצהרת כוונות ברורה לגבי העדפותיו.
אי לכך, החליט בלם נבחרת ישראל לחפש לעצמו הזדמנות אחרת בקבוצה חדשה וזו תהייה ככל הנראה פורטסמות'. באנגליה מדווחים שהשחקן נמצא במשא ומתן עם ראשי פומפי ועשוי לסכם בה בימים הקרובים. בן חיים נדרש להשלים את העיסקה עד לסיום מועד ההעברות באנגליה בסוף חודש אוגוסט.

פורטסמות'. פתיחת עונה נוראית (Gettyimages Image bank)
עבור בן חיים בן ה-27 פורטסמות' תהיה התחנה החמישית באנגליה. ב-2004 הוא עבר לבולטון וונדרס ממכבי תל אביב, שם נטל חלק ב-88 משחקים וכבש שער בודד. שלוש שנים לאחר מכן נרכש על ידי צ'לסי הגדולה, הספיק להגיע לגמר ליגת האלופות, אולם גם לשבת לא מעט על הספסל. בעונה הקודמת עזב את סטמפורד ברידג' לטובת מנצ'סטר סיטי והושאל בתחילת 2009 לסנדרלנד.
בפורטסמות', בן חיים יועסק על ידי מיליארדר נוסף מהאמירויות, סולימן אל-פאחים, שהשלים השבוע את רכישת הקבוצה מידי סאשה גאידמק. מנג'ר הקבוצה פול הארט לא נהנה מפתיחת עונה מוצלחת עם שלושה הפסדים, שהציבו את הקבוצה במקום הלפני אחרון עם שישה שערי חובה.