אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

כמו כולם?

שר החינוך גדעון סער. סנקציות נדירות צילום: דודי ועקנין
שר החינוך גדעון סער. סנקציות נדירות צילום: דודי ועקנין
 
הרבנים עמאר ומצגר. פגישה עם ראש העיר צילום: איי פי
הרבנים עמאר ומצגר. פגישה עם ראש העיר צילום: איי פי
 
 
 
 
 
ראש העיר אוחיון: ''היום זהו יום מכריע בעבור מערכת החינוך הארצית כולה''"
 
 
 
 
 
 


 

שילוב העולים בפ"ת: סער הלך לרב; ההורים יפגינו

שר החינוך התייאש מבתי הספר הפרטיים בפתח-תקווה - ואחרי שביטל את המימון הממשלתי שלהם, פנה לרב הראשי שלמה עמאר, שיבדוק שילוב הילדים יוצאי אתיופיה גם בזרם הממלכתי-חילוני. בתי הספר "הסוררים" שוקלים לעתור לבג"ץ. במקביל, ההורים בעיר ממשיכים לאיים בהשבתה מחר

יהלי מורן זליקוביץ'
פורסם: 31.08.09, 00:11

יממה לפני פתיחת שנת הלימודים, עדיין לא ברור האם ליותר ממאה ילדים יוצאי אתיופיה מפתח-תקווה יהיה מחר (יום ג') איפה ללמוד. בתום יום סוער של חילופי האשמות, התייאש משרד החינוך מבתי הספר הדתיים הפרטיים, ופנה אמש לרב הראשי הספרדי, שלמה עמאר, כדי שזה יסכים לשילובם גם במוסדות הלימוד הממלכתיים-חילוניים - מבלי לפגוע בהליכי הגיור שלהם. ועד ההורים ממשיך לאיים בהשבתה כללית בעיר, ומתכנן הבוקר הפגנה מול בניין העירייה.

 

מחר חוזרים ללימודים - כל העדכונים ב-ynet:

 

על-פי ההצעה האחרונה, ילמדו התלמידים האתיופים, ובהם גם אלו שישולבו בבתי ספר חילוניים, במסגרת מיוחדת השייכת לזרם הממלכתי-דתי, שתאפשר פיקוח רבני על התכנים הלימודיים ותשלים להם את לימודי הקודש.

 

משלושת בתי הספר הדתיים ה"סרבנים" - "דרכי נועם", "למרחב" ו-"דעת מבינים" - שאינם מוכנים לקבל את האתיופים, נמסר ל-ynet כי הם שוקלים לעתור לבג"ץ בגין ההחלטה לממש את הסנקציות נגדם, ולשלול מהם מימון ממשלתי בגלל סירובם לקבל תלמידים אתיופים. "נמצה את כל האפשרויות, ונפנה לכל ערכאה שתהיה רלוונטית. אנחנו בטוחים בצדקתנו", אמרו. לטענתם, ההחלטה שלא לקבל את התלמידים היא פדגוגית, ואינה מהווה עילה לשלילת התקציבים.


לאן ילכו הילדים מחר בבוקר? (צילום ארכיון: צביקה טישלר)

 

אתמול נערך שימוע במשרד החינוך לשלושת מנהלי בתי הספר. משרד החינוך דרש שהמנהלים יקבלו את התלמידים ללא התנייה כלשהי ובלי מבחנים מקדימים.

דעה
אני מתבייש / עדי מינץ
מי שמתיימר לחנך לאהבת ישראל אינו יכול לנהוג באפליה כלפי ילדים אתיופים, ומי שמגדירים עצמם כבתי ספר דתיים מחויבים לערכים שלהם הם מחנכים ומטיפים
לטור המלא

 לטענת משרד החינוך, הסכם הפשרה שגיבש ראש העיר פתח תקווה, יצחק אוחיון, לא מתאים לכל התלמידים, 109 במספר.

 

במשרד מתעקשים כי התלמידים ייקלטו לפי רשימה שמית, אותה רשימה שהעירייה העבירה להם מלכתחילה - ולא לפי מספרם. כן הובע חשש שראיונות קבלה יאפשרו לבתי הספר להימנע מלקלוט את התלמידים בטענה כי הם "אינם עונים על הקריטריונים".

 

תגבור בתפילות יביא לפתרון?

במשרד גיבשו היום פתרון שאינו כולל את שלושת המוסדות ה"סוררים". בצעד ראשון ונדיר הוחלט לנקוט סנקציה חריפה - שלילת התקציבים. כיום ממוממנים בתי הספר בהיקף של 75 עד 55 אחוזים על ידי המדינה, בסכומים של מאות אלפי שקלים בשנה. הצעד השני ויוצא הדופן הייתה פנייתו של שר החינוך גדעון סער לרב עמאר.

 

צילום: יהונתן צור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הפשרה של ראש העיר שלא התקבלה


התלמידים העולים נמצאים בהליך התגיירות, במסגרתו הם נדרשים ללימודי קודש מוגדרים. כעת, מעוניין המשרד לשלבם בבתי הספר במגזר הממלכתי-דתי, שנחשב "תורני" הרבה פחות - דבר שמצריך היערכות מיוחדת שתהיה מקובלת על הרב הראשי, כדי לא לפגוע בגיור.

 

לפי ההצעה שהועברה לאישור הרב עמאר, יחנכו תלמידי ישיבת ההסדר בפתח תקווה את התלמידים העולים בתפילות ובשעורי תגבור לימודי ביהדות ובתורה.

גם אנחנו אשמים
חמש דקות מפתח-תקווה / יעל משאלי
"כל מי שלא רואה אתיופים בסביבת המחיה שלו, יכול לכלול את עצמו בקהילת בתי הספר הסרבנים בפתח-תקווה". יעל משאלי מאתגרת את קהילתה בשוהם
לטור המלא

 כמו-כן, הילדים יזכו לתוכניות לימודים מיוחדות לקראת החגים. להערכת משרד החינוך, ליווי ייחודי זה יאשפר לישיבה לקחת אחריות על שילובם של התלמידים במסגרות לימודיות ובמספר רב יותר של מוסדות בעיר.

 

אתמול בצהריים עוד הכריז חגיגית ראש העיר אוחיון על פשרה שהשיג בהסכמת בתי הספר. אך זו ממש לא סיפקה את ההורים. הבוקר תיערך ברחבת העירייה הפגנה משותפת לארגוני העולים מאתיופיה, פורום בתי-הספר הממלכתיים-דתיים וועד ההורים העירוני. לדברי יו"ר הוועד, גדי יפה: "זו לא הייתה באמת פשרה - אין שיוויון, לא לפי מספר התלמידים ולא לפי אופן קליטתם בבתי הספר השונים".

 

אוחיון בירך בהמשך על הצעת סער שהועברה לרב ואמר כי ייפגש מחר עם הרבנים הראשיים עמאר ויונה מצגר. "אני שמח על כך ששר החינוך בחר לאמץ את התוכנית שהעליתי בפני מנכ"ל משרד החינוך.

 אני אוביל כל פתרון הוגן למען עולי אתיופיה ומערכת החינוך בפתח תקווה. היום זהו יום מכריע בעבור מערכת החינוך הארצית כולה. כולי תקווה כי כבוד הרב עמאר וכבוד הרב מצגר יהוו חלק מהמתווה שיוציא את מערכת החינוך בארץ לדרך חדשה".

 

הפרשה העגומה גררה בימים האחרונים התייחסויות חריגות מראש הממשלה, נשיא המדינה ואישי ציבור רבים לפרשה העגומה. "הדבר הזה מעליב ופוגע בכולנו", אמר פרס. "זה פיגוע מוסרי", המשיך נתניהו. שר הביטחון ברק קרא אמש "לעמוד על המשמר ולהתריע בפני כל גילוי ולו סמוי ומוצנע של גזענות". אולי ברגע האחרון, הלחץ מלמעלה יוביל לפתרון ל-109 הילדים.

 


תגיות: עולי אתיופיה | אתיופיה | פתח | אתיופים | פתח תקווה | גדעון סער | חינוך

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©