עד שייצא עשן: פורל בעישון ביתי
אוהבים את הטעם והארומה של דגים מעושנים? עכשיו אתם יכולים להכין אותם בבית, בלי הרבה מאמץ. השף מאיר דנון עם מתכון לפורל מעושן
הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין
פורל מעושן
מתכון באדיבות השף מאיר דנון, בית הספר "בישולים"
מגישים לצד תפוחי אדמה אפויים, סלט חסה, או כל תוספת אחרת
המרכיבים:
4 דגי פורל נקיים וללא קשקשים
1 כוס מלח גס
1/2 כוס סוכר
2-3 עלי דפנה
2 כפות גרגירי פלפל שחור
1 כוס שבבי עץ מסקיט (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות, או באינטרנט), או עלי תה, או נסורת רגילה
אופן ההכנה:
- מערבבים את המלח, הסוכר, הפלפל ועלי הדפנה ומניחים מחצית מהתערובת בתחתית של תבנית אפייה.
- מניחים את הדגים מעל התערובת, ואת יתר התערובת שמים בתוך הדג ומעליו.
- מניחים במקרר לכחצי שעה (מומלץ לא להשאיר את הדג מעבר, כי הוא יהיה מלוח מדי).
- מוציאים את הדגים מהמקרר ושוטפים היטב.
- מצפים סיר רחב בנייר אלומניום ומניחים את שבבי העץ (לאחר שהושרו במים לפי הוראות היצרן).
- מניחים על השבבים שני רינגים, או משהו אחר עליו ניתן להניח רשת ברזל כך שלא תגע בשבבים.
- מניחים את הדגים על הרשת ומכסים בנייר אלומניום באופן הרמטי.
- מניחים את התבנית על הגז, על אש קטנה ומעשנים את הדג במשך 10 דקות.
- פותחים בזהירות את נייר האלומיניום, והופכים את הדג. סוגים ומעשנים 10 דקות נוספות.
השף מאיר דנון הוא המנהל המקצועי ב"בישולים, בית הספר הגבוה לקולינריה"
צילום: תומריקו
מומלצים
