שתף קטע נבחר

פתח-תקווה: אולי נבקש לא לקלוט עולים אתיופים

50 תלמידים עולים אמורים להגיע בקרוב לפתח-תקווה, ולהם אין מקום בבתי-הספר הדתיים. הפתרון המוצע: לשלוח אותם ללמוד במושב נחלים הסמוך. בעירייה שוקלים לבקש ממשרד הקליטה "שיפסיק לשלוח עולים מאתיופיה להתגורר בעיר"

עיריית פתח-תקווה הודיעה שנמצא פתרון לכל התלמידים העולים מאתיופיה בעיר - אך הבוקר (יום ה') מתברר כי יש בעיה נוספת. בקרוב יגיעו לעיר 50 תלמידים נוספים ממרכזי קליטה, להם אין עדיין מסגרת לימודית משום שאין מקום בבתי הספר הדתיים. בעירייה אמרו: "ייתכן שנבקש ממשרד הקליטה לא לשלוח עולים להתגורר בעיר".

 

אתמול בבוקר התייצבו סמוך לעיריית פתח-תקווה עשרות ילדים והוריהם, אשר לא נמצא עבורם בית ספר בעיר. לאחר שיום קודם נפתרה בעיית קליטתם של התלמידים העולים בבית ספר הפרטיים בעיר, התברר כי ועד ההורים של בתי הספר ממלכתיים דתיים מסרבים לקלוט תלמידים נוספים בטענה כי חלוקת הקליטה אינה שוויונית. רק בערב נמצא פתרון עבור 33 התלמידים, לאחר שסוכם כי 10 מהם ילמדו בבתי ספר ממלכתיים-דתיים, ארבעה בחרדים, שמונה במעיין החינוך התורני, 11 תלמידים נוספים יקלטו בתי הספר הפרטיים.

 

היום התברר שבעיה נוספת בפתח. בשבועות הקרובים אמורים להגיע לעיר 50 תלמידים נוספים ממרכזי הקליטה, אותם תצטרך העירייה לקלוט במערכת החינוך בעיר.

 

דובר העירייה, חזי חקאק, אמר: "כבר עכשיו ראש העיר מנסה למצוא פתרון לקליטת 50 התלמידים. במערכת החינוך הדתי בעיר, כולל החרדי והפרטי, אין יותר מקום לקלוט תלמידים דתיים. אם היה מדובר בתלמידים שאפשר לקלוט אותם בבתי ספר ממלכתיים חילונים - אז יש מקום בשפע. הבעיה היא שצריך לקלוט אותם רק בבתי ספר דתיים".

 

בעירייה בודקים כעת אפשרות כי 50 התלמידים, שיגיעו בקרוב לעיר, ייקלטו במוסדות החינוך הדתיים במושב נחלים הסמוך לפתח-תקווה. בעירייה החלו במגעים עם אותם מוסדות חינוך כדי למצוא פתרון עוד לפני הגעת התלמידים לעיר. "אנחנו שוקלים פנייה למשרד הקליטה שיפסיק לשלוח עולים מאתיופיה להתגורר בעיר, מפני שאין מקום לקליטת ילדיהם במוסדות החינוך הדתיים בעיר".

 

מהמשרד לקליטת העלייה נמסר בתגובה כי הוא אינו קובע בעבור העולים החדשים היכן להתגורר כאשר מדובר בדיור קבע (למעט מרכזי קליטה, שממילא אינם קיימים בפתח-תקווה). לדברי המשרד, "כאשר מדוברי בעולים יוצאי אתיופיה, שזכאים למענקי דיור, המשפחות בוחרות את מקום מגוריהן בהתאם להנחיות, לנהלים ולאפשרויות קבלת המענק. מדיניות המשרד לגביי עולים יוצאי אתיופיה היא לשלבם בערים חזקות אשר הסיכוי להקלט בהם הינו טוב יותר".

 

עוד נמסר כי "המשרד לקליטת העלייה לא התערב בעבר, וגם לא יתערב בעתיד בהעדפת מקום מגורים כזה או אחר. המשרד דוגל בעצמאות העולה, ולכן כל עולה בוחר לבד את מקום מגורי הקבע, בכפוף למדיניות המשרד".

 

יעל ברנובסקי השתתפה בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עולים מאתיופיה מפגינים בפתח-תקווה
צילום: עופר עמרם
מומלצים