שתף קטע נבחר

חילוני לא מגרש חילוני

החלטה של בעל רשת הפיצוציות לציית להוראת רגולטור חרדי-ליטאי תהיה יריקה בפרצופיהם של לקוחותיו, תוך ביזוי "רוח המותג". הצעד יחייב תגובה חילונית הולמת

הישג מרשים עומד לרשום המנגנון החרדי במסגרת "מלחמת השבת" הברוטאלית שהוא מנהל, אם ירצו השם ודודי ויסמן במקום המפתיע מכולם – בלב המאפליה החוטאת של תל-אביב. על-פי פרסומים שקשה לפקפק באמינותם, בעליה של רשת המרכולים AM:PM קרוב לסיכום עם הרב יוסף שלום אליישיב על סגירת סניפי הרשת בשבתות ובחגי ישראל, תמורת הסרת החרם הצרכני של הציבור החרדי על שפע שוק, רשת מרכולים אחרת הנמצאת בבעלותו של איש העסקים.

 

ברוב המקרים, קשה לייחס לחנות משמעות סמלית. מדובר בעסק שנועד להרוויח כסף, וכך יש לראות אותו. אלא שרשת AM:PM, שהוקמה בידי יזמים צעירים, הביאה משב אורבניות חופשית וחן רב, כששיבצה ברחבי תל-אביב, ובהמשך בערים נוספות בגוש דן, מרכולים דינמיים הפועלים מסביב לשעון, שבע יממות בשבוע. עם רכישת הרשת לפני כשנתיים, מיהר ויסמן להכשיר את סניפיה, אבל התמהמה במילוי צו רבני נוסף – סגירה בשבתות. כעת, תודה לאל, נראה שהוא עומד להשלים את תהליך התשובה.

 

אם הטרור הצרכני של החרדים מקומם (איך היה נתפס לחץ מאורגן של ציבור חילוני לפתיחת מסעדות לא כשרות בריכוזי אוכלוסיה חרדית, בעיקר בשבתות ובחגים?), הרי שהבוגדנות הויסמנית בלתי נסלחת. החלטה של הטייקון הישראלי לציית להוראת הרגולטור החרדי-ליטאי תהיה יריקה בפרצופיהם של לקוחותיו, תוך ביזוי "רוח המותג" – מושג שויסמן ודאי מכיר מעולמו העסקי – המבטאת חירות אזרחית, צרכנות חילונית ופעילות עירונית חיה, בלי הפסקה.

 

באווירת הימים הנוראים המתרגשים ובאים, לא יזיק חשבון נפש קטן לויסמן - וגם ללקוחותיו, אפילו חלקם כופרים גמורים. בהנחה ש-AM:PM אכן תיאנס על-פי ההלכה ותיסגר בשבת, מומלץ כאן בחום ללקוחותיה החופשיים להדיר רגליהם ממנה, מעתה ועד עולם. חרם צרכנים מר ויסמן כבר מכיר. עכשיו בואו נראה לו שגם חילונים יכולים.

 

הסיבה נורא פשוטה: אדם בעל הכרה חילונית, שימשיך לפרנס את הרשת שהשליכה אותו בשבתות, ישרת את עזות-המצח הדתית, את הכניעה המבישה בפניה ואת שיתוף הפעולה הנואל איתה.

 

ואילו בעליה הרשת, אם אמנם יילך בדרך של עבודה זרה, עשוי להגיע לאחר מחשבה עמוקה לאחת משתי מסקנות: האחת, העברת המרכולים לאיזורים חרדיים. ימכור מהיום ויסמן לצאן מרעיתו של הרב אליישיב אלכוהול, קונדומים וניירות גלגול באישון לילה.

 

והמסקנה האחרת: אם נותרה באיש טיפת כבוד עצמי-מקצועי, יואיל וימשוך ידיו מהרשת. עדיף לכל הנוגעים בדבר שימכור אותה (ברווח נאה, אפשר לסמוך עליו) לאיש עסקים אחר, לא בהכרח מוצלח יותר – אבל כזה שיידע לשמור על אופייה. על מנהגיה. על דרכיה. אצלכם, תלמיד חכם ויסמן, היו קוראים לזה מסורת.

פורסם לראשונה 04.09.09, 08:31

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
AM:PM. עבודה זרה?
AM:PM. עבודה זרה?
צילום: עומר הכהן
מומלצים